واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: مشرف:استعفا نميدهم - احسان ابطحي
حزب حاكم پاكستان اعلام كرد كه تصميم گرفته است قدرت رئيسجمهوري اين كشور را از طريق پارلمان كاهش دهد چه پرويز مشرف به اين موضوع علاقهاي داشته باشد چه نداشته باشد.اين در حالي است كه پرويز مشرف، رئيسجمهوري پاكستان كه از متحدان كليدي آمريكا در آنچه جنگ عليه تروريسم خوانده ميشود، به شمار ميرود در روزهاي اخير با فشارهاي فراواني براي استعفا از سمت خود مواجه بوده است. با اين همه او روز شنبه پس از هفتهها در يك كنفرانس مطبوعاتي شركت و تاكيد كرد كه برنامهاي براي استعفا از سمت خود ندارد.
به گزارش خبرگزاري رويترز همزمان مشرف در سخناني آشتيجويانه گفت كه پارلمان جديد عملكردي بسيار خوب از ماه فوريه تاكنون داشته است.
طرفداران مشرف در انتخابات بهمنماه گذشته پارلمان پاكستان به شدت شكست خوردند و براي اولين بار از كودتاي سال 1999 ميلادي اكثريت را از دست دادند.
حزب مردم و حزب مسلمليگ شاخهنواز در آن انتخابات توانستند به ترتيب بيشترين كرسيهاي پارلماني را به خود اختصاص داده و دولتي ائتلافي را تشكيل دهند. مشرف اما با وجود اقتصاد رو به وخامت پاكستان و خطر فزاينده القاعده بيشتر تمركزش را روي اين دولت ائتلافي قرار داده تا شايد بتواند آن را ساقط و دچار مشكل كند.
در همين حال بازارهاي پولي و سهام پاكستان به دليل نامطمئن بودن وضعيت مشرف و همچنين نگراني از ناآراميها در اين تنها كشور مسلح به بمب اتم، به شدت تحت فشار است.
مشرف روز شنبه در ديدار با خبرنگاران گفت كه پيشنهاد اصلاح قانون اساسي پاكستان كه از طرف حزب حاكم اين كشور- حزب مردم- ارائه شده است را خواهد پذيرفت.
با اين همه رئيسجمهوري پاكستان در سخناني كه رسانهها آن را هشدار به گروه حاكم توصيف كردند، با لحني قاطعانه گفت كه علاقهاي به تنزل جايگاهش تا حد يك سمت تشريفاتي ندارد و نميتواند به يك تبديل شود.
حزب مردم پاكستان اما به اين مخالفتها توجهي نكرد و گفت كه پارلمان قدرت اصلي را در اختيار دارد و ميتواند هر قانوني را كه بخواهد بدون توجه به اينكه مشرف به آن علاقهاي داشته باشد يا نه تغيير داده يا آن را اصلاح كند.
فرهتالله بابر؛ سخنگوي حزب مردم پاكستان در بيانيهاي اعلام كرد:
از سوي ديگر آصفعلي زرداوي، همسر بينظير بوتورهبر فقيد حزب مردم پاكستان- كه اكنون رهبري اين حزب را برعهده دارد، مشرف را توصيف كرد و گفت كه حزب مردم پاكستان او را به عنوان رئيسجمهوري قانوني به رسميت نميشناسد.
پرويز مشرف، رئيس سابق ارتش، دولت محمد نوازشريف نخستوزير پيشين پاكستان را در سال 1999 در كودتايي بدون خونريزي ساقط كرد و از آن زمان تاكنون رئيسجمهور اين كشور بوده است.
شريف هم خواستار محاكمه مشرف به اتهام اعمال غيرقانوني شده است.در همين حال شهباز، برادر شريف، به عنوان سروزير ايالت پنجاب انتخاب شد. اين ايالت ثروتمندترين و از لحاظ سياسي مهمترين ايالت به شمار ميرود.
با اين انتخاب قدرت حزب مسلمليگ شاخهنواز در اين ايالت بيش از پيش تقويت شد. اين حزب صاحب بيشتر كرسيهاي پارلمان ايالتي پنجاب است.
ديگر چالش پيش روي مشرف است كه سال گذشته آغاز شد و رئيسجمهور پاكستان تلاش كرد تا خواستههاي خود را به دادگاه عالي ديكته كند.
مشرف در پاسخ به اين پرسش كه در مقابل احضار احتمالي به دادگاه و محاكمه چه واكنشي نشان خواهد داد، گفت:
مشرف به دنبال مصونيت قضايي به دليل تعليق قانون اساسي پاكستان و اعمال وضعيت اضطراري در اين كشور به مدت شش هفته در پاييز گذشته است.
با وجود موضع مشرف در انظار عمومي ناظران سياسي بر اين باورند كه مشرف ترجيح ميدهد استعفا دهد تا دليل يك انقلاب دروني و تغيير و تحولي فاحش باشد.
با اين حال روزنامه داون ديروز نوشت كه مشرف از موضع خود مطمئن به نظر ميرسد شايد به اين دليل كه از محاكمه نشدن خود اطمينان دارد و براي استعفا تحت فشار زماني قرار ندارد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]