واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير جهاد: ۱۰۱ميليارد ريال اعتبار براي طرحهاي كشاورزي مازندران اختصاص يافت
مهندس "محمد رضا اسكندري" روز جمعه در جلسه بررسي بحران خشكسالي مازندران در ساري همچنين گفت:بايد هر چه زودترطرحهاي بهسازي آب بندانها ، كانالهاي آب ، سردهنههاي آبگيري ،استخرها و چاههاي آب كشاورزي اين استان ساماندهي، مرمت ، بازسازي و احداث شوند.
وي اظهارداشت : بودجهاي كه براي طرحهاي كشاورزي مازندران اختصاص يافته است خارج از بودجه لايحه دو هزار ميليارد توماني در بخش نجات توليدات كشاورزي است.
وي ادامه داد : لايحه دو هزار ميليارد توماني كشور به خاطر جلوگيري از خسارت در بخش محصولات كشاورزي تعيين شده تا خداي ناكرده امنيت غذايي كشور دچار بحران نشود.
وي اعتبار وزارت جهاد كشاورزي در سالجاري را دو هزار و ۳۰۰ميليارد تومان اعلام كرد و بيان داشت : اين وزارتخانه برنامهاي سه ساله در زمينه آب ، بهينهسازي مصرف آب ، منابع طبيعي ، توليدات گياهي و دارويي ، شيلات و جلوگيري از آفات و پديده خشكسالي تهيه كرده است.
وزير جهاد كشاورزي دربخش ديگر از سخنانش به توليدات برنج در شمال كشور اشاره كرد و افزود : هم اكنون ۷۵درصد برنج كشور در استانهاي مازندران و گيلان توليد ميشود.
مهندس اسكندري تصريح كرد : بايد هر چه زودتر مزارع برنج شمال كشور را از پديده كم آبي و خشكسالي نجات بدهيم در غير اين صورت صدمات جبران ناپذيري به بخش كشاورزي بويژه برنج سفيد وارد خواهد شد.
وي اضافه كرد : بحث آب و خاك مازندران و گيلان بطور جدي مورد توجه وزارت جهاد كشاورزي قرار دارد و اين وزارتخانه براي بهينهسازي بخش كشاورزي در اين دو استان از هيچ كوششي دريغ نخواهد كرد .
وزير جهاد كشاورزي در خصوص سهم اشتغالزايي در بخش كشاورزي گفت : ۲۷ درصد سهم اشتغالزايي كشاورزي كشور به طرحهاي زودبازده اختصاص يافته است وي خاطرنشان كرد : مازندران در اين بخش در سالهاي ۸۴و ۸۵حدود ۲۲ درصد از سهم اشتغالزايي را بخود اختصاص داده است .
در ادامه استاندار مازندران در سخناني گفت : بحران خشكسالي از اسفند سال قبل در اين استان آغاز شده و خسارت زيادي را به بخشهاي كشاورزي و باغات استان وارد كرده است .
مهندس ابوطالب شفقت افزود : برنج يكي از محصولات استراتژيك اين استان است اما بر اثر خشكسالي خسارت به اراضي اين استان وارد كرده است .
وي از وزير جهاد كشاورزي خواست اين استان را به خاطر شرايط ويژه جزء ۱۴استان درگير با مشكل خشكسالي كشور قرار دهد تا از تسهيلات دولت براي جبران خسارت بهره مند شود .
وزير جهاد كشاورزي كه براي بازديد از طرحهاي كشاورزي از روز گذشته به اين استان سفر كره است همچنين در گفت وگويي با خبرنگار ايرنابهنرخ خريد تضميني برنج اشارهكرد وگفت : نرخ خريد تضميني و توافقي ارقام پر محصول برنج آبانماه پارسال به همه استانهاي كشور اعلام شده است.
وي با بيان اينكه اين نرخ براي حمايت از توليدكننده و مصرفكننده تعيين شده است گفت : اگر توليدكننده نتواند محصول خود را به فروش برساند دولت با قيمت توافقي و تضميني برنج توليدكننده را خريداري خواهد كرد.
وزير جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه خريد سالانه دولت بيش از دو ميليون تن برنج سفيد در كشور است، گفت : خريد توافقي و تضميني دولت از كشاورزان حدود ۱۲۰هزار تن است.
اسكندري اضافه كرد : به همين علت و دلائل مختلفي توليدكننده برنج خود را در خارج از سيستم دولت به فروش ميرساند .
وزير جهاد كشاورزي نياز كشور به برنج سفيد را سالانه بيش از سه ميليون تن اعلام كرد و افزود : هم اكنون توليد داخل دو ميليون و يك صد هزار تن است و نياز به واردات ۹۰۰هزار تن برنج سفيد از خارج از كشور است .
به گفته اسكندري هنوز توليد برنج در كشور به نقطهاي نرسيده كه نياز به واردات برنج نباشد .
وي با بيان اينكه بر اثر خشكسالي و كم آبي سطح زير كشت برنج در كشور كا هش يافته است افزود : با پيگيري كارشناسان خبره در اين بخش سعي خواهيم كرد عملكرد در واحد سطح را حداقل به توليد پارسال برسانيم.
وزير جهاد كشاورزي درخصوص اينكه درآستانه برداشت برنج در استانهاي شمالي كشور برنج وارات ميشود يا نه خاطرنشان كرد : برنجي كه وارد ميشود قطعا درفصل عرضه برنج داخلي نيست و براي توليدكننده ما نيز مشكلي نخواهد بود.
استان مازندران با سطح زير كشت حدود ۲۳۰هزار هكتار شاليزار و توليد سالانه حدود ۹۰۰هزار تن برنج سفيد بيش از ۴۰درصد برنج مورد نياز كشور را توليد ميكند .ك/۳
جمعه 17 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]