واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: همايش «آشنايي با ادبيات معاصر ايران» در هند برپا شد آثاري از قيصر امينپور و چند شاعر انقلاب در دانشگاه دهلي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات
سمينار «آشنايي با ادبيات معاصر ايران» در دپارتمان زبان فارسي دانشگاه دهلي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين سمينار كه هيأترييسهي آن، سيدمهدي نبيزاده - سفير جمهوري اسلامي ايران در دهلي نو -، پروفسور چهندر شكر - رييس دپارتمان زبان فارسي دانشگاه دهلي - و عليرضا قزوه - وابستهي فرهنگي و مدير مركز تحقيقات زبان فارسي دهلي نو - بودند، ده نفر از اديبان انقلاب اسلامي با سخنراني و ارائهي آثاري در زمينههاي شعر، قصه و رمان، ترجمه، طنز، ترانه، شعر ديني، ادبيات كودك و نوجوان، ادبيات عامه و نقد، حاضران را با آخرين دستاوردهاي ادبيات انقلاب اسلامي آشنا كردند.
در اين سمينار، سفير كشورمان با خواندن شعري از امام راحل و اشاره به نقش مؤثر ايشان در آشنايي هرچه بيشتر مردم با مقولهي شعر، آمادگي خود را براي هرگونه پشتيباني از دپارتمانهاي زبان فارسي اعلام كرد.
عليرضا قزوه نيز دربارهي كارهاي انجامشده و در دست اقدام مركز تحقيقات زبان فارسي سخن گفت و عنوان كرد، در سفر يكهفتهيي اين اديبان كه در زمينههاي مختلف ادبيات تخصص دارند و از همهي ژانرهاي ادبيات انقلاب نمايندگان خوبي در اين سفر حضور دارند، پنج برنامهي متنوع در دهلي نو و بمبئي در نظر گرفته شده است و همزمان در دانشگاه جواهر لعل نهرو نيز گروهي از اديبان سمينار «عرفان امام خميني (ره) و تأثير آن را در ادبيات انقلاب» برگزار ميكنند.
در ادامه، موسي بيدج - مترجم ادبيات عرب - در بخشي از سخنان خود با ارزشمند خواندن ادبيات شرق كه ادبيات هند نيز در اين بخش معنا مييابد، از استادان و اديبان هند خواست تا زمينهي معرفي هرچه بيشتر ادبيات كشورشان را در ايران فراهم آورند؛ چرا كه در ايران، ادبيات غرب بسيار بيشتر از ادبيات شرق تبليغ ميشود؛ اما ادبياتي كه به فرهنگ و دين و سنتهاي ما نزديكتر است، ادبيات شرق است؛ نه غرب.
او در ادامه شعري از خود را براي حاضران خواند.
اين سمينار روز پنجشنبه، 16 خردادماه، با حضور جمعي از اديبان، استادان و دانشجويان زبان فارسي دانشگاههاي دهلي، ذاكر حسين، جامعه مليه، و... برگزار شد.
همچنين روز پنجشنبه با درخواست گروه زبان فارسي دانشگاه دهلي، نشست «آشنايي با ادبيات انقلاب اسلامي» در اين دانشگاه برگزار شد.
در اين مراسم اعلام شد، در درس ادبيات دورهي فوق ليسانس دانشگاه دهلي، بهزودي آثاري از قيصر امينپور و چند نفر از شاعران انقلاب و اديبان گنجانده ميشود.
از سوي ديگر، شامگاه پنجشنبه، 16 خرداد، در خانهي فرهنگ ايران، ويژهبرنامهي ادبي ارتحال حضرت امام خميني (ره) با حضور گستردهي اديبان، استادان و ايرانيان و چهرههاي فرهنگي هند و افغانستان و... برگزار شد.
انتهاي پيام
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]