تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه نفس از لذتهاى دنيوى سودمندترين روزه‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837892974




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آتش در خرمن خفتگان عالم زند


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: آتش در خرمن خفتگان عالم زند
افزايش ماليات و عوارض بر محصولات دخاني راهكار موثر ديگري در كاهش ميزان مصرف دخانيات است.
استعمال دخانيات مهمترين علت قابل پيشگيري مرگ در جهان است.
دود ناشي از استعمال دخانيات، نه‌تنها موجب زيان هاي جسمي و روحي در مصرف‌كنندگان مي‌شود بلكه موجب آسيب‌رساندن به افراد در معرض اين دود مي‌شود.
هر اقدامي براي كاهش مصرف دخانيات حركتي براي ارتقاي شاخص‌هاي بهداشتي و تضمين‌كننده سلامت بيشتر جامعه است. الان مصرف دخانيات هر 6 ثانيه يك قرباني مي‌گيرد و به‌طور متوسط 15 سال از عمر افراد مي‌كاهد.
دخانيات عامل بيش از 85 نوع بيماري و بيش از 20 نوع سرطان است.
پژوهش‌ها، ارتباط بين سرطان‌هاي حنجره، مري، ريه، معده، پانكراس، كليه، كولون، مثانه، رحم و تعداد ديگري از بدخيمي‌هارا با استعمال دخانيات نشان داده است.
مصرف جهاني دخانيات
مصرف جهاني دخانيات از زماني كه James Bonsack در سال 1881 اولين ماشين توليد سيگار را اختراع كرد، شكل تازه اي به‌خود گرفت. مصرف دخانيات هر روز در جهان رو به افزايش است و تخمين زده مي شود در سال 2030 حداقل 2 ميليارد نفر در جهان دخانيات مصرف كنند. كمپاني‌هاي دخانياتي در حال حاضر به‌ازاي هر فرد در كره زمين، 900 نخ سيگار در سال توليد مي‌كنند.
امروزه مصرف حدود 6تريليون نخ سيگار، ساليانه بيش از 5 ميليون نفر را در سراسر جهان مي‌كشد و پيش‌بيني مي‌شود با ادامه اين روند تا سال 2030 ،ميزان مصرف به 9 تريليون نخ و مرگ و مير ناشي از آن به بيش از 8 ميليون نفر در سال برسد.نكته حائز اهميت در اين سير صعودي ، افزايش ميزان مصرف و به تبع آن عوارض ناشي از آن در كشورهاي در حال توسعه چون ايران است.
با توجه به اينكه ميزان مرگ و مير ناشي از مصرف دخانيات در كشورهاي پيشرفته در دهه‌هاي گذشته دو برابر كشور هاي در حال توسعه بوده ، سهم كشورهاي در حال توسعه در 20 سال آينده به 80 درصد مرگ و مير ها افزايش خواهد يافت. قطعاً اين روند به معناي افزايش عرضه، فروش و مصرف دخانيات در كشور هاي در حال توسعه، به‌جاي كشور هاي پيشرفته است. باتوجه به اينكه مصرف دخانيات موجب مرگ بيش از 100 ميليون انسان در قرن بيستم شده، در صورت عدم اعمال سياست‌هاي پيشگيرانه موثر ، اين رقم براي قرن بيست و يكم به يك ميليارد نفر خواهد رسيد.
دخانيات و زنان
يكي از اهداف كمپاني‌هاي دخانيات، يافتن بازارهاي جديد در ميان زنان كشورهاي درحال‌توسعه است. اگر زنان دخانيات را مانند آنچه امروزه مردان استفاده مي‌كنند مصرف كنند، قطعاً فاجعه بهداشتي در جهان رخ خواهد داد.
در حال حاضر حفاظت از افزايش استعمال دخانيات در ميان زنان به‌ويژه در كشورهاي درحال‌توسعه، از هر اقدامي براي ارتقاي سلامت بانوان با ارزش‌تر است.
دخانيات و جوانان
بر طبق مطالعه GYTS حدود 25درصد جوانان سيگاري، اولين سيگار خود را در سن قبل از 10 سالگي كشيده‌اند. استعمال دخانيات در جوانان، به‌ويژه در پسرها با رشد صنعت دخانيات، دسترسي آسان به محصولات دخاني، قيمت پايين و استعمال دخانيات توسط والدين ارتباط مستقيم دارد. با اين حال حدود 90درصد جوانان سيگاري معتقدند كه سيگار كشيدن موجب افزايش موقعيت اجتماعي آنان نشده است.
دخانيات و ايران
ايران به‌عنوان يكي از 10 كشور بزرگ واردكننده دخانيات در جهان و سومين كشور وارد كننده دخانيات از آمريكا شناخته شده‌است. سالانه حدود 24 ميليارد نخ سيگار از مجاري قانوني وارد كشور مي‌شود. براساس آخرين آمار اعلام شده از سوي وزارت بهداشت ميزان مصرف دخانيات در ايران 14درصد جمعيت هفتاد ميليوني يعني حدود 10 ميليون نفر است. نكته نگران‌كننده در بررسي‌ها، روند رو به رشد مصرف در بين جوانان و نوجوانان ايراني است.
درحالي‌كه طبق آمار در سال 1382 حدود 12درصد نوجوانان 13 تا 15 سال دخانيات مصرف مي‌كردند، اين ميزان در سال 1386 به بيش از 26درصد رسيده است.
ايران به داشتن سابقه حكم تحريم تنباكو در حدود صد سال پيش افتخار مي‌كند با اين‌حال روند قانونمند كردن محدوديت‌ها در استعمال دخانيات از دهه اخير آغاز شده است. تلاش‌هاي جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات ايران در سال 1385 منجر به تصويب قانون جامع كنترل و مبارزه ملي با دخانيات در مجلس شد. به‌نظر مي‌رسد موثرترين راه پيش رو جهت مقابله با اين معضل رو به فزوني، اجراي دقيق و صحيح اين قانون است. بر اساس اين قانون هرنوع تبليغ، حمايت، تشويق مستقيم و غير مستقيم و يا تحريك افراد به استعمال دخانيات همچنين عرضه واستعمال دخانيات در اماكن عمومي و فروش اين محصولات به افراد زير 18 سال و به‌صورت نخي اكيداً ممنوع است.
افزايش ماليات و عوارض بر محصولات دخاني راهكار موثر ديگري در كاهش ميزان مصرف دخانيات است. با جلوگيري از عرضه اين ماده اعتياد آور در سطح جامعه نه تنها جلوي استعمال موارد جديد گرفته خواهد شد، بلكه مي توان به خيل بيشمار افرادي كه مايل به ترك مي‌باشند كمك كرد.
 شنبه 18 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 235]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن