واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جايگاه فارس در نگاه رهبر انقلاب/ فرصتهايي براي توسعه و تعالي فارس ((۱
جايگاه شيراز به عنوان پايتخت فرهنگي ايران زمين، خاستگاه تاريخ و تمدن ايراني، مهد تمدن اسلامي، كانون يكتا پرستي ، ديار اصحاب انديشه و سرزمين پاكان و فرهيختگان از دير باز در حافظه تاريخ مانده است.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي، سفر يازدهم ارديبهشت ماه رهبر فرزانه انقلاب اسلامي بهشيراز و سخنان ايشان وتوصيفهايي كه حضرتآيت الله خامنهاي درباره شيراز و شهروندان فهيم و فرزانه شيراز بيان كردند علاوه بر اينكه جايگاه فعلي شيراز را در تاريخ و فرهنگ ايران زمين متعالي كرد، افق روشني فرا روي برنامه ريزان و مسوولان اين كلان شهر فرهنگي گشود كه ميبايست بر مبناي آن و براي تعالي بيشتر جايگاه فرهنگي شيراز برنامه ريزيها صورت گيرد.
در اين مجال با مرور سخنان رهبر فرزانه انقلاب اسلامي درباره شيراز و جايگاه پايتخت فرهنگي ايران زمين و همچنين جايگاه استان فارس بر آنيم تا برنامه ريزان و مسوولان استان فارس و شيراز را به سوي تدوين منشور حركت فرهنگي،اجتماعي شيرازوترسيمافقآيندهبرنامههاي فرهنگيدراين شهرفرا خوانيم.
رهبر فرزانه انقلاب در ديدار ۱۱ارديبهشت خود با مردم شيراز ، اين ديدار را توفيقي دانستند كه از جانب خداوند به ايشان عطا شده است و از اين رو سپاس خدا را در مطلع سخنان خويش بر زبان آوردند.
همان جا رهبر معظم انقلاب تاكيد فرمودند كه اين ديدار بعد از مدتها كه دوستان شيرازي و برادران استان فارس، بارها گلايه ميكردند از اينكه سفر به اين استان طول كشيده است، انجام ميگيرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در فرازهاي بعدي سخنانشان خود را مشتاق ديدار با مردم شيراز دانستند و شيراز را شهر زيبا و استان فارس را استان پر بركت و پر افتخار ناميدند.
همچنين توصيفهايي مانند شهر فرزانگان، شهر علم،شهر ذوق و فرزانگي و شهر چهرههاي تاريخي و بينالمللي براي شيراز از سوي رهبر فرزانه انقلاب تاكيدي بر جايگاه متعالي فرهنگي و اجتماعي شيراز است.
توصيفها و تعابير بلندي كه رهبر فرزانه انقلاب درباره شيراز و استان فارس و مفاخر و شهروندان فرهنگ مدار و فرهيخته اين سرزمين به كار بردند بدون شك سرمايهاي عظيم از معنويت و الفت براي مردم فارس است ، سرمايهاي كه بايد توسط مسوولان فرهنگي اين استان مورد توجه قرار گيرد و بند بند آن به برنامه و سياستگذاري تبديل شود و در توسعه اين سرزمين به كار گرفته شود.
به ياد داريم با آغاز سفرهاي رهبر معظم انقلاب به استانهاي مختلف كشور و بركاتي كه اين سفرها چه به لحاظ معنوي و يا مادي و عمراني براي اين استانها به همراه داشته و دارد، مردم هر يك از استانهاي كشور حضور سبز و پر بركت حضرت آيت الله خامنهاي را به عنوان يكي از مطالبات خود از مسوولان و متوليان دستگاههاي اجرايي خواستار بودهاند و براين خواسته پيگيرانه و به جد پاي فشردهاند.
استان فارس نيز از جمله استانهايي است كه از ساليان پيش در انتظار حضور پر خير و بركت رهبر معظم انقلاب بسر ميبرد و مردم آن به ويژه خانوادههاي مكرمشهدا، ايثارگران و جانبازان مصرانه در پي تحقق اين انتظاربسرمي بردند تا سرانجام در پي نويد مسوولان اين استان كه از اواخر سال ۸۶بشارت حضور را ميداد، در بهار ،۸۷بهار طبيعت با سرسبزي حضور و وجود رهبرشان،طراوت و نشاطي افزون يافت و بر شيرين انتظار از صدف صبر به بر آمد.
در نخستين لحظهديدار حضورشان در جمع ياران چه زيبا بارانزلالحرفهايشان اندوه سالهاي انتظار را زدود و اميدواران را به اميد رساند، شكوه اين ديدار هنگامي به اوج و عرش رسيد كه رهبر فرزانه انقلاب در مطلع كلامشان خطاب به مردم استان فارس فرمودند:بايد عرض كنم كه اشتياق من به ديدار شما مردم عزيز و شهر زيبا و استان پر بركت و پرافتخارتان كمتر از شما برادران و عزيزان نبوده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در ۱۱ارديبهشت ماه امسال در نخستين روز سفر خود به استان فارس كه روزي تاريخي را در كارنامه اين استان رقم زد در بين دوستداران ولايت، كه در ورزشگاه حافظيه شيراز گرد آمده بودند، شهر شيراز را شهر فرزانگان و فرزانگي و شهر علم و ذوق و استان فارس را برخوردار از چهرههاي تاريخي بينالمللي عنوان كردند و اينكه وجود مفاخر بزرگ موجب شهرت و نام آور شدن اين شهر و استان شده به نحوي كه براي معرفي شيراز و پيشينه آن نيازي نيست.
ايشان براين باورهستندكهشيراز، طي سدههاي پيشين، استعدادهاوقابليتهاي خودرا در ابعاد مختلف علمي،اجتماعي و ديني و هر آنچه كه به سرنوشت ملت ها مربوط ميشده را به اثبات رسانده است بگونهاي كه نگرش به تاريخ استان فارس بيانگر اوج فرزانگي اين مرز و بوم به شمار ميآيد.
رهبر فرزانه انقلاب، كه سال ۶۷و در دو دهه پيش در مسند رييس جمهوري به استان فارس سفر كرده بودند با بسياري از توانمنديهاي اين استان به ويژه در عرصههاي ديني، مذهبي، فرهنگي و ادبي، اجتماعي و علمي آشنايي ديرينه داشتندوليبهرغم گذشت ۲۰سالهمچنان برمحورهاي شاخص قابليت هاو توانمنديهاي بالقوه و بالفعل اين استان در حوزههاي مختلف تاكيد داشتند.
از جمله اينكه رهبر فرزانه انقلاب، شهر شيراز را به سبب وجود مرقد احمد بن موسي الكاظم شاهچراغ (ع) وبرادران بزرگوارآن حضرت وهمچنين امامزادههاي خاندان پيغمبر برخوردارازبركات اين صاحبات كرامات ميدانستندو آن را شهري مذهبي خواندند كه همچنان فيوضات و بركات وجودمقدس اين بزرگواران بر استان فارس و بر بخشهاي مهمي از كشور جاري و ساري است.
بررسي سير بيانات رهبر فرزانه انقلاب در هر زمينه حاكي از پيوند و قرابت بين حركتها و جوششهاي مردمي از خاستگاه ديني مردم و تعلق خاطر آنان به دين و دين باوري است و نيز واكنش به موقع و به جاي مردم استان فارس در مقابل جريانهاي الحادي گروهها و احزاب وابسته از جمله محورهايي بودكه در گفتههاي رهبر معظم انقلاب به درستي و به شيوايي مشهود است.
حضرت آيت الله خامنهاي با بينش بسيط و اشرافي كه نسبت به حوزه ادبيات و فرهنگ ايران زمين دارند در زمينه ادبيات و هنر، استان فارس، سعدي و حافظ را دو گوهردرخشان بر پيشاني زبان و ادبيات فارسي بيان كردند و اين استان را برخورداراز دانشهاي مختلف و شخصيتهاي صاحب نام در حوزه فلسفه و فقه، ادبيات ونحو، تفسير و لغت، ستاره شناسي، فيزيك و پزشكي، دانستند كه هر يك از آنان در دوره و عصر خود يگانه بودهاند.
در كلام رهبر بزرگوار انقلاب، يادآوري پيشينه درخشان استان فارس در عرصه فعاليتهاي اجتماعي در برهههاي حساس، غيرت ديني و جرات مردم اين استان به عنوان انگيزه و شاخص حركت آنان بيان شده است.
به تعبير رهبر معظم انقلاب، علماي مبارزي كه از استان فارس به تاريخ دانش دين در كشور معرفي شدند در كمتر نقطهاي از نقاط ايران همانند ونظير دارند.علمايي همچون ميرزا محمد تقي شيرازي كه درسالهاي پس از جنگ جهاني اول رهبر مبارزه ملت عراق در مقابله با تهاجم انگليس و اشغالگري آنهابود ويا مرحوم سيد علي اكبر فالاسيري كه در شيراز عليه نفوذ بيگانگان و به ويژه انگليس مبارزه كرد و اين امر منجر به دستگيري و تبيعد وي شد.
رهبر فرزانه انقلاب، از روحاني مبارز سيد نورالدين حسيني كه نام آشنا در نزد مردم شيراز و بلكه استان فارس است و نيز حركت سنجيده اين روحاني مبني بر جاري كردن حد الهي در مورد عضو سفارت بيگانه كه به مقدسات مردم اهانت كرده بود، با افتخار ياد كردند.
مبارزات و تلاشهاي شهيد آيت الله دستغيب، مرحوم آيت الله محلاتي و ساير علماي خطه فارس،براي استقرار نظام جمهوري اسلامي، از منظر و ديدگاه حضرت آيت الله خامنهاي پنهان نماند و ايشان از مسجد جامع عتيق شيراز به عنوان مركز مبارزات شهيدآيت الله دستغيب ياد كردند و اين روحاني مبارزراسخنگوي روحانيت در سالهاي مبارزه دانستند.
