واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مشاور وزير جهاد كشاورزي خبر داد: *10 برابر شدن اعتبارات زنان روستايي و عشايري *برگزاري اولين نمايشگاه دستاوردهاي بانوان محقق، نوآور و پيشرو
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
مشاور وزير جهاد كشاورزي از برگزاري اولين نمايشگاه دستاوردهاي بانوان محقق، نوآور و پيشرو در بخش كشاورزي خبر داد و گفت: اين نمايشگاه 21 خرداد ماه جاري با حضور رييس جمهوري، وزير جهاد كشاورزي، مشاور رييس جمهوري در امور زنان و مديران كشاورزي در مصلاي تهران برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تهمينه دانيالي ـ مديركل دفتر امور زنان روستايي و عشايري امروز يكشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به 11 ميليون زن و دختر در جامعهي روستايي و عشايري اظهار كرد: از چهار ميليون و 300 هزار نفر بهرهبردار بخش كشاورزي بيش از 5/1 ميليون نفر زنان و دختران روستايي و عشايري هستند كه آموزش و توانمندسازي اين قشر علاوه بر مسووليت در حوزه خانوار منتج به بهرهبرداري و توليدات بخش كشاورزي ميشود.
وي با اشاره به 400 كارشناس در سطح كشور، گفت: به منظور تثبيت جمعيت در روستا براي توليد لازم است در فصل مهاجرت كه مردان از روستا به شهر مهاجرت ميكنند آموزش براي زنان روستايي براي ايجاد اشتغال آنان فراهم شود.
مشاور وزير جهاد كشاورزي افزود: در جامعهي عشاير بيش از 102 ايل بزرگ است كه حدود 60 درصد از اين جمعيت را زنان تشكيل ميدهند كه بيش از 70 درصد از كار اين جامعه توسط زنان انجام ميشود.
دانيالي تصريح كرد: فعاليتها در حوزهي زنان بيش از 40 درصد از برنامه پيشبيني شده برنامه چهارم جلوتر است. همچنين طي سه سال اخير آموزشها و توانمندي زنان روستايي از چهار درصد به 30 درصد ارتقاء يافته و بيش از 30 درصد از بهرهبرداران زن در مراكز ترويج آموزش ديدهاند.
مشاور وزير جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه طي دو سال گذشته زنان محقق در عرصههاي مختلف كشور از بخش كشاورزي انتخاب شدهاند، گفت: حدود 200 عضو هيات علمي در بخش تحقيقات كشاورزي و 20 هزار فارغالتحصيل در بخش كشاورزي و 60 هزار دانشجوي فعال در بخش كشاورزي را زنان تشكيل ميدهند.
دانيالي با اشاره به برگزاري نمايشگاه و جشنواره عذرا كه هر ساله برگزار ميشود، اظهار كرد: سال گذشته همايش علمي با عنوان نقش زنان در كاهش ضايعات محصولات كشاورزي برگزار شد كه امسال توليدات و محصولات زنان روستايي در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان از 27 تا 2 تير ماه براي جامعه شهري عرضه خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه طرح ايجاد مجتمعهاي كارآفريني ويژه زنان و دختران روستايي از سال 86 آغاز شده است، گفت: اين طرح ابتدا در چهار استان (مركزي، سيستان و بلوچستان، خراسان جنوبي، آذربايجان شرقي) به صورت پايلوت به منظور آموزش، توانمندسازي و حمايت مالي اجرا شده كه امسال در هشت استان ديگر و تا پايان برنامه چهارم در همه استانهاي كشور افتتاح خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه سال گذشته 100 ميليون تن محصولات كشاورزي توليد شده است، تصريح كرد: در بسياري از عرصههاي توليد از جمله باغات شمال كشور، شاليزارها، فرآوري زعفران، صنايع تبديلي و تكميلي و ... شاهد حضور مستقيم زنان هستيم اما آمار مشخصي از تعداد اين قشر فعال وجود ندارد كه در آمارگيري بعدي مركز آمار ايران تعداد بهرهبرداران زن در تمام حوزههاي بخش كشاورزي مشخص خواهد شد.
مشاور وزير جهاد كشاورزي با بيان اينكه كل اعتبارات اين بخش در سال 84 بيش از دو ميليارد تومان بوده است، گفت: در حال حاضر اين اعتبارات به بيش از 20 ميليارد تومان رسيده است.
وي افزود: طي دو سال گذشته براي 15 هزار زن روستايي در سطح كشور از محل وامهاي كم و بدون بهره به اشتغال ايجاد شده است. به طوريكه با 500 هزار تومان براي يك خانوار روستايي اشتغال ايجاد ميشود. 175 هزار زن سرپرست خانوار روستايي در سطح كشور است كه براي پرداخت اعتبارات در اولويت هستند.
دانيالي در پايان تاكيد كرد: هزار و 250 مركز ترويج در كل كشور فعال است كه نسبت به سالهاي گذشته افزايش چشمگيري داشته، اما براي جمعيت 11 ميليون نفري زنان روستايي كفايت نميكند و نيازمند حمايتهاي مالي از تعاونيهاي زنان، ايجاد بازار براي فروش محصولات زنان روستايي، پرداخت يارانه براي توليد است.
انتهاي پيام
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]