تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ياران مهدى جوان‏اند و ميان‏سالى در ميان آنان نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837300388




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اوقات فراغت، شروعي شوق انگيز، پاياني كسالت بار


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اوقات فراغت، شروعي شوق انگيز، پاياني كسالت بار
اگرچه خيلي از دانش آموزان پس از پشت سرگذاشتن امتحانات وكلاس‌هاي درس، فرارسيدن فصل تابستان را لحظه شماري مي‌كنند، اما پس از گذشت چند هفته از تابستان، از تعطيلات طولاني اين فصل خسته و دلزده مي‌شوند و براي ديدن دوباره مدرسه و همكلاسي‌هاي خود بي‌قراري مي‌كنند.

يكي از علت‌هاي اصلي خستگي و دلزدگي دانش آموزان، بي‌برنامگي است در حالي كه مي‌توان با يك برنامه ريزي منسجم و درست از اين فرصت‌ها به نحو احسن استفاده كرد.

واقعيت اين است كه هنوز اغلب دانش آموزان كشور نحوه برنامه ريزي كردن و استفاده از فرصت‌ها را بخوبي نمي‌دانند و مدرسه و محتواي برنامه‌هاي درسي نيز به عنوان مطمئن‌ترين مرجع، در اين خصوص سكوت اختيار كرده است.

هم اكنون برنامه آموزشي و پرورشي مدارس، فقط در برنامه‌هاي روزانه مدارس خلاصه شده است و آموزش و پرورش در ساير اوقات فراغت دانش آموزان، نه تنها هيچ برنامه‌اي ندارد بلكه تفكر ايجاد چگونگي‌گذاران اوقات فراغت را نيز به دانش آموزان نمي‌آموزد.

با فرارسيدن فصل تابستان، دانش آموزان حداقل سه ماه با مدرسه و محيط آموزشي فاصله مي‌گيرند و در اين مدت آن‌ها تحت تاثير آموزش‌هاي غير رسمي قرار مي‌گيرند كه بعضا اين نوع تعليم و تربيت با هنجارهاي جامعه سازگاري ندارد.

دوري طولاني دانش آموز با آموزش و پرورش رسمي در فصل تابستان باعث مي شود كه هر دانش آموز در محيط اطراف خود با رفتارها و تجربه‌هاي گوناگون روبرو شود كه بعضا اين رفتارها به صورت ناهنجاري در فراگير بروز مي‌كند.

آثار انقطاع فرآيند تعليم و تربيت در دانش آموزان در شروع هر تحصيلي رخ مي‌دهد و اين مساله باعث مي‌شود كه هزينه‌هاي بيشتري به مدرسه و خانواده ها، به سبب جبران سوء رفتارهاي دانش آموزان تحميل شود.

هم اكنون حدود ‪ ۱۵‬ميليون دانش آموز در مقاطع مختلف تحصيلي به تحصيل اشتغال دارند و اگر اوقات فراغت هر دانش آموز در طول يك روز تاستان را ‪۱۲‬ ساعت فرض كنيم و آن را تقسيم بر كل دانش آموزان كشور نماييم حاصل آن يك عدد نجومي بدست خواهدآمد.

اوقات فراغت از موثرترين زمان‌هاي شكوفايي و رشد است زيرا بخاطر فراغت و آسايش انسان، بسياري از اختراعات، ابتكارات و نوآوري در اين اوقات حاصل مي‌شود.

سازمان دانش آموزي، اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانش آموزان، اداره كل امور فرهنگي و فضاهاي قرآني و.. معمولا برنامه‌هايي براي غني‌سازي اوقات فراغت دانش آموزان اجرا مي‌كنند كه سازمان دانش آموزي با تحت پوشش قراردادن بيش از سه ميليون دانش آموز بيشترين تشكل ارايه‌كننده خدمات به دانش آموزان محسوب مي‌شود.

عليرضا علي احمدي وزير آموزش و پرورش اخيرا اعلام كرد كه پنج ميليون دانش آموز امسال در برنامه‌هاي تابستاني تحت پوشش قرار مي‌گيرند. او در اين سخنراني هيچ اشاره‌اي به تحت پوشش قرار گرفتن ‪ ۱۰‬ميليون دانش آموز ديگر نكرد.

يك كارشناس آموزشي مي‌گويد:آموزش و پرورش امكانات و وظايفي براي تحت پوشش قرار گرفتن همه دانش آموزان در برنامه‌هاي تابستاني ندارد بنابر اين همه دستگاه‌ها بايد در زمينه غني‌سازي اوقات فراغت دانش آموزان تلاش كنند او افزود: برنامه‌هاي اوقات فراغت بايد در عين سادگي، پربار و سازنده باشد به گونه‌اي كه رضايت دانش آموزان را جلب كند.

اين كارشناس توضيح داد: در برنامه‌هاي اوقات فراغت بايد آموزش توانمندسازي و مهارت‌هاي اجتماعي به دانش آموزان آموخت و آن‌ها را نسبت به اعمال گروه‌هاي پرخطر آگاه كرد.

او درباره دانش آموزاني كه امكان حضور در برنامه‌هاي اوقات فراغت مدارس را ندارند، گفت: اين دسته از دانش آموزان نبايد فرصت تعطيلات تابستاني را بدون برنامه سپري كنند و مي‌توانند با يك برنامه ريزي درست، از اين فرصت‌ها به نحو احسن استفاده كنند.

او گفت: آموزش و پرورش و معلمان بايد چگونگي استفاده بهينه از اين فرصت ها را به دانش آموزان يادآوري كنند تا اوقات فراغت آن‌ها به بطالب سپري نشود.

قائم مقام سازمان دانش آموزي مي‌گويد: دانش آموزان در طول سال، پنج ماه و ‪ ۲۰‬روز اوقات فراغت دارند و فعاليت آموزشي رسمي آن ها، شش ماه و ‪۱۰‬ روز است.

علي اصغر اخلي در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي ايرنا گفت:اوقات فراغت دانش آموزان منحصر به تابستان نيست بلكه در طول سال از جمله جمعه‌ها و تعطيلات رسمي اوقات فراغت وجود دارد كه دانش آموزان بايد از آن بهره مند شوند.

او افزود: سالانه هزارها ميليارد ريال صرف اوقات رسمي مي‌شود در حالي كه براي اوقات فراغت، اعتبار خيلي كمي در نظرگرفته مي‌شود.

اخلي، از اعلام ميزان اعتبار سازمان دانش آموزي براي اوقات فراغت دانش آموزان خودداري كرد و گفت:در اوقات رسمي، معمولا چند هزار ميليارد ريال، اعتبار پيش بيني مي‌شود اما براي اوقات فراغت اين اعتبارات خيلي اندك است و اين مساله باعث مي‌شود كه دستگاه‌هاي مجري اوقات فراغت از توانمندي كافي براي سرويس دهي به همه دانش آموزان برخوردار نباشند.

او افزود: رسيدگي به اوقات فراغت دانش آموزان باعث كارآفريني فراگيران مي‌شود زيرا پس از فارغ التحصيلي مي‌توانند شغل مورد علاقه خود را انتخاب ، و مشغول به كار شوند.

اخلي توضيح داد: در اين شيوه دانش آموز براساس علاقه خود به فراگيري مهارت مي‌پردازد و اين امر باعث مي‌شود كه نيروهاي انساني توانمند وارد بازار كار شوند و اين از مزاياي توجه به اوقات فراغت است بنابراين خانواده‌ها بايد در پربارتر كردن اين زمان‌ها توجه كنند.

او درباره ارايه تسهيلات سازمان دانش آموزي به دانش آموزان براي پربار كردن اوقات فراغت گفت:اين سازمان براي غني‌سازي اوقات فراغت دانش آموزان با توان مالي كم، كمك مي‌كند تا به مهارت آموزي بپردازند.

هم اكنون بيش از سه ميليون دانش آموز عضو سازمان دانش آموزي بوده و از خدمات مستقيم اين سازمان بهره مند مي‌شوند.
 دوشنبه 13 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن