تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که از چیزی طرفداری مصرّانه و نابجا کند یا اینکه از جانب دیگران به نفع او طرفداری ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815317998




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به همت پژوهشگران دانشگاه تهران انجام شد: سنتز آزمايشگاهي پوشش نانوكريستالي بر روي فولاد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: به همت پژوهشگران دانشگاه تهران انجام شد: سنتز آزمايشگاهي پوشش نانوكريستالي بر روي فولاد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري استراتژيك

پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به سنتز آزمايشگاهي پوشش‌ نانوكريستالي بر روي فولاد شدند كه با ادامه طرح و رسيدن آن به مرحله صنعتي مي‌توان از اين پوشش‌هاي مقاوم در صنعت موتورسازي (روتور-ميلنگ)، صنايع نفت و گاز، صنايع هوافضا (موتور جت) و ... استفاده كرد.

به گزارش سرويس فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ساليان متمادي است كه براي بالا بردن مقاومت مكانيكي و مقاومت خوردگي سطوح مختلف از روش‌هاي پوشش‌دهي سطحي استفاده مي‌شود. پلاسماي الكتروليت، از جمله روش‌هاي نوين مهندسي سطح است كه نسبت به ساير روش‌ها، نيازمند هزينه سرمايه گذاري كمتر و زمان پوشش دهي كوتاهتري مي‌باشد.

مهندس پيمان طاهري، دانش‌آموخته كارشناسي ارشد مهندسي مواد دانشگاه تهران در پروژه كارشناسي ارشد خود با راهنمايي دكتر چنگيز دهقانيان اقدام به سنتز پوشش‌هاي نانوكريستالي مقاوم در برابر سايش و خوردگي كرده است.

در اين فعاليت پژوهشي، با استفاده از روش پلاسماي الكتروليتي، يك فيلم نانوكريستالي كمپلكس بر روي فولاد ALSI316L نشانده شده است.

وي در توضيح جزئيات اين طرح گفت: در اين عمليات، پوشش دهي الكتروليتي توسط يك منبع تغذيه پالسي پر قدرت در ولتاژي معال 300 ولت صورت مي‌گيرد. نمونه و آند در الكتروليت محلول آبي اوره، غوطه ور شده و جريان الكتريكي به تدريج از 0 تا 300 ولت به سل اعمال مي‌شود. با بالا بردن ولتاژ، در ابتدا حباب‌هايي در اطراف نمونه، ديده مي‌شود كه به مرور جرقه‌هايي روي سطح نيز به آن اضافه مي‌شود. در اثر واكنش بين جرقه‌ها و حباب‌ها، محيط پلاسما به صورت موضعي بر روي نمونه تشكيل مي‌شود و در نهايت با افزايش بيشتر ولتاژ محيط پلاسما كل قطعه را در بر مي‌گيرد و حباب‌ها سطح نمونه را بمباران كرده و به سطح قطعه نفوذ مي‌كنند. پس از چند دقيقه ولتاژ اعمالي قطع شده و با از بين رفتن پوشش پلاسمايي، نمونه سريعاً در داخل الكتروليت، كوئيچ (سرد) مي‌شود. بدين ترتيب بر روي سطح نمونه، لايه تركيبي نانوكريستالي ايجاد مي‌شود كه داراي مقاومت خوردگي بالايي است.

وي خاطرنشان كرد: نانو كريستال‌هاي توليدي در اين پژوهش را مي‌توان در صنعت موتورسازي (روتور-ميلنگ)، صنايع نفت و گاز، صنايع هوافضا (موتور جت) و ... بكار برد.

بنابر اعلام ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، جزئيات اين پژوهش كه از حمايت‌هاي تشويقي ستاد بهره‌مند شده در مجله بين‌المللي materials research (شماره 1، جلد 99 ، سال 2008) منتشر شده است.

انتهاي پيام
 شنبه 18 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن