واضح آرشیو وب فارسی:حيات: بايگاني رييس سازمان بهزيستي استان تهران در گفتگو با حيات:تمامي مراكز بهزيستي تا پايان سال مناسب سازي مي شوند
تهران – حيات
رييس سازمان بهزيستي استان تهران گفت: در راستاي تسريع امر مناسب سازي محيط براي جانبازان و معلولان با اختصاص 200 ميليون تومان بودجه ، تمامي مراكز بهزيستي تا پايان سال 87 فرصت دارند كه پروژه مناسب سازي را به اتمام برسانند.
ظاهر رستمي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي حيات در رابطه با فضاي مناسب سازي و اينكه كم كاري در بحث مناسب سازي غيرقابل چشم پوشي است اعلام كرد: توجه نكردن به بحث مناسب سازي باعث مكررشدن معلوليت و مانعي براي استفاده از خدمات اجتماعي است و بهزيستي استان تهران با آغاز اين طرح و اختصاص بودجه اي بالغ بر 200 ميليون تومان مراكز خود در 13 شهرستان تابعه را مناسب سازي كرده است.
وي ادامه داد: به تمام مراكز بهزيستي تا پايان سال 87 فرصت داده شده تا ساختمان هاي خود را مناسب سازي كنند و در صورت مشاهده كوچكترين كم كاري در اين زمينه بدون كم ترين تعللي خاطي از سمت خود عزل خواهد شد.
بودجه مسكن بهزيستي را به 5 ميليارد تومان مي رسانيم
رستمي گفت: در سال 81 بودجه مسكن بهزيستي استان تهران مبلغ 180 ميليون تومان بوده و در سال 86 اين مبلغ به يك ميليارد و 400 ميليون تومان افزايش يافت و در اين راستا 250 نفر صاحب خانه شدند.
وي اظهار اميدواري كرد كه اين رقم در سال جاري حداقل به 5 ميليارد تومان برسد.
80 درصد كودكان خياباني تهران مهاجر هستند
رستمي با اشاره به اينكه براي مداخله انساني در هر زمينه اي وجود تخصص الزامي است اعلام كرد: در سال 82 آمار كودكان خياباني در تهران 25 هزار نفر برآورد شده بود كه با مداخله كارشناسي بهزيستي در سه سطح شامل مداخله در پايانه هاي غرب، شرق و جنوب، نگهداري كودكاني كه به خانواده عودت نشده اند در مراكز ياسر به مدت 25 روز و كار كارشناسي 6 ماه روي كودكاني كه مهار نشده اند، اين آمار براي سال 86 به 5 هزار و 644 كودك تقليل يافت.
وي گفت: 80 درصد كودكان خياباني تهران مهاجر بوده و تهران فقط با وجود 20 درصد كودك خياباني تهراني بار 30 استان را به دوش مي كشد و زير سوال نهادهاي مختلف قرار دارد.
با جمع آوري كودكان خياباني 100 درصد مخالفيم
رييس سازمان بهزيستي خطاب به شهرداري اعلام كرد: جمع آوري كودكان خياباني در هيچ جاي دنيا مطرح نيست و در اين مقوله به جاي جمع آوري بايد با فكر تخصصي و نگاه اجتماعي به جذب و ساماندهي اين كودكان پرداخت.
وي با اعلام اينكه سازمان در انجام وظيفه اي كه داشته كوتاهي نكرده است ادامه داد: در سال 83 شهرداري مراكزي را در اختيار ما قرار داده بود و سازمان بهزيستي تمامي تلاش خود براي رفع اين معضل را كرد و عملكرد خود را نيز در اختيار اين سازمان قرار داد اما درحال حاضر بهزيستي در انتظار تمديد قرار داد با شهرداري است و احتياج به استفاده كردن از خدمات شهرداري به منظور انجام كار تخصصي دارد.
رستمي با اشاره به اينكه در سال جديد بايد نگاه جديدي به كودكان خياباني داشته باشيم گفت: در جذب و ساماندهي اين كودكان به جاي مداخله در پايانه هاي تهران بايد مراكز آسيب ديده را شناسايي و به منظور جلوگيري از ورود اين كودكان به تهران در آن محل ها پايگاه هاي خدمات اجتماعي احداث كنيم.
