واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: مراقب گرمازدگي باشيد
كارشناسان در آستانه شروع فصل گرما، نسبت به افزايش بروز گرمازدگي، غرق شدگي و مسموميتهاي غذايي هشدار دادند.
«دكتر صفيه عشوري مقدم» در گفتگو با ايسنا، به بروز مشكلات جدي در شرايط آب و هوايي گرم اشاره ميكند و ميگويد: در چنين شرايطي بدن قادر به كنترل و حفظ تعادل درجه حرارت نيست و مقادير فراواني آب و نمك به شكل تعريق، از دست ميدهد.
كارشناس مسئول آموزش اورژانس كشور، فعاليت فيزيكي در اوج ساعات گرم روز (در فاصله ساعتهاي 10 تا 16) يكي از عوامل گرمازدگي ذكر ميكند و ميگويد: افراد طيف سني (كودكان و سالمندان)و مبتلايان به بيماريهاي زمينهاي چون مشكلات قلبي، كليوي، ديابت بيشتر از سايرين در معرض خطر گرمازدگي قرار دارند.
وي، با بيان اين كه علايم گرمازدگي به تناسب شدت عارضه متفاوت است، ميگويد: در گرمازدگي ساده، متعاقب عرقريزي شديد، رنگ پريدگي و گرفتگي عضلاني، احساس ضعف و خستگي ديده ميشود.
دكتر عشوري مقدم، دليل نبض قوي و سريع بدن در ابتداي عارضه گرمازدگي را جبران بدن براي آب از دست رفته عنوان ميكند و يادآور ميشود: اما به تدريج نبض با افت فشار خون، ظريف و ضعيف ميشود.
كارشناس مسئول آموزش اورژانس كشور، به تغيير الگوي تنفس در موارد شديد گرمازدگي از سريع و عميق به كمعمق و ضعيف اشاره ميكند و ميافزايد: چنانچه مصدوم مبتلا به تهوع و استفراغ، سردرد و سرگيجه، درمان نشود، فرد به وضعيت كشنده و مهلك ناشي از گرمازدگي يعني افت سطح هوشياري، بيهوشي و در نهايت مرگ دچار ميشود.
وي، گرمازدگي را از موارد اورژانس طبي برميشمرد و ميگويد: در درمان فرد گرمازده هوشيار، خوراندن مايعات جايگزين به همراه نمك فراوان براي جبران آب و املاح از دست رفته توصيه ميشود.
دكتر عشوري مقدم، انتقال مصدوم به محلي با شرايط آب و هوايي خنكتر و استفاده از ملحفه خيس براي كاهش درجه حرارت را به عنوان نخستين اقدامات الزامي ميداند و ميافزايد: بايد تا قبل از رسيدن نيروهاي امدادي بر بالين مصدوم، هر 15 دقيقه يك بار، نصف ليوان آب به فرد خورانده شود و چنانچه فرد به كرامپ عضلاني مبتلا است، نبايد با ماساژ عضلات سبب تشديد درد شد.
كارشناس مسئول آموزش و اورژانس كشور، تغيير در وضعيت مردمك چشم، رنگ پوست و اشكال در راه رفتن را از ديگر علايم عارضه گرمازدگي عنوان ميكند و ميگويد ثبت و كنترل درجه حرارت هم از ديگر اقداماتي است كه بايد تا قبل از رسيدن نيروهاي امدادي به انجام برسد.
وي، با تاكيد بر خروج لباسهاي مصدوم و قراردهي بيمار در حالت درازكش و با سري پايينتر از سطح بدن ميگويد: بدين ترتيب شرايط براي افزايش خونرساني مغز فراهم ميشود.
دكتر عشوري مقدم، با بيان اين كه در فصول گرم سال بايد از لباسهاي مناسب يعني آزاد و نخي براي حفظ و تبادل گرما استفاده شود، ميافزايد: پوشاك افراد بايد ترجيحاً داراي رنگهاي روشن باشد. همچنين در آفتاب شديد بايد از كلاه لبهدار استفاده كرد.
كارشناس مسئول آموزش اورژانس كشور، با تاكيد بر اين كه سابقه عارضه قلبي عامل خطري براي بروز گرمازدگي است، ميگويد: افرادي كه به علت وجود بيماري از مصرف فراوان آب و نمك منع شدهاند نيز بيشتر در معرض خطر گرمازدگي قرار دارند.وي، در پايان يادآور ميشود: چنانچه فرد در آب و هواي گرم به سرگيجه، تهوع و احساس خستگي بيش از حد، سردرد و گرفتگي عضلاني، درد و سوزش معده مبتلا شد، بايد بلافاصله فعاليت را متوقف و از نيروهاي امدادي كمك بگيرد.
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 319]