تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تكميل روزه به پرداخت زكاة يعنى فطره است، همچنان كه صلوات بر پيامبر (صلى الله عليه و آل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860835171




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي مناسبات اقتصادي و روابط شغلي حضرت خديجه با پيامبر اكرم(ص) در آخرين شماره «بانوان شيعه»


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي مناسبات اقتصادي و روابط شغلي حضرت خديجه با پيامبر اكرم(ص) در آخرين شماره «بانوان شيعه»
گروه انديشه: مقاله «مناسبات اقتصادي و روابط شغلي حضرت خديجه با پيامبر اكرم(ص)»، به قلم «منصوره اعتمادي»، دانش‌آموخته حوزه علميه قم در آخرين شماره فصل‌نامه «بانوان شيعه» منتشر شده است.
گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، در مقدمه اين مقاله مي‌خوانيم: خديجه دختر خويلد بن اسد بن عبدالعزي، نجيب‌زاده ثروت‌مندي بود كه در عصر جاهليت ـ كه زنان از شأن و منزلتي برخوردار نبودند و دختران بسياري ‌پس از تولد زنده به گور مي‌شدند ـ به تجارت و امور بازرگاني مبادرت مي‌كرد. وي با سرمايه‌اي كه داشت مرداني را استخدام كرده بود تا با سفر به مناطق ديگر به خريد و فروش كالاهاي مورد نظر او بپردازند.

مؤلف مقاله در ادامه مي‌نويسد: او با كساني‌كه در امر تجارت به وي ياري مي‌رساندند، قراردادي به شكل مضاربه يا اجاره امضا مي‌كرد. يكي از نام‌آشناترين مردان آن روزگار رسول خدا(ص) بود كه به سبب ويژگي‌هاي برجسته اخلاقي؛ مانند راست‌گويي و امانت‌داري زبانزد همگان بود و خديجه نيز به شايستگي او ايمان اشت؛ بنابراين، براي اشتغال به امور بازرگاني به آن حضرت پيشنهاد داد و پيامبر نيز درخواست او را پذيرفت و اين سرآغازي براي مناسبات افتصادي ميان آن‌ها گرديد. پس از آن پيامبر سفرهاي تجارتي خود را آغاز كرد؛ بنابراين آن‌چه در منابع تاريخي به ثبت رسيده، ميان او و خديجه براي هر سفر قراردادي منعقد مي‌شده است.

مؤلف مقاله حاضر در نتيجه‌گيري خود مي‌نويسد: خديجه در دوران ميان‌سالي با ثروتي كه در اختيار داشت به امر بازرگاني مي‌پرداخت. او خود براي انجام امور بازرگاني سفر نمي‌كرد؛ بلكه مرداني را به استخدام در مي‌اورد تا ايشان به اين امر اهتمام ورزند و براي خريد و فروش كالا به بازارهاي پررونق آن روزگار سفر كنند. يكي از كساني كه با درزخواست خديجه، به انجام اين مهم مبادرت ورزيد، رسول خدا بود كه دوران جواني خود را سپري مي‌كرد؛ بدين ترتيب، وي روابط شغلي و مناسبات اقتصادي خود را با خديجه بنيان نهاد. وي به صورت اجير و دريافت كارمزد معين و يا بر اساس عقد مضاربه به مشاركت در سود حاصله با خديجه قرارداد مي‌بست و براي داد و ستد كالا به مناطقي؛ همچون شام، حباشه جرش سفر مي‌كرد.

«منصوره اعتمادي» با اشاره به وجود برخي از احاديث در زمينه مناسبات تجاري ميان پيامبر اكرم(ص) و خديجه قبل از رسيدن به مقام بعثت مي‌آورد: برخي از روايات متضمن نقل وقايعي هستند كه ظاهرا بيشتر جنبه داستان‌سرايي، اغراق و خيال‌پردازي داشته و با مضامين قرآني و مباني ديني سازگاري ندارند. در مجموع، آن‌چه مسلم است اين‌كه حضرت محمد(ص) با سرمايه‌هاي حضرت خديجه به تجارت مشغول بوده است و در طي سفرهاي تجارتي آن حضرت، وقايعي رخ مي‌داد كه نشان از شان و منزلت والاي او داشت و بدين‌وسيله، راهبي نشانه‌هاي نبوت را يافت و به بعث و ظهور او مژده داد..»

آخرين شماره فصل‌نامه «بانوان شيعه» به صاحب امتيازي «مؤسسه شيعه‌‌شناسي» و با مدير مسئولي دكتر «محمود تقي‌زاده داوري» و سردبيري دكتر «مهديه‌السادات مستقيمي» به ‌تازگي منتشر شده و در اختيار علاقه‌مندان به مباحث تاريخي زنان، اسلام و تشيع قرار گرفته است.

«بانوان شيعه»، فصل‌نامه‌اي است فرهنگي ـ پژوهشي كه به منظور ارايه متمركز تحقيقات انجام شده توسط زنان پژوهش‌گر كشور در عرصه‌هاي مربوط به جنسيت، فرهنگ و دين توسط «مؤسسه شيعه‌شناسي» منتشر مي‌شود. اين فصل‌نامه تلاش مي‌كند شرايط اجتماعي زندگي زنان مسلمان كشر را از طريق ارتقاي خودآگاهي‌ ديني ريشه‌دار در تاريخ، تمدن و فرهنگ اسلامي جامعه، بهبود بخشد.
 شنبه 18 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 390]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن