واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: سيدمحمد خاتمي: زندگي حضرت زهرا(س) از وي الگويي براي همه انسانهاي تاريخ ساخت
گروه سياسي: زندگي كوتاه حضرت زهرا در متن بحران بود؛ وي در بستر بحران به دنيا آمد، در متن بحران باليد و در متن بحران از دنيا رفت و اين زندگي غرق در بحران، از وي زندگياي سرشار از زيبائي و فضيلت ساخت كه او الگويي شد براي تمام انسانها در تاريخ.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) حجتالاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي رئيسجمهور سابق كشورمان در مراسم سالروز شهادت حضرت زهرا (س) كه صبح امروز 18/3/87 در موزه ملي قرآن برگزار شد، در سخناني به تبيين شخصيت گرانبار حضرت صديقه كبري پرداخت.
حجتالاسلام خاتمي با بيان اينكه در عظمت وجودي حضرت زهرا(س) ترديدي نيست، گفت: دو نگاه ميتوان به معصومين داشت كه يكي آن است كه َآنها را داراي ظاهري انساني اما ماهيتي فرشتهگونه دانست كه ما ميتوانيم درباره حسنات ايشان بگوييم اما ما را ياراي رسيدن به آنان نيست كه اين تنزل شخصيت اين بزرگواران است؛ چون انسان برتر از فرشتههاست.
وي افزود: نوع ديگر، تبيين انسانگونه ايشان است كه آنها را توان كمال و ارتقاء تا حد اعلا هست. در اين صورت، اين بزرگواران الگو هستند. انسانهايي بيدار، مسئوليتشناس، دلسوز براي انسان و پايبند به موازين اخلاقي هستند و حضرت زهرا (س) نيز يكي از اين الگوهاي برجسته است.
رئيس مؤسسه بينالمللي گفتوگوي فرهنگ و تمدنها ادامه داد: از حضرت زهرا(س) دو الگو ميتوان تلقي داشت. يكي براي زنان و ديگري براي انسان. حضرت زهرا(س) مورد سفارش مؤكد رسولالله است كه رفتار شگفتانگيز پيامبر(ص) در قبال وي و گفتار و رفتار علي (ع) نسبت به اين زن بزرگوار و گفتار و رفتار فرزندان اين بانوي شهيده همه حكايت از فضايل حضرت زهرا(س) است.
وي افزود: دوست و دشمن درباره او اجماع دارند كه انسان بزرگي است. حتي كساني كه از اين بانو دل خوشي نداشتند و از احساس حسادت نسبت به او خالي نبودند، در توصيف او، وي را انساني بزرگ و كم نظير خواندند.
حجتالاسلام خاتمي تصريح كرد: زندگي كوتاه حضرت زهرا در متن بحران بود. وي در بستر بحران به دنيا آمد، در متن بحران باليد و در متن بحران از دنيا رفت و اين زندگي غرق در بحران، از وي زندگياي سرشار از زيبائي و فضيلت ساخت كه او الگويي شد براي تمام انسانها در تاريخ. .
وي با اشاره به اينكه كار پيامبران انتقال وحي و دادن بينش به انسانهاست، گفت: كار بزرگ پيامبران، آموزش و خلق نمونههايي از آنچه است كه َآموزش دادهاند و اين همان الگوسازي است. مطمئناً در ميان آنها كه بدين گونه خلق و تربيت شدهاند، حضرت زهرا (س) از برترينهاست. چون اين بانو انسان است، الگوست و نمونه و سرمشق انسانهايي است كه ميخواهند به كمال برسند.
رئيس مؤسسه بينالمللي گفتوگوي فرهنگ و تمدنها ادامه داد: چون صديقه طاهره زن است، الگو بودن او براي زنان پررنگتر است و اين نه به معناي محروميت مردان از الگو بودن اين بانوست.
وي با تأكيد بر عنوان انسان مونث در الگوپذيري زنان از حضرت زهرا (س) گفت: در جامعه قديم، زن يك موجود فرعي است و انسان و انسانيت، مردانه است و مرد براي زندگي خلق شده است و زن براي مرد اين ديد كم و بيش در سراسر تاريخ بوده و لب بينش دنياي قديم براي زن بوده است و اين ديد بر نگاه مدني و حقوقي جامعه اثر گذاشته است.
حجتالاسلام خاتمي تصريح كرد: تحول عظيمي كه بعد از انقلاب در ايران ايجاد شد، دليل نميشود كه ما چشممان را بر روي واقعيت ببنديم و بگوييم كه بايد زمان بگذرد تا اين تحول به ثمر برسد. عمده تحول براي زنان ناشي از بينش عميق امام خميني (ره) راجع به آنان بود. حضور و مشاركت آنان در عرصه اجتماع امروز براي ما بديهي است و اينها همه از نقش حضرت امام (ره) است.
وي اذعان كرد: امروز بحث رياستجمهوري براي زنان امروز به راحتي مطرح ميشود و اگر فقيهي در اين باره فتوا بدهد، مورد سرزنش قرار نميگيرد.
رئيس بنياد باران ادامه داد: در غرب عليرغم همه ادعاها، براي تساوي حقوق زن و مرد هنوز نگاه مردانه به حقوق زنان جاري است. هنوز مرد اصل است و زن قرار است به جايگاه مرد برسد و اين اهانت به زن است. انسان بودن ملاك است و نه مرد بودن يا زن بودن. اين نگاهي است كه ميخواهد زنان را مثل مرد كند.
وي گفت: دومين مشكل براي زنان در جامعه جديد، اشتباهگرفتن آزادي و ولنگاري است و در اين زمينه مردان با استفاده از امكانات بيشتر، از زنان سوءاستفاده ميكنند كه از جمله آن، مسئله برهنگي است. امروز در جوامع جديد، خيلي از رفتارهاي نمايشي كه براي مردان قبيح است، براي زنان آزاد و مورد تشويق است.
حجتالاسلام خاتمي با اشاره به دوران مسئوليت قبلي خود گفت: يكي از خانمهاي وزير از كشوري اروپايي در ديدار با من گفت: «من در اين لباس اسلامي احساس آزادي ميكنم و ما برخلاف آنچه گفته ميشود بسيار محدوديم».
وي افزود: انسانيت داراي دو وجه است. يكي مردانه و ديگري زنانه و از اين جهت است كه حضرت زهرا هم الگو براي همه انسانهاست و هم الگو براي انسان مونث.
حجتالاسلام خاتمي در پايان سخنان خود با اشاره به مظلوميت و استقامت حضرت زهرا(س) در اوضاع سياسي و اجتماعي زمان خود به شرح مصيبت فرزندان فاطمه (س) در لحظه شهادت اين بانوي كريمه پرداخت.
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]