واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: تقليد از باكتري ها براي توليد نانوذرات مغناطيسي!
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري استراتژيك
محققان آزمايشگاه ايمز متعلق به وزارت انرژي ايالات متحده امريكا، با تقليد از باكتريها درصدد توليد نانوذرات مغناطيسي جهت استفاده در هدفمند ساختن داروها و دارورساني جوهرهاي مغناطيسي، حافظههاي با گنجايش بالا و موتورهاي مغناطيسي ميباشند.
به گزارش سرويس فنآوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، توليد صنعتي نانوذرات مغناطيسي در شرايط معمولي مشكل است چرا كه ذرات به سرعت تشكيل شده و خوشههايي جمع شده از ذرات با خواص كريستالي و مغناطيسي نامطلوب ايجاد ميگردند.
اندازه نيز مهم است چرا كه با كاهش اندازه ذره خواص مغناطيسي آن مخصوصاً با در نظر گرفتن دما، كاهش مييابد. چندين گونه از باكتريها نانوذرات آهن ريز و يك دست با خواص مغناطيسي دلخواه توليد ميكنند.
اين باكتريها از پروتئين ويژهاي جهت ساخت نانوذرات كريستالي 50 نانومتري بهره ميبرند. اين كريستالها به كمك غشاءهايي به يكديگر متصل شده تا زنجيرهاي از ذرات بسازند تا باكتري آن را همچون عقربه قطب نما جهت چرخش خود به كمك ميدان مغناطيسي زمين به كار برد.
براي ارزيابي امكان اجراي اين قابليت باكتري، محققان مختلفي در آزمايشگاه ايمز گرد هم آمدند. براي شروع، آنها چندين نوع از باكتري هاي مولد نانوذرات مغناطيسي جداسازي كردند. آنها چندين پروتئين كه به آهن متصل ميشوند از جمله Mms6 در اين باكتريها يافتند. اين پروتئين ها بعد از كلون شدن در باكتري ها يافت شدند. پروتئينها با غشاءهايي كه كريستالهاي مغناطيسي را احاطه كردهاند در ارتباط ميباشند.
به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فنآوري نانو، به نظر ميرسد كه هر گونه از باكتريها ساختار كريستالي مخصوص خود ميسازد آنها با بهكارگيري اين پروتئينها با غلظتهاي مختلف مواد واكنش دهنده در محلول آبي درصدد ساخت كريستالها برآمدند اما كريستالها به سرعت تشكيل شدند و كوچك بوده و شكل كريستالي خاصي نداشتند؛ لذا، آنها از ژل هاي پليمري براي كاهش سرعت واكنشها و كنترل ساخت نانوكريستالها و همچنين كاهش تجمع آنها استفاده كردند.
با رسوب كريستالها ( همراه با تغيير رنگ از زرد به سبز و به سياه) به كمك آهنربا، ذرات در ته ظرف جمعآوري و جداسازي شدند.
محققان با ميكروسكوپ الكتروني ساخت نانوذرات را مورد تائيد قرار دادند و مشخص شد كه پروتئين Mms6 كريستالهاي يكدست شبيه آن چه در طبيعت ساخته ميشود را ساختهاند و مطالعات پراكنش پودري اشعه X نيز ساختار كريستالي نانوذرات را مورد تائيد قرار داد.
نتايج اين مطالعه در مجلات Physical Review B , ACS Nano منتشر شده است.
انتهاي پيام
پنجشنبه 16 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 313]