واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نخست وزير مالزي بر آثار مثبت منشور آ.سه .آن براي اين اتحاديه تاكيد كرد
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): كوالالامپور- نخست وزير مالزي گفت : منشور آ.سه .آن مزاياي زيادي براي اين اتحاديه و كشورهاي عضو آن دارد.
به گزارش روز پنجشنبه خبرگزاري رسمي چين (شين هوا)، عبدالله احمد بداوي كه در حاشيه بيست و دومين همايش آسيا و اقيانوسيه سخن مي گفت ، افزود: منشور آ.سه .آن تنها در مورد حقوق بشر و دموكراسي نيست ، بلكه منشور جامعي است كه همه زمينه ها از جمله توسعه اقتصادي ، اجتماعي و امنيتي را نيز در بر مي گيرد.
نخست وزير مالزي ادامه داد: بر اساس اين منشور رهبران كشورهاي عضو اين اتحاديه هر سال دوبار با يكديگر ملاقات كرده و در مورد موضوعات مورد علاقه بحث و تبادل نظر خواهند كرد.
وي اضافه كرد: همچنين برابر مفاد اين منشور، دبير كل اين اتحاديه چهار معاونت خواهد داشت و هر كشور نيز يك نماينده دائم در اين سازمان معرفي خواهد كرد تا بتوان بيش از گذشته با هماهنگي و براساس اين منشور كار كرد.
به گفته بداوي ، مالزي به علاوه پنج كشور سنگاپور، كامبوج ، لائوس ، برونئي دارالسلام و ويتنام تاكنون اين منشور را امضا كرده اند.
اجراي اين منشور، مستلزم امضاي همه كشورهاي عضو آ.سه .آن بوده و همچنان درانتظار اقدام چهار عضو ديگر اين اتحاديه شامل اندونزي ، ميانمار، تايلند و فيليپين در اين خصوص است .
به گزارش ايرنا، سران كشورهاي عضو اتحاديه آ.سه .آن با تصويب اين منشور در سيزدهمين نشست خود در تاريخ 20 نوامبر 2007 بالاخره موفق شدند به آرمان 40 ساله خود دست يافته و در حقيقت با اعطاي هويت قانوني به اين اتحاديه ، آن را از يك گروه منطقه اي به بدنه منسجم تصميم گيري تبديل كنند.
رهبران كشورهاي آ.سه .آن در سيزدهمين اجلاس خود سند 40 صفحه اي منشور اين اتحاديه را بااميد به دستيابي هرچه سريعتر به هدف طولاني مدت ايجاد "جامعه آ.سه .آن " به امضا رساندند.
تاسيس "بدنه حقوق بشر آ.سه .آن "، تقويت دبيرخانه اين اتحاديه در جاكارتا و تلاش براي رفع ناهمخواني هاي موجود در ميان كشورهاي عضو از ديگر موضوعات طرح شده در منشور آ.سه .آن است .
اطمينان از تلاش كشورهاي عضو براي دستيابي به توسعه پايدار، ايجاد بازار واحد در منطقه ، رفع موانع موجود بر سر ائتلاف اقتصادي منطقه و اطمينان از برخورداري كشورهاي عضو از حقوق يكسان نيز از جمله مواردي است كه در منشور آ.سه .آن به آنها پرداخته شده است .
ديگر موارد مطروحه در منشور آ.سه .آن را مي توان شامل تقويت و توسعه همكاريهاي بين منطقه اي با شركاي گفتماني و سازمانها و موسسات بين المللي ، توسعه همكاريهاي متقابل با ديگر كشورهاي آسيايي باانطباق براصول آ.سه .آن ، ايجاد كميته آ.سه .آن در كشورهاي آسيايي و غير آسيايي و نيز ايجاد چارچوب قانوني و نهادي براي اين اتحاديه را برشمرد.
آساق **2201**335
پنجشنبه 16 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]