تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مبادا جز حق، با تو اُنس بگيرد و جز باطل، از تو بهراسد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804884681




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عباس عبدي مطرح كرد؛ دولت نفت را مثل شناسنامه بايد تقسيم كند


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: عباس عبدي مطرح كرد؛ دولت نفت را مثل شناسنامه بايد تقسيم كند
توزيع نفت با چنين حالتي ارتباط مستقيمي ميان پول نفت و شناسنامه برقرار مي‌كند و دولت عملا پذيرفته است كه تمامي افراد جامعه سهمي مساوي از درآمدهاي كشور دارند و نبايد تبعيضي در اين ميان به خرج داد.
آفتاب: عباس عبدي روزنامه نگار و تحليلگر مسايل سياسي "عقلانيت نفتي" و "سهم خواهي بر اساس رانت نفت" را مهمترين عوامل موجود در تصميم گيريهاي جناح حاكم بر كشور دانست.

به گزارش خبرنگار سياسي آفتاب، عباس عبدي كه به دعوت كميته سياسي سازمان دانش آموختگان ايران و در دفتر اين سازمان سخن مي‌گفت، با اشاره به مباحث گسترده در خصوص انتخاب رييس مجلس هشتم، گفت: «دهنده اصلي به قدرت گروهي است كه سهم بزرگتري از منابع نفتي را در اختيار خواهد داشت. بنابراين محور اصلي فعاليت سياسي در يك دولت نفتي، نصيب بردن از رانت نفت است و ساير مولفه ها ارزش اهميتي در برابر محور نفت نخواهند داشت».

عبدي ركن اساسي در اين ميان را سهم خواهي دانست و گفت: «مثلا اينكه 1 تا 10 درصد درآمدهاي نفتي در اختيار وزارت نفت قرار مي‌گيرد يعني يك پول بسيار عظيمي در اختيار اين نهاد است كه مي‌توان با آن حركت و مانور كرد». وي تلاش در جهت تغيير در مديريت وامها از بانكها به كارگروههاي استاني را نيز در همين راستا دانست.

عبدي گفت: «وقتي تمام امور بر اساس محور رانت و سهم خواهي شكل گرفت ديگر نمي‌توان تشخيص داد كه چه افرادي با هم رفيق هستند و منافع مشترك دارند. چرا كه سهم خواهان هم، همانند دزدان همه با هم دعوا دارند».

عبدي در ادامه تغييرات و عزل و نصبها در دولت نهم را نيز بر همين مبنا قابل تحليل دانست و گفت: «همه نسبت به اصل تغيير يك وزير يا مسوول نظر دارند اما نكته مهم توجه به اين مسئله است كه چرا يك وزير بركنار مي‌شود؟ و اختلاف بر سر چيست؟»

اين روزنامه نگار در ادامه با اشاره به تغيير وزير كشور و عدم دعوت از وي در افتتاحيه مجلس ادامه داد: «در اين خصوص مهمترين سوال اين است كه اختلاف با وزير معزول كشور بر سر چه بوده‌است؟ يقين بدانيد كه اختلاف سياسي پيش از رسيدن به مرحله بركناري در سطح اجتماع بروز مي‌كند اما وقتي اختلاف بر سر سهم خواهي باشد مطرح نخواهد شد. در اين وضعيت شما نمي‌توانيد آنچه را فردا رخ خواهد داد پيش بيني كنيد چرا كه وقتي ريشه اصلي اختلافات رانت‌خواهي است، ديگر نمي‌توان تحليل كرد كه چه كسي رييس و چه كسي مرئوس خواهد بود».

عبدي ادامه داد: «برخي به تاثير عظيم رانت نفت واقف نيستند، ايران در بهترين شرايط 300 ميليارد دلار توليد ناخالص ملي دارد كه دستكم 120 ميليارد دلار آن ناشي از نفت است كه پيش از اين 50 ميليارد دلار بوده است و الان 1.5 برابر شده است. اما قدرت مانور دولت بر روي رانت نفت تا 3 برابر شده است و اين رانت عظيم منشا اصلي تعاملات در درون ساخت قدرت سياسي ايران است، به همين دليل نمي توان هيچ مبناي تئوريك و يا ايدئولوژيكي را براي تحليل رفتار چنين حكومتي به كار گرفت».

عبدي در خصوص توزيع مستقيم درآمدهاي نفتي در ميان مردم و احتمال انجام چنين كاري در آستانه انتخابات رياست جمهوري گفت: «توزيع نفت با چنين حالتي ارتباط مستقيمي ميان پول نفت و شناسنامه برقرار مي‌كند و دولت عملا پذيرفته است كه تمامي افراد جامعه سهمي مساوي از درآمدهاي كشور دارند و نبايد تبعيضي در

” يقين بدانيد كه اختلاف سياسي پيش از رسيدن به مرحله بركناري در سطح اجتماع بروز مي‌كند اما وقتي اختلاف بر سر سهم خواهي باشد مطرح نخواهد شد. ... “

اين ميان به خرج داد. از طرف ديگر دولت فعلي اگر بخواهد چنين كاري انجام دهد مثلا با شناسايي دهك‌هاي پايين، نهادهايي را مامور توزيع اين پول كند فساد فاجعه باري را به همراه خواهد داشت و به همين دلايل طرح چنين بحثي بسيار بعيد است . بنابراين كوشش اصلي بايد بر محور كوچك سازي دولت و يادآوري وظايف اصلي دولت در توزيع مساوي ثروت و قدرت در جامعه و كارامدي استفاده از منابع باشد».

عباس عبدي گفت: «نفت نوعي عقلانيت خاص را با خود به همراه مي آورد».

وي در اين خصوص با ذكر مثالي ادامه داد: «اگر فردي از قبيله الف فردي از قبيله ب را بكشد افراد قبيله ب براي خود اين حق راقائل هستند كه در ازاي اين كشته يكي از افراد قبيله الف را بكشند».

عبدي گفت: «شايد چنين برداشتي از نظر ما غير عقلاني باشد اما اين به معناي عاقل نبودن افراد قبيله نيست چرا كه از ديدگاه عقلانيت قيبله‌اي كه در آن فرد مهم نيست بلكه افراد قبيله مهم هستند و از نام آن قبيله ارتزاق مي كنند چنين قصاصي كاملا مطابق با عقلانيت است. بنابراين شناخت رفتارهاي يك گروه بدون توجه به عقلانيت حاكم بر آن ممكن نيست».

عبدي ادامه داد: «تك تك تصميماتي كه گرفته مي‌شود متاثر از درآمدهاي نفتي است».

عبدي با اشاره به دلايل مختلف كارشناسان در غير قابل توجه بودن فروش گاز ايران به هند و پاكستان گفت: «علي‌رغم اين دلايل از ديدگاه سياسي چنين كاري آثار مثبتي هم دارد چرا كه دولت ما را در قبال دنيا متعهد مي‌كند و اين تعهد در برابر ساير كشورها قطعا درصدي از عقلانيت علمي را به همراه خواهد داشت».

عبدي تحليل سياست خارجي ايران را بدون توجه به درآمدهاي نفتي غير ممكن دانست و گفت‌: «تنها با توجه به درآمدهاي عظيم نفتي بايد چنين سياست خارجي را فهميد».

عبدي همچنين در پاسخ به سوالي در خصوص گزينه‌هاي مطرح براي انتخابات رياست جمهوري گفت: طرح چنين بحثهايي به دليل جذابيت فراوان ژورناليستي آن صورت مي‌گيرد و روزنامه‌هاي سياسي هم مانند نشريات زرد اين بحثها را دامن مي‌زنند».
 يکشنبه 12 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن