واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در گشايش نمايشگاه صنايع دستي: ما كندتر متوجه بازارهاي جهاني صنايع دستي شدهايم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تبريز
سرويس: صنايع دستي
نمايشگاه ملي صنايع دستي و هداياي ايران همزمان با فرا رسيدن روز جهاني صنايع دستي در محل دايمي نمايشگاههاي بينالمللي تبريز با حضور معاون رييسجمهور و 25 نفر از سفراي كشورهاي اسلامي گشايش يافت.
به گزارش خبرنگار بخش صنايع دستي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در آذربايجان شرقي، اين نمايشگاه تا 24 خردادماه در فضايي به مساحت 15 هزار مترمربع در پنج سالن شهريار، آذربايجان، سهند، پروين اعتصامي و اميركبير در قالب گروههاي كارگاه آموزشي، فروش و آثار برگزيده براي بازديد علاقهمندان برپاست.
مديرعامل نمايشگاههاي بينالمللي تبريز در آيين گشايش اين نمايشگاه سراسري، گفت: در 166 غرفهي اين نمايشگاه، هنرمندان با اجراي زنده و بهنمايش گذاشتن مراحل توليد محصولات صنايع دستي، ضمن معرفي توليدات صنايع دستي استان خود، بهويژه رشتههاي اصيل و بومي، بازديدكنندگان را با هنر و خلاقيت ايراني آشنا ميكنند.
حبيب ماهوتي ادامه داد: نمايشگاه براي اجراي سياستهاي حمايتي و با هدف ايجاد بستري مناسب، امكان حضور هنرمندان، صنعتگران، اتحاديه و شركتهاي تعاوني توليدكننده صنايعدستي را در 400 غرفهي فروش فراهم كرده است.
به گفتهي او، در اين نمايشگاه 40 غرفهي گردشگري و سرمايهگذاري از 10 استان با برپا كردن چادرهاي عشايري، زندگي بومي عشاير را بهنمايش ميگذارند.
وي هفتهي صنايع دستي را فرصتي مغتنم براي نشان دادن هويت ملي بيان كرد و اظهار داشت: نمايشگاه ملي صنايع دستي اين فرصت را براي هنرمندان چيرهدست اين عرصه فراهم مي كند.
او از مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درخواست كرد، با تصويب برگزاري اين نمايشگاه بهصورت بينالمللي در سالهاي آينده، زمينهي رشد و بالندگي صنايع دستي و شناساندن آنرا به جهانيان موجب شوند.
به گزارش ايسنا، رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در آيين گشايش نمايشگاه ملي صنايع دستي در تبريز، گفت: ما نسبت به بازارهاي جهاني صنايع دستي، ديرتر نگاه كرده و بهمراتب كندتر متوجه اين بازارها شدهايم.
وي ادامه داد: براي حضور در بازارهاي خارجي و عرضهي صنايع دستي كشور به جهانيان بايد برنامهريزي و سياستگذاريهاي مدون و مدرني در كشور جاري شوند كه با روي كار آمدن دولت نهم، در اين زمينهها گامهايي برداشته شدهاند و اميدواريم در آينده به نتايج مثبت و شايستهاي منجر شود.
معاون رييسجمهور با اشاره به نبود بازار مناسب و مطلوب داخلي براي فروش صنايع دستي، اظهار كرد: در اين زمينه و براي گسترش بازار فروش اين صنايع بيبديل بايد بازارهاي مستمر و ثابت براي عرضهي اين كالاها در استانهاي كشور، بهخصوص مناطقي كه در اين رشتهها سرآمد هستند، بهوجود آيند.
وي ارتقاي كيفيت صنايع دستي توليدي را در كشور از جمله عوامل حضور مؤثر در بازارهاي خارجي و رقابت با ديگر كشورها ارزيابي كرد و يادآور شد: هرچند هزينههاي توليد در كشور بالاست، اما اين امر نبايد عاملي براي كاهش كيفيت محصولات توليدشده باشد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ادامه داد: ما بايد در اين ارتباط تلاش كنيم، هزينههاي توليد را با اعمال برنامهريزيهاي دقيق و اصولي كاهش دهيم تا زمينههاي حمايتي از صنايع دستي كشور براي فعالان اين بخش مهم فراهم شود.
او صنايع دستي ايران را آميختهاي از تمام ظرفيتها و توانمنديهاي انسانها دانست و افزود: ما انديشههاي تيز و عميقي را در صنايع دستي كشور مبتني بر آرمانها و ارزشهاي اصيل انساني و اسلامي، همچون ايمان، توحيد، شور و شوق، جوشش و نشاط، حركت و آرامش مشاهده ميكنيم.
وي با بيان اينكه صنايع دستي ايران محصول علم هنرمندان اين ديار است، گفت: مسايل علمي مانند هندسه و محاسبات خودجوش و دروني رياضي در آثار بيبديل و ارزشمند هنرمندان عرصهي صنايع دستي بهخوبي قابل لمس و مشاهده است. به واقع، ميتوان ادعا كرد كه توليد يك صنعت دستي مانند سرودن يك غزل و مثنوي زيبا و دلنشين است.
رحيممشايي اهميت و جايگاه مهم و اساسي برگزاري نمايشگاه ملي صنايع دستي را در تبريز مورد تأكيد قرار داد و اضافه كرد: اين نمايشگاه مجموعهاي از زيباييها و جلوههاي عشق مردم ايران است، البته تمام توانمنديهاي كشور نميتواند باشد. اين نمايشگاه در حقيقت، پاسداشت فرهنگ و هويت ايران اسلامي و بهنوعي همايش شكوه و عظمت ملت ايران است.
افتتاح جشنوارهي فيلم و عكس از ديگر برنامههاي جنبي اين نمايشگاه است كه در آن، 54 قطعه عكس و 80 حلقه فيلم مستند دربارهي صنايع دستي در طول برگزاري نمايشگاه نمايش داده ميشوند.
انتهاي پيام
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 518]