واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: نخستين سخنراني رئيس مجلس هشتم
قانونگذاري- همشهري آنلاين:
علي لاريجاني، رئيس مجلس هشتم گفت: راهنماييهاي رهبر فرزانه انقلاب، بناي تدوين راهبرد مجلس هشتم خواهد بود.
به گزارش ايسنا، در جلسه علني يكشنبه (۱۲ خرداد) مجلس شوراي اسلامي پس از اداي مراسم تحليف هيات رئيسه مجلس هشتم، لاريجاني از اعتماد نمايندگان به او و ديگر اعضاي هيات رييسه تشكر كرد و گفت: اين اعتماد را، پشتوانه عظيم براي فعاليت خود ميپنداريم و به موجب سوگندي كه ياد كردهايم، خود را ملتزم به رعايت آييننامه جهت بهبود فضاي كار و تلاش براي مجلس شوراي اسلامي ميدانيم.
وي با بيان اينكه راهنماييهاي رهبر فرزانه انقلاب، مبناي تدوين راهبرد مجلس هشتم خواهد بود، اظهارداشت: تلاش ما بر آن است كه راهبرد مجلس را مدون كنيم. از دوستان نماينده و صاحبنظران هم استدعا داريم نظرات خود را به هيات رئيسه ارسال كنند.
وي افزود: موضوع ديگر آييننامه داخلي مجلس است كه به عنوان بسترساز تحرك مجلس از نظر شكلي ميتواند هم بر سرعت عمل مجلس كمك كند و هم از برخي مشكلات جلوگيري كند.
وي از كميسيون آييننامه داخلي هم تقاضا كرد كه تا با سرعت بررسي طرح اصلاح آييننامه را آغاز كنند.
لاريجاني مساله بعدي در مجلس را تنقيح و پالايش قوانين دانست و گفت: در پيام مقام معظم رهبري نيز به آن اشارت شد. اين موضوع در دستور كار هيات رئيسه قرار دارد. پيشنهادهاي شما به ساماندهي كار كمك خواهد كرد و اميدواريم با تلاشهاي دوستان هرچه سريعتر نيز نتيجه را تقديم كنيم.
وي همچنين با بيان اينكه حل اختلافات قوه مقننه و ساير قوا مورد توجه مقام معظم رهبري و رياست جمهوري است، تصريح كرد: موضوع بعدي كه باز رهبر معزز به آن تاكيد فرمودند، يافتن راهي براي حل اختلافات بين قوه مقننه و ساير قوا بود. با مبنا قرار دادن وظايف هر قوه هيات رئيسه جوياي مكانيزمي براي حل اختلافات با حضور نمايندگان از هر سه قوه است.
رئيس مجلس هشتم ابراز داشت: در اين چند روز در موضوع نيازهاي فوري كشور نظير كمكهايي كه بايد جهت خشكسالي و سرمازدگي به توليدكنندگان داده شود، جلسات مشتركي را بين دولت و مجلس تشكيل داديم تا به نتيجه مورد قبول جهت طرح در مجلس برسيم. ايجاد مكانيزم رايزني تخصصي در مسايل مهم كشور بين دو قوه ديگر ايدهاي است كه در هيات رئيسه به آن توجه شده است و باز از دوستان عزيز طلب ميكنيم كه ما را از راهنماييهاي خودشان محروم نكنند.
لاريجاني همچنين بر تقويت بعد نظارتي مجلس نيز تاكيد كرد و گفت: اين موضوع براي مجلس و مردم پراهميت است و مورد عنايت مقام معظم رهبري نيز بوده است و رئيسجمهور محترم نيز به آن تاكيد كرده است. تقويت اين بعد نيازمند روشهاي نوين نظارتي است. در هيات رئيسه مجلس موضوع نظارت به نحو جديد در دست بررسي است كه انشاءالله نتيجه آن تقديم نمايندگان از طريق مجاري خودش كه كميسيونهاست، خواهد شد.
رئيس مجلس هشتم درباره شعب نيز متذكر شد: شعبي كه گزارش اوليه مربوط به افرادي كه بايد به كميسيونها بروند را هنوز ارايه نكردند، امروز و فردا جلسه داشته باشند و گزارش خود را ارايه دهند تا پس از تعطيلات اين هفته بتوانيم با رايزني مجدد با شعب تركيب كميسيونها را قطعي كنيم.
لاريجاني در ادامه با بيان اينكه كميسيونهاي صنايع، انرژي، بودجه و امنيت ملي متقاضي زيادي دارد، گفت: براي اين كميسيونها درخواستها بيشتر از 23 نفر است. از خود دوستان تقاضا داريم كه تغييراتي در اين امر بدهند و مطلع هستيد كه كميسيونهاي مجلس همه پراهميت است.
كميسيون اجتماعي و كميسيون اصل 90 كه استفاده قانون اساسي دارد همچنين كميسيون فرهