واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: دورخيز زلماي خليلزاد براي رياستجمهوري افغانستان
نامزدي خليلزاد كه بيشتر عمرش را در ايالات متحده گذرانده و هسمري آمريكايي دارد، شايد تعجبآور باشد اما برخي از كارشناسان مسائل سياسي افغان ميگويند كه وي ميتواند از حمايت بسيار بالايي دراين كشور برخوردار گردد.
آفتاب- سرويس بينالملل: زلمي خليلزاد فرستاده شماره يك بوش به بغداد، كابل و سازمان ملل و نيز مذاكرهكننده سياسي طالبان و شركتهاي نفتي بينالمللي، خود را براي رياستجمهوري افغانستان آماده ميكند؛ جايي كه كه سرزمين مادري وي به شمار ميرود.
به گزارش سرويس بينالملل آفتاب، طرفداران آقاي خليلزاد كه در حال حاضر به عنوان سفير دائم ايالات متحده در سازمان ملل فعاليت ميكند با تاكيد بر دستهبنديهاي مختلف، محتاطانه به شانس وي در انتخابات آتي رياستجمهوري افغانستان در سال 2009 ، اشاره ميكنند.
حاميان غربي حامد كزاي، رئيس جمهور فعلي افغانستان، معتقدند تلاش كرزاي در مبارزه با طالبان نتيجهاي نداشتهاست و همين مسأله ميتواند در به قدرت رسيدن مجدد وي ايجاد مشكل كند.
اين در حالي است كه پيشبيني ميشود حامد كرزي بار ديگر نامزد انتخابات رياست جمهوري شود؛ هرچند كه محبوبيت او در ميان مردم افغانستان روز به روز در حال كاهش يافتن است.
خليلزاد طي ماههاي گذشته، 3 بار با گروههاي مخالف دولت كرزاي ديدار كردهاست كه همين موضوع او را در چشم ديگران به عنوان نامزدي طرفدار وحدت در كشوري كه اختلافات شديدي ميان پشتونها در جنوب و تاجيكها، ازبكها و هزارهها در شمال وجود دارد، مطرح كردهاست.
خليلزاد خود يك پشتون است كه در استان لقمان در جنوب شرقي افغانستان به دنيا آمده اما در مزار شريف در شمال اين كشور بزرگ شدهاست و با برخي از رهبران سابق ائتلاف شمال كه از دولت كرزي جدا شدهاند هم روابط خوبي دارد.
جاهطلبيهاي سياسي خليلزاد 56 ساله از زماني كه وي در يك مصاحبه تلويزيوني گفت كه "ميخواهد در خدمت مردم افغانستان باشد" آشكار شد. وي در آن مصاحبه همچنين گفت كه از سمتش در سازمان ملل كنارهگيري خواهد كرد.
خليلزاد به عنوان عالي مقامترين مسلمان در استخدام دولت ايالات متحده، قبل از اينكه براي رفع و رجوع ريخت و پاشهاي ايجاد شده توسط پل برمر (حاكم نظامي عراق) به بغداد برود، پس از تهاجم نظامي بوش به افغانستان در سال 2001، تلاش مؤثري از خود نشان داد تا دولت مركزي كارآمدي در افغانستان، تشكيل شود.
نامزدي خليلزاد كه بيشتر عمرش را در ايالات متحده گذرانده و هسمري آمريكايي دارد، شايد تعجبآور باشد اما برخي از كارشناسان مسائل سياسي افغان ميگويند كه وي ميتواند از حمايت بسيار بالايي دراين كشور برخوردار گردد.
اين در حالي است كه منابع ديپلماتيك عقيده دارند كه خليلزاد از جايگاه خود در سازمان ملل براي پيروزي در انتخابات رياست جمهوري افغانستان استفاده خواهد كرد.
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]