رهبر معظم انقلاب، كسب جايگاه ممتاز در دوران بعد از انقلاب، هشت سال دفاع مقدس و دوران كنوني و هويت بخشيدن به آرمانهاي انقلاب اسلامي نه با ادعا بلكه با عمل از ديگر ويژگيهاي مردم استان فارس دانستند.
پيشگام بودن استان فارس در عرصه پزشكي، صنايع الكترونيك و پتروشيمي افتخاري است كه شان سرافرازي و بالندگي آن با بيان رهبر بزرگوارانقلاب براي مردم اين خطه عالم پرور صد چندان ميشود چنانكه ايشان اين جايگاه رفيع علمي را چنين ترسيم ميكنند: امروز در اين استان، دانش و فناوري و عمق تحقيق و نوآوري علمي، در رشتههاي متعددي زبانزد است و دانشمنداني از شهر شما و استان شما،جزوچهرههاي بينالمللي دانش محسوب ميشوند.
از ضمير و ياد آن پير فرزانه هيچيك از زواياي حضور و حماسه آفريني مردم استان فارس پوشيده نيست ونقش يگانهاي نظامي و رزمي مستقر در اين استان اعم از سپاه و ارتش و نقش آفريني آنها در دوران دفاع مقدس آنچنان تاثيرگذار و ماناست كه شهيد زنده انقلاب حضرت آيت الله خامنهاي آن را حضور چشمگير و برجسته توصيف كردند.
جاي آن دارد كه ما فارسيان با سربلندي از بيان رهبر معظم انقلاب ياد كنيم و ستايش كنيماينستودن مقتدايخويش را كه در خاتمه گفتارشان در نخستين روز حضورشان در فارس، چنين از جايگاه استانفارس سخن گفتند:درگذشته تاريخ، در جنبه دين و عمق ايمان مذهبي، در جنبه تلاش علمي، در جنبه مبارزات، در جنبه دفاع از دستاورد عظيم انقلاب ملت ايران و در جنبههاي گوناگون ديگر، استان فارس و شيراز يك استعدادي رااز خود بروز داده است كه در خور تحسين و ستايش است.
رهبر فرزانه انقلاب در شامگاه ۱۱ارديبهشت در جمع علما، روحانيون و طلاب استان فارس، به پيشينه پر افتخار اين استان در عرصه علوم ديني اشاره كردند و استان فارس را منطقه زرخيز تربيت نيروي علمي و عالم ديني قلمداد كردند و بااشاره به سابقه بيش از هزار ساله اين منطقه در پرورش علماي گرانقدر و ذخائر عظيم علم دين اين پيشينه پربار را نشاندهنده آمادگي ديني و معنوي مردم اين منطقه در گذشته و حال و آينده دانستند كه بايد قدر آن را دانست.
۱۲ارديبهشت، دومين روز حضور پر بركت رهبر معظم انقلاب در استان پهناور فارس، مقارن با آغاز هفته بزرگداشت مقام معلم بود در اين روز نيز رهبر فرزانه انقلاب فرمايشهايي داشتند و توصيفاتي بلند و رفيع از جايگاه شيراز و استان فارس بيان نمودند كه ميتواند چشمهاي براي حركت پر شتاب توسعه استان فارس به ويژه در بخش فرهنگي باشد.
در اين روز شمار زيادي از معلمان استان فارس در سالن شهيد دستغيب شيراز پذيراي مقتداي خويش و عالمي از عرصه دانش و دين بود، كه چنين رسا و زيبا از جايگاه و حرمت مقام معلم سخن راندند و اين شان و فاعليت را نه تنهادر كسوت و مقام كه در گستره اقليم و استان توصيف و فرمودند: حقيقتا بايد گفت كه استان فارس و شهر شيراز در موارد بسياري، نقش معلم را براي ديگران ايفا كرده است.
و در فرازي ديگر از بيانات شيواي خود نيز فرمودند: كمتر عالم برجستهاي را ميشود نشان داد كه از بركات دانشمندان شيراز و معلمان شيراز چه در فقه، چه در فلسفه، چه در ادبيات و شعر و هنر و چه در بعضي از رشتهها و علوم و فنون ديگر بهرهمند نشده باشد.
زلال سخن و صفاي كلام رهبر معظم انقلاب در سومين روز حضور در فارس يادآور بيانات حضرت امام (ره) بود به ويژهبه آن هنگام كه در جمع يگانهاي ارتشي و سپاهي استان فارس و شيراز سخن ميگفتند.
در اين جمع پرشور، حضرتآيت الله خامنهاي در تورق خاطرات دوران دفاع مقدس از پيوستن تيپ ۳۷زرهي و تيپ ۵۵هوابرد به جبهههاي نبرد در اهواز را خاطرهاي توصيف كردند كه هيچگاه از يادها نخواهد رفت و نيز لشكر فجر و لشكر المهدي رااز نقاط قوت عرصه نبرد ودورانپرماجراي دفاع مقدس خواندند.
ادامه دارد...
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]