واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ولايتي كتاب خود را به نخست وزير پيشين مالزي اهدا كرد
كوالالامپور مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل در ديدار با دكتر ماهاتير محمد، نخست وزير پيشين مالزي نسخهاي از ترجمه انگليسي كتاب خود را با عنوان پويايي فرهنگ و تمدن اسلام و ايران به وي اهدا كرد.
به گزارش ايرنا ، دكتر علي اكبر ولايتي عصر دوشنبه دراين ديدار كه در شهر پوتراجايا پايتخت ستادي مالزي برگزار شد، با اهداي نسخهاي از اين كتاب كه بتازگي از آن در مالزي رونمايي شده ، اظهار داشت: در اين اثر تلاش شده تا مجموعه كاملي از علوم اسلامي به صورت دايره المعارف جمع آوري و ارايه شود.
وي افزود: پس از انتشار اين كتاب به زبان فارسي ، درخواستهايي براي چاپ آن به زبانهاي مختلف از جمله عربي و انگليسي دريافت شد كه كار ترجمه جلد نخست آن به زبان انگليسي از دو سال پيش آغاز و در اين سفر از آن رونمايي شد.
عضو شورايعالي انقلاب فرهنگي كشورمان اضافه كرد: كار ديگر فرهنگي در دست اقدام ، تهيه تقويم علوم اسلامي با هدف اطلاع رساني از مقاطع زماني مربوط به دستاوردهاي علمي دانشمندان مسملمان است كه اميد ميرود اين مجموعه ارزشمند نيز در مالزي به زبان انگليسي ترجمه شود.
ولايتي در بخش ديگري از سخنان خود ضمن تقدير از تلاشهاي ماهاتير محمد در طول سالهاي متمادي خدمت وي اظهار داشت: جامعه اسلامي همواره متاثر از تفكر جنابعالي در زمان صدارت شما بوده و ايران نيز از اين ديدگاهها نكات ارزشمندي فرا گرفته است.
وي با قدرداني از تلاشهاي دكتر ماهاتير در زمان صدارت وي در راستاي گسترش روابط دو كشور افزود: در دوران سياسي شما به موازات رابطه سياسي ، مناسبات اقتصادي ايران و مالزي نيز با توسعه همراه بوده است.
مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامي در امور بينالملل با اشاره به نقش بسزاي روساي جمهوري و نخست وزيران پيشين كشورها در حل مشكلات مبتلابه جوامع اسلامي اضافه كرد: اميدواريم رهبران پيشين سياسي كشورهاي اسلامي با ورود مجدد به ميدان ، بتوانند راهكارهاي موثري براي مشكلات امروز جهان اسلام بيابند.
ماهاتير محمد نيز ضمن تقدير از انتشار كتاب مورد اشاره اظهار داشت :
انتشار دستاوردهاي علمي از جمله در رشته رياضي كه توسط دانشمندان اسلامي حاصل شده بود، به صورت پراكنده وجود داشت اما تاكنون به اين صورت منسجم جمع آوري نشده بود.
وي افزود: اواخر قرن پانزدهم ميلادي مسيحيان با دسترسي به كتابخانههاي نفيس مسلمانان دانش روز را فرا گرفتند و متعاقب آن ، غربيها سالهاي متمادي همين دانش را در جهت پيشرفت و توسعه خود بكار بردند.
به گفته ماهاتير، اين درحالي بود كه غربيها بعدها همان علوم را كه چنين تلقي ميشد به كشورهاي غيراسلامي تعلق دارد، به مسلمانان يعني صاحبان اصلي آنها انتقال دادند.
وي با تاكيد بر ضرورت مطالعات در حوزههاي ديني و مذهبي ، درعين حال گفت : علاوه بر آن ضروري است همه انديشمندان اسلامي از مناظر مختلف به علوم بپردازند و نگرشهاي متفاوت به علوم اسلامي از جمله آنچه كه در كتاب پويايي فرهنگ و تمدن اسلام و ايران بدان پرداخته ، از اين دست اقدامات ارزشمند فرهنگي در عرصه علوم اسلامي است .
ماهاتير با بيان اينكه براي مسلمانان واجب است كه در علوم و مباني اسلامي نقش مهمي ايفا كنند اضافه كرد: فراگيري از ديگران ايرادي ندارد اما ما هم دانشمنداني داريم و نبايد خود را محدود به غربيها كنيم .
وي ادامه داد: در صدر اسلام نيز مسلمانان از يونانيها علومي را فرا گرفتند و ما نيز در عصر حاضر بايد همانند دانشمندان صدر اسلام به گسترش دانش اسلامي بپردازيم .
ماهاتير با اشاره به آيات قرآني ، يكي از مهمترين ابعاد استفاده از دانش را دفاع از امت اسلامي دانست و افزود: از همين رو بر مسلمانان است كه در اين راستا به نحو شايسته از فناوري و دانش روز و برتر بهره بجويند.
وي كه به معمار مالزي نوين شهرت دارد، استفاده از دانش صلح آميز هسته اي را نيز ازجمله نيازهاي اساسي جوامع اسلامي بيان كرد.
ماهاتير در عين حال ضمن اعلام آمادگي براي تلاش در راستاي رفع مشكلات جهان اسلام ، از مظالمي كه در برخي جوامع بر مسلمانان تحميل ميشود ابراز تاسف كرد و گفت: كشتار مردم براي رسيدن به اهداف خود غلط بوده و جز جنايت ، معناي ديگري ندارد.
وي با بيان اينكه كشتار ديگران و اقدام نظامي تنها در جوامع بدوي كاربرد داشته ، بر ضرورت پرهيز جوامع كنوني از اين رويكرد تاكيد كرد.
ماهاتير در همين راستا با اشاره به ناكاميهاي آمريكا در جنگ با كشورهاي مختلف از جمله كره ، ويتنام ، سومالي ، افغانستان و عراق بر بي ثمري رويكرد نظامي در دوره معاصر تاكيد كرد.
نخست وزير پيشين مالزي افزود: به همين دليل معتقدم كه كشورهاي اسلامي به جاي صرف هزينه براي رقابتهاي تسليحاتي و نظامي كه انتهايي نيز براي آن متصور نيست ، ميتوانند اين بودجهها را در راستاي ايجاد توسعه و نيز گسترش علوم بكار گيرند.
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]