واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سخنگوي قوه قضاييه خواستار شد ارزشهاي فرادست و فرودست براي حفاظت ازمحيط زيست تفكيك شود
وي در همايش حقوق محيط زيست و تعالي همه جانبه كشور با اشاره به ظرفيت هاي قانوني، بازدارنده و اقدامات پاسخدهنده و كيفري، حمايت از ارزشهاي بنيادي را در قالب ايجاد سلسله مراتب ميسر دانست.
سخنگوي قوه قضاييه گفت : بايد ارزشهاي فرادست و فرودست را تفكيك كرد تا بتوان قانون مناسبي براي حمايت از محيط زيست وضع كرد .
جمشيدي گفت: براي رسيدن به مرحله توسعه پايدار بايد توسعه اقتصادي و اجتماعي در كنار حفاظت از محيط زيست مطرح شود .
وي گفت: از ارزشهاي محيط زيست بايستي صرفنظر از ارزشهاي ثانوي وابسته، در چارچوب قوانين كيفري حمايت شود .
سخنگوي قوه قضاييه با اشاره به اينكه جرايم زيست محيطي، محدود به اشخاص حقيقي بوده و اشخاص حقوقي را در بر نميگيرد، گفت: متاسفانه اين امر مشكلات جدي در زمينه حفاظت از محيط زيست ايجاد كرده و ضرورت دارد با يك نظام كيفري ويژه به اين مساله نگاه كرد .
معاون حقوقي و توسعه قضايي قوه قضاييه نقش سازمان حفاظت از محيط زيست را پيشگيرانه دانست و گفت: مراجع قضايي به اين سازمان اختيار دادهاند كه براي حفاظت از محيط زيست برخوردهاي لازم را انجام دهند .
جمشيدي تصريح كرد: وقتي سخن از پيشگيري در عرصه حفاظت از محيط زيست به ميان ميآيد، اقدامات پيشگيرانه اجتماعي و وضعي مورد توجه قرار ميگيرد.
وي، شهرداريها و سازمانهاي انرژي اتمي، بنادر و كشتيراني و ساير سازمان هاي مربوطه را از جمله سازمانهايي برشمرد كه ميتوانند در عرصه پيشگيري و حفاظت از محيط زيست نقش داشته باشند.
سخنگوي قوه قضاييه در ادامه نقش سازمان بازرسي كل كشور را در حفاظت از محيط زيست در دو مقوله اجراي درست قانون محيط زيست و نظارت بر حسن اجراي امور اداري جدي دانست و تصريح كرد: چون اقتصاد كشور، اقتصاد دولتي است و مراكز دولتي يكي از آلودهكنندگان محيط زيست هستند، سازمان بازرسي كشور مي تواند نقش جدي داشته باشد .
وي با اشاره به اينكه حفاظت از جنگلها و مراتع طبيعي حفاظت از بيت المال است، گفت: قوه قضاييه در اين زمينه گامهاي خوبي برداشته است .
جمشيدي به اهميت اقدامت پيشگيرانه در بعد اجتماعي نيز تاكيد كرد و گفت:
اين اقدامات به فرد و جامعه توجه جدي دارد و در آن شخصيتسازي و اثر گذاري بر شخصيت افراد مورد توجه قرار ميگيرد .
سخنگوي قوه قضاييه به بحث اشتغال و اقتصاد كشور به خصوص بنگاههاي زود بازده اشاره كرد و گفت : نبايد اجازه داد افراد براي امرار معاش خود دست به تخريب محيط زيست بزنند.
وي جرايم زيست محيطي را به دو نوع اوليه و ثانويه تقسيم بندي كرد و گفت:
ويژگيهاي جرايم زيست محيطي سبب اين تفكيك شده و بايد در اين تفكيك محدود تخلف و جرم از هم جدا شود.
جمشيدي به تدوين آيين دادرسي اشاره كرد و گفت: بر اساس اين آيين نامه، سازمانهاي غير دولتي در زمينه محيط زيست ميتوانند در زمان وقوع جرم، نقش ايفا كرده و اعلام جرم كنند.
سخنگوي قوه قضاييه اظهار اميدواري كرد: سازمان محيط زيست با سازمانهاي مردم نهاد در جهت حفاظت از محيط زيست همكاري داشته باشد و آنها را حمايت كند.
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]