وي در ادامه اعلام كرد: از اين هفته به فاصله 10 روز در كرج، چهل پسر فرحزاد، باقرآباد و شهريار به عنوان 4 مدخل ورودي اين كودكان به تهران از طريق NGOها مراكز مداخله تخصصي افتتاح خواهد شد.
طرح گرمخانه شهرداري موفق نبود
رييس سازمان بهزيستي استان تهران با اشاره به موفق نبودن طرح گرمخانه اجراشده توسط شهرداري اظهار كرد: در تمام دنيا طرح اطعام درحال انجام است اما جامعه ما به حكم مسلمان بودنش بايد اكرام را ضميمه اين طرح كند.
وي ادامه داد: در سال 86 سازمان بهزيستي توانست 444 نفر از كارتون خواب ها را در 200 مركز در استان تهران بدون پرداخت حتي يك ريال يارانه ساماندهي كند و مي توان از اين اقدام به عنوان يكي از بانظم ترين طرح هاي اجراشده سال گذشته سازمان نام برد.
در بهزيستي اولويت با توانمندسازي است
وي اعلام كرد: سازمان بهزيستي با اعطاي مستمري مشكلي ندارد اما براي ارايه خدمات موثرتر و توانمندسازي افراد بايد زمينه اشغال جامعه هدف بهزيستي را با آموزش هاي لازم فراهم كرد.
رستمي گفت: برنامه آموزش در بهزيستي تدوين شده است تا با ايجاد بستر براي اشتغال از طريق امضاي تفاهم نامه با سازمان فني حرفه اي، جهاد دانشگاهي و جهاد سازندگي آموزش به روز درصدر برنامه هاي سازمان قرار گيرد و سياست و رويه دادن مستمري شكل مناسبي به خود بگيرد.
وي ادامه داد: در سال گذشته به منظور ترغيب كارفرمايان براي به كارگرفتن جامعه هدف بهزيستي 500 ميليون تومان يارانه پرداخت شد كه در سال 87 اين رقم را به 1 ميليارد رسانده ايم.
طرح خودپرداز لوازم بهداشتي در تمام داروخانه ها فراگير شود
رستمي با اعلام اين كه تا سال 85 حتي يك مركز DIC معتادان وجود نداشت گفت : به دليل مشكلات فراوان اين قشر از سال گذشته 13 مركز DIC در تهران افتتاح شد و از مهمترين اقدامات سازمان در اين حوزه مي توان به نصب خودپرداز سرنگ، كاندوم، باند و غيره در 6 مركز DIC نام برد.
وي با اشاره به آماري مبني براينكه 80 درصد مبتلايان به ايدز را معتادان تزريقي تشكيل مي دهند گفت: اگرچه نصب اين تعداد دستگاه به عنوان گام موثري در اين زمينه محسوب مي شود اما هنوز كافي نيست و غيرقابل انكار است كه جامعه امروز ما دچار معضل تفكر منفي است و اگر ديد خود را با نگاهي مثبت به تمام جامعه گسترش دهيم متوجه خواهيم شد حتي مردم عادي نيز درصورت دسترسي نداشتن به داروخانه مي توانند از اين خودپردازها استفاده كنند و اين نگاه لزوم نصب اين دستگاه ها را در داروخانه هاي سطح كشور اثبات خواهد كرد.
از نظر اجتماعي نام دختر فراري برازنده هيچ دختري نيست
رستمي در پايان درخصوص عملكرد سازمان در مورد دختران فراري اعلام كرد: در مرحله اول با گذاشتن نام دختر فراري از نظر اجتماعي و فرهنگي مخالفيم و مي توان از راه اندازي خط 123، اورژانس اجتماعي و ورود 12 دستگاه اورژانس اجتماعي از تيرماه براي مداخله در اين بحران به عنوان فعاليت هاي سازمان نام برد.
پايان پيام
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]