تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، نيرنگباز، زيانبار و شكّاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814801795




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هاشمي رفسنجاني در همايش گفت‌و‌گوي مذاهب اسلامي:‌/كامل/ افراط و تفريط انسان را به جهالت مي‌كشاند خطر بزرگ در دنيا براي مسلمانان، نبود ثبات و امنيت است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هاشمي رفسنجاني در همايش گفت‌و‌گوي مذاهب اسلامي:‌/كامل/ افراط و تفريط انسان را به جهالت مي‌كشاند خطر بزرگ در دنيا براي مسلمانان، نبود ثبات و امنيت است


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در همايش گفت‌و‌گوي مذاهب اسلامي در مكه تاكيد كرد: اين اجلاس كه در كنار بيت‌الله‌الحرام برگزار مي‌شود، به ياري خدا مبناي مستحكمي براي گفت‌وگوي مذاهب اسلامي با ساير اديان الهي و تمدن‌هاي برخاسته از اديان آسماني خواهد بود.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيت الله هاشمي رفسنجاني افزود: ما با پيروي از قرآن كريم و به بركت وحي الهي، بايد پيام دين اسلام را به گوش همه جهانيان برسانيم و نبايد از كنار اين اجلاس به صورت تشريفاتي عبور كنيم.

وي گفت: امت اسلامي مي‌تواند و بايد با همه اديان آسماني گفت‌وگو و پيام قابل توجهي را به جهانيان ارائه كند.

او افزود: اين اجلاس بايد مقدمه‌اي براي گفت‌وگوي اديان و مكاتب ديني باشد و خودش هم اصالتي واقعي دارد اما قبل از اين‌كه با ساير اديان گفت‌وگو كنيم بايد در فضايي توام با منطق و عقل با خودمان حرف بزنيم.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: همه تمدن‌هاي جهان ريشه در اديان آسماني دارند و اديان الهي قلب و مادر همه تمدن‌ها محسوب مي‌شوند.

وي افزود: گفت‌وگوي مذاهب با يكديگر در واقع صحبت قلب و مادر تمدن‌ها با فرزندان خودش است.

رييس مجلس خبرگان افزود: بايد گوش شنوا داشته باشيم و از ويژگي‌هاي بندگان خوب خدا اين است كه به همه حرف‌ها به خوبي گوش مي‌دهند اما منصفانه قضاوت و بهترين را انتخاب مي‌كنند.

وي گفت: هر انسان عالم و آگاهي حاضر نمي‌شود گوش و قلب خود را بر روي حقايق ببندد در غير اين صورت گرفتار تعصب جاهلي خواهد بود.

وي گفت: افراط و تفريط انسان را به جهالت مي‌كشاند اما اعتدال انسان را در مسير درست هدايت مي‌كند كه حاضر است به اطراف خودش نگاه كند.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: امت اسلامي امروز در جهان با مشكلات واقعي روبه‌روست و همه علماي اسلامي براي رفع اين مشكلات وظايف بسيار سنگيني دارند.

وي تاكيد كرد: امت اسلامي به شرطي بهترين امت‌هاست كه امر به معروف و نهي از منكر كند و البته در اين زمينه نبايد فريب ظاهرها را بخورد، بلكه بايد به باطن امور هم توجه داشته باشد.

هاشمي رفسنجاني گفت: علماي آگاه بايد بشريت را آگاه كنند و ما امروزه وظيفه داريم در جهان اسلام اين كار را انجام دهيم و كساني را كه در جهالت به سر مي‌برند، نجات دهيم.

وي افزود: تعصب اگر به معناي پايبندي به اصول و مباني ديني باشد، قابل ستايش است، اما تعصب بر روي اشتباهات خسارت‌بار است.

او گفت: اجلاس مكه بايد ميثاقي براي گفت‌وگوي ميان مذاهب اسلامي باشد و بايد همه علماي جهان اسلام دست هماهنگي و دوستي به هم بدهند و نقاط اختلاف و ضعف را به نقاط قوت تبديل كنند.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: نبايد اجازه دهيم جهان اسلام با گسترش اختلافات ميان خود تضعيف شود و وظيفه ماست كه جهان اسلام و امت اسلامي را تقويت كنيم.

وي تاكيد كرد: نبايد بهانه‌گيري كنيم بلكه بايد همه همت ما اين باشد كه مشكلات را برطرف كنيم.

وي گفت: اين اجلاس بايد ميثاقي براي گفت‌وگو و تعامل در جهان اسلام باشد و با بهره‌گيري از نظرهاي صائب در دنيا به فكر تقويت امت اسلامي باشيم.

هاشمي‌رفسنجاني اصل مشورت در ميان علماي جهان اسلام را بسيار مهم دانست و گفت: حضرت پيامبر(ص) هميشه از طرف خداوند و از طريق وحي به مشورت توصيه مي‌شود و ما هم بايد اصل مشورت را مورد توجه قرار دهيم.

وي گفت: اصل ديگر انصاف در قضاوت است و بايد حق را بپذيريم و از تعصب جاهلي خودداري كنيم.

به گزارش ايسنا وي ادامه داد: تعصب اجازه نمي‌دهد عقل، درست قضاوت كند و انسان با گوش شنوا حقايق را بشنود.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: اعلام پيام اين اجلاس مي‌تواند طوري تنظيم شود كه به تقويت جهان اسلام كمك كند و در قدم بعدي بايد به طور يكپارچه و با حذف اختلافات، به نمايندگي از جهان اسلام براي گفت‌وگو با ساير اديان و تمدن‌هاي برخاسته از دين‌هاي آسماني آماده شويم.

وي در ادامه گفت: كشورهاي اسلامي در سازمان‌هاي بين‌المللي57 راي دارند و مي‌توانند با پيدا كردن چند همراه در اين سازمان‌ها تاثيرگذار و تصميم گيرنده باشند.

وي افزود: قدم بعدي ما بايد اين باشد كه يكپارچه و بدون اختلاف به نمايندگي از اسلام با تمدن‌هاي ديگر گفت‌وگو كنيم و با آن‌ها به تفاهم برسيم.

هاشمي رفسنجاني ادامه داد: مگر از زبان قرآن نمي‌شنويم كه پيامبر از اديان دعوت مي‌كند كه به جاي دعوا باهم تفاهم داشته باشند. البته قبل از آنكه ديگران را به تفاهم دعوت كنيم، خودمان بايد به اين دعوت پاسخ دهيم؛ چراكه 95 درصد احكام اسلامي ما مشترك است و علاوه بر احكام اصول، احكام فروع مهمي مانند عدالت، انصاف، نقدپذيري، مورد وفاق ماست.

وي با بيان اين‌كه "اين دعوت را بايد اول متوجه خود كنيم" گفت: من به عنوان يك اسلام‌شناس، شيعه‌شناس و صاحب تجربه در ميدان عمل مي‌گويم، مشتركات ما آن‌قدر زياد است كه نيازي به پرداختن به نقاط افتراق ندارد و اگر از امر و نهي قرآن تكليف و وظيفه را نگيريم از كجا مي‌توانيم تكليف دريافت كنيم.

وي گفت: تنازع حرام است ولي اختلاف ذاتاً مضر نيست و نعمت است و رشد و پيشرفت مي‌آورد و آن‌چه ضرر دارد، افتراق است و اگر اختلاف در فضاي حكيمانه مطرح شود، نه تنها مضر نيست، بلكه باعث رشد مي‌شود.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: بايد بپذيريم كه دنياي اسلام دچار مشكلات واقعي است و بايد از سرمايه بزرگي كه خداوند به كشورهاي اسلامي داده است حفاظت كنيم.

او افزود: مسلمانان امروز يك چهارم جمعيت دنيا را دارند كه خيلي مهم است.

رييس مجلس خبرگان با بيان اين‌كه "20 درصد ثروت جهاني در كشورهاي اسلامي است" گفت: بهترين نقاط سوق‌الجيشي دنيا، تنگه‌ها و ابراه‌ها و بهترين مناطق جغرافيايي روي زمين و بازارعظيم توليد در قلمرو مسلمانان است و دانشگاه‌هاي آن‌ها نيز به سرعت در حال رشد است.

وي افزود: منابع انساني در دنياي اسلام به خاطر تشويق اسلام به علم بايد سرآمد باشد. دنياي غرب از ما دانش را آموخته و تمدن اسلامي از محيط ما به غرب رفته است و آن‌ها امروز به صورت ديگري آن را به ما بر مي‌گردانند.

وي ادامه داد: اين انسان‌ها ، اين مكتب خوب بي‌نظير و ابدي و اين سرمايه‌هاي عظيم مادي چرا بايد در دنيا در برابر استكبار و انحصارطلبان تسليم باشد.

هاشمي رفسنجاني اضافه كرد: ما نمي‌خواهيم زورگويي كنيم ولي نمي‌خواهيم حق اين ملت را به آساني به ديگران واگذار كنيم.

وي گفت: مشكلاتي كه در كشورهاي اسلامي است، در درجه اول به خودشان مربوط است كه به علت فقر، جهل، عقب‌افتادگي و افراط و تفريط به وجود آمده و همين باعث شده استكبار طمع كند و منابع ما را به غارت ببرد.

وي افزود: صهيونيسم به عنوان عامل بسيار خطرناك در اختيار كفر جهاني و در مقابل امت اسلام و كشورهاي اسلامي است و با اين سرمايه عظيمي كه خداوند به ما عطا كرده است بايد براي حراست از آن اقدامات زيادي كنيم كه اين اجلاس مي‌تواند مقدمه آن باشد.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين‌كه "كانون‌هاي آشوب و شرارت در منطقه بسيار زياد و خطرناك شده است" گفت : فلسطين نمايشگاهي براي نشان دادن چهره جنايتكاران شده است و لبنان دچار تفرقه و مشكلات واقعي است، عراق اشغال شده و در اشغال آن خطر براي بقيه كشورها از ناحيه اشغالگران به وجود آمده است و حتي آمريكايي‌ها تصميم دارند قرارداد امنيتي بلندمدت با اين كشور ببندند كه ان‌شاءالله اين‌چنين نخواهد شد و ملت و مسوولان عراق و امت اسلامي اجازه نخواهند داد كه امريكا در اين زمان كاپيتولاسيون را به يك كشور پيشرفته اسلامي تحميل كند.

وي افزود: عراق منابع عظيمي دارد كه بايد هوشيار بود و همه بايد به عراق كمك كنيم تا از اين گرفتاري ، بندگي و استعمارغيررسمي نجات يابد كه البته با هشياري مردم عراق اين امر محقق مي‌شود.

وي اضافه كرد: استعمارگران افغانستان را قطعه قطعه كرده‌اند و ده‌ها كشورعضو ناتو در اين كشور چه مي‌خواهند كه امنيت آن هرروز كمتر مي‌شود و مواد مخدر را با وسعت زياد در بلاد اسلامي و جاهاي ديگر پخش مي‌كنند و نيروهاي ناتو مي‌توانند از اين امر جلوگيري كنند كه نمي‌كنند.

هاشمي‌رفسنجاني گفت: نمي‌توان مشكلات واقعي جهان را به عنوان يك مسلمان ناديده گرفت از جمله محيط زيست جهاني، مواد مخدر و امراض خطرناك از جمله ايدز. اين‌ها جوانان كشورهاي اسلامي را تهديد مي‌كند و فرهنگ مبتذل غرب نيز جوانان ما را در خطر واقعي قرار داده است.

وي افزود: رسالت جهان اسلام اين است كه كشورها و دولت‌هاي اسلامي نبايد در مقابل اين مسائل بي‌تفاوت باشند و براي خدمت به جهان اسلام اين اجلاس بزرگ را تشكيل داده‌ايم و براي گفت‌وگو اعلام آمادگي مي‌كنيم تا شايد بشريت از اين مشكلات نجات پيدا كند.

رييس مجلس خبرگان گفت: به عنوان يك مديراجرايي امروزه خطر بزرگ در دنياي ما براي مسلمانان نبود ثبات و امنيت است، مگر مي‌شود در منطقه‌اي كه صدها هزار اشغالگر نظامي با ناوگان جنگي‌شان حضور تهديد كننده دارند، احساس امنيت كرد.

وي با بيان اين‌كه "امنيت درازمدت مقدمه همه پيشرفت‌هاست" گفت: ما بايد براي ثبات و امنيت جهان به ويژه كشورهاي فقير و عقب افتاده دل بسوزانيم.

وي افزود: آن‌چه در سومالي، سودان و افغانستان مي‌گذرد، مسائلي است كه به ما مسووليت واگذار مي‌كند و علماي اسلام عميقا اين خطرها را درك مي‌كنند و خطر استكبار و صهيونيسم براي آن‌ها قابل درك است.

هاشمي‌رفسنجاني گفت: اميدواريم همه نيروهاي‌مان را به جاي درگيري و اختلاف، هماهنگ كنيم و براي اصلاح‌ جهان، نه جنگ در جهان به كار گيريم.

وي تاكيد كرد: منطق اسلام و قران نيازي به نزاع ندارد و كسي كه پيام خدا را براي مردم مي‌خواهد، نمي تواند اهل نزاع باشد بلكه اهل صلح و صفاست.

وي گفت: بعد از انقلاب 21 كنگره وحدت و ده‌ها اجلاس و همايش براي گفت‌وگو با ديگران برگزار كرده‌ايم و سالانه چند اجلاس داريم و از برگزاري اين‌گونه اجلاس استقبال مي‌كنيم و آماده همكاري كامل هستيم.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پيرو دعوت ملك عبدالله، پادشاه عربستان سعودي از آيت‌الله هاشمي رفسنجاني براي سفر به آن كشور و سخنراني در مراسم افتتاحيه كنفرانس بين‌المللي گفت‌وگو، رييس مجلس خبرگان رهبري و مجمع تشخيص مصلحت نظام با قبول اين دعوت روز دوشنبه در راس هياتي از شخصيت‌هاي سياسي و مذهبي به آن كشور سفر كرد.

در اين كنفرانس كه بيش از ‌800 تن از انديشمندان جهان اسلام و هيات‌هاي سياسي كشورهاي اسلامي حضور داشتند، مهم‌ترين راهكارهاي گفت‌وگوي بين اديان و فرهنگ‌ها، مفاهيم ارتقاي انسانيت، تحقق امنيت و صلح جهاني، پيشرفت اخلاق در جوامع مختلف، دوري از زشتي‌ها براي تقويت پايدار خانواده، برخورد با تروريسم و مواد مخدر كه زندگي بشريت را به خطر انداخته، مورد بررسي قرار گرفت.

در اين سفر آيت الله هاشمي رفسنجاني و همراهان پس از انجام مناسك عمره و زيارت بيت‌الله‌الحرام و مسجد النبي(ص)، علاوه بر ديدارهاي رسمي و مذاكرات خصوصي با ملك عبدالله و ساير مقامات سياسي، ديني عربستان سعودي، درحاشيه اين كنفرانس بين‌المللي با تعدادي از شخصيت‌ها و انديشمندان جهان اسلام ديدار و گفت‌وگو كرد.

انتهاي پيام
 شنبه 18 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن