واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نشست مطبوعاتي سفير ايران در پاريس ( 2 وپاياني)
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): پاريس- سفير جمهوري اسلامي ايران در پاريس در خصوص برخي موارد ادعايي از سوي آمريكا گفت : براي بررسي اين موارد ادعايي بايد امكان بررسي مدارك را داشت .
وي افزود: اين كاردشواري نيست كه حتي به فرانسه اتهام وارد ساخت كه يك آزمايش هسته اي جديد انجام داده ، اما بايد بتوان آن را اثبات كرد.
ولي آمريكا حاضر نمي شود كه مدارك براي بررسي به ما يا حتي به آژانس داده شود.
وي يادآور شد: گروه البرادعي دو الي سه بار به ايران سفر كردند. در اين تماس ها آن ها مداركي را نشان دادند كه به اعتقاد ما ساخت چنين مداركي كار خيلي سختي نيست . آن ها با اين كار مي خواهند مانع از بسته شدن موضوع ايران شوند.
وي تصريح كرد: ما آماده همكاري جدي با آژانس هستيم اما در عين حال بايد حسن نيت داشت و از اين امر سوءاستفاده نكرد. اگر آمريكايي ها صادق بودند بايد مدارك خود را در اختيار آژانس قرار مي دادند.
وي در خصوص اين كه آيا فكر مي كنيد برخي افراد آژانس مانند دوره قبل از حمله آمريكا به عراق با آمريكا همكاري مي كنند، گفت : من نمي خواهم در اين مورد قضاوتي داشته باشم اما همه چيز ممكن است .
"شما مي دانيد كه آمريكا فشار سنگيني را بر گروه البرادعي وارد مي آورد تا اجازه ندهد اين موضوع بسته شود".
وي در مورد رفتار "اولي هاينونن " گفت : رفتار و عكس العمل هاينونن خصوصا در اين مورد سبب تعجب بسياري در اين زمينه شد. زيرا وي وارد مرحله اي غير معمول در روال آژانس شد به گونه اي كه اعضاي آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز به انتقاد از وي پرداختند.
" به نظر ما بايد موقعيت آژانس را رعايت كرد و صادق بود. نبايد اجازه داد اطلاعات آژانس به بيرون درز كند زيرا يكي ازضرورت هاي همكاري صادقانه با آژانس وجود اعتماد به آن است" .
وي در مورد اين كه آيا در بسته پيشنهادي ايران به مساله فلسطين نيز اشاره شده است، گفت : فكرمي كنم كه اين موضوع يكي از موضوعات مهم سياسي در منطقه است وما به دنبال حل اين مشكل كه متاسفانه 60 سال به طول انجاميده هستيم . بايد راه حلي براي اين مساله يافت شود.
وي اظهار داشت : در همين راستا است كه ما راه حلي بر اساس همه پرسي ارايه داده ايم . ما معتقديم بايد ميان تمام فلسطيني هاي سرزمين اشغالي چه مسلمان ، چه مسيحي و چه يهودي با حضور تمام فلسطينيان آواره اي كه مايل به بازگشت هستند، يك همه پرسي برگزار شود و نتيجه آن هرچه بود جامعه بين المللي به آن تن در دهد.
وي در خصوص عراق نيز افزود: عراق دولت خود را دارد كه بر اساس قانون و به روش دمكراتيك انتخاب شده است . اين كشور مشكلات داخلي دارد. مشكلاتي نيز با آمريكا دارد. من معتقدم بايد به اين كشور كمك كرد و به گمان ما همسايگان عراق مي توانند در يافتن راه حل براي اين مشكلات كمك كنند.
وي افزود: بايد به عراق كمك كرد تا آن ها حل مشكلات را خود برعهده گيرند از جمله آموزش و آماده سازي نيروهاي انتظامي و ارتش.
"جالب اين جا است كه در اين زمينه آمريكا حتي حاضر نشده كمكي كند. حضور آن ها بهانه اي براي افزايش خشونت ها شده است و از طرفي آن ها نيز در مبارزه با مخالفان ناتوانند. شما مي دانيد امروز آمريكايي هاي حتي مخالف آن هستند كه پرونده مبارزه با تروريسم در دست دولت عراق باشد. زيرا اين موضوعي حساس است كه به آن ها امكان مي دهد مسايل را آن گونه كه خود مي خواهند، پيش ببرند.
آهني در مورد علت عدم ادامه ملاقات با سفير آمريكا درعراق گفت : براي ادامه چنين مذاكراتي بايد حسن نيت داشت اما هر بار خصومت و رفتار آمريكا مانع از ايجاد جو مساعد شده است . اگر آن ها صادق بودند امكان آن بود كه به اين مساله فكر كرد.
وي در پاسخ به سوالي در مورد حوادث شيراز تاكيد كرد كه عوامل دستگير شده اعتراف كرده اند كه آن ها برنامه اي براي ايجاد اختلال در ايران داشته اند و از سيا دستور گرفته اند و اين مطلب موثق است .
وي در مورد حوادث اخير خوزستان و عوامل پشت پرده آن افزود: بر اساس تحقيقات ما آن ها هيچ پايگاهي در ايران ندارند و به جرياني كه از خارج تامين مالي مي شوند، وابسته هستند.
وي در خصوص توافق سوريه و اسراييل و بازپس دادن جولان و احتمال دور شدن سوريه از ايران گفت : ما در صورت موفقيت سوريه به بازپس گيري جولان به اين كشور تبريك مي گوييم . در خصوص مناسبات خود با سوريه، ما به آن ها اعتماد كامل داريم و با اين كشور مناسباتي محكم و استراتژيك برقرار كرده ايم .
آهني در خصوص ترور شهيد مغنيه و دخالت احتمالي سوريه در آن گفت : بايد ديد كه چه كسي از اين ترور سود مي برد. بر اساس شواهد موجود اين اسراييلي ها هستند كه از اين اقدام سود مي برند. آن ها قبلا هم تلاش كرده بودند كه حزب ا... را منفعل سازند. بر اساس اطلاعات موجود اسراييل پشت اين ماجرا قرار دارد.
وي در مورد حزب ا.. و نقش اين گروه در لبنان افزود: حزب ا.. گروهي سياسي و نيروي مقاومت در لبنان است كه براي دفاع از اين كشور و مشكلات آن تلاش مي كند.
سفير ايران در مورد كمك جمهوري اسلامي ايران به برپايي نشست گروه هاي لبناني در پاريس و كمك به فرانسه در اين مورد افزود: ما نقش مهمي در كمك به فرانسه در گردآمدن تمام گروه ها داشتيم . زيرا در ابتدا حزب ا.. مايل به مشاركت در اين نشست نبود و ما در تشويق آن ها براي شركت در اين اجلاس سهم موثري داشتيم .
وي اضافه كرد: در خصوص نشست دوحه نيز شما از نقش ايران مطلعيد و همه در شرايطي كه احتمال شكست اين نشست را مي دادند، به اين امر اذعان داشتند كه ايران نقش مهمي ايفا كرد.
آهني تاكيد كرد: ما هميشه تمام گروه ها را به تفاهم و حل مشكلات خود تشويق كرديم . ما از همان ابتدا مخالف بين المللي شدن مشكل لبنان بوديم و معتقديم تمام كشورهايي كه در لبنان نفوذ دارند بايد گروه هاي لبناني را به حل مشكلات خود تشويق كنند.
وي در همين حال تاييد كرد: بديهي است كه فرانسه تعلقات خود به لبنان را داشته باشد. ايران نيز علاقه مندي هاي خود به اين كشور را دارد. فرانسه مي تواند در حل مشكلات لبنان مفيد باشد اما اين امر به ميزان بي طرفي فرانسه بستگي دارد اگر فرانسه بي طرف باشد اين امر مي تواند خيلي كمك كند.
وي در مورد شيطنت آمريكايي ها در لبنان گفت : فرانسه مايل بود كه به حل مشكلات لبنان كمك كند و ابتكاراتي نيز قبل از نشست دوحه انجام داد اما بر اساس اطلاعاتي كه داريم بعد از برخي پيشرفت هاي اوليه از سوي فرانسه ، آمريكايي ها مانع اين پيشرفت شدند زيرا منافع آمريكايي هايي در لبنان با منافع فرانسه متفاوت است . آن ها به راستي مايل به حل مشكل لبنان نيستند و بيش از همه به منافع اسراييل فكر مي كنند.
وي در خصوص برداشت هاي بعدي از گزارش البرادعي و اين كه آيا هدف بسته پيشنهادي ايران جلوگيري از تصويب قطعنامه ديگري عليه ايران نيست، گفت : براي قضاوت در مورد گزارش البرادعي بايد تمام گزارش وي را خواند.
آمريكايي ها همه كاري مي كنند كه اين مساله حل نشود و مي خواهند مجازات ها عليه ايران را تشديد كنند. اين كه واكنش كشورهاي اروپايي ، روسيه و چين چه خواهد بود مسلم آن است كه الزاما در مسير آمريكا نخواهند بود. خصوصا روسيه و چين .
وي در پايان افزود: اقدام به ارايه احتمالي قطعنامه اي جديد عليه ايران به ويژه در زمان بررسي بسته هاي پيشنهادي كاري غير معقول است .
اروپام .**1740**1440**1651
پنجشنبه 16 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 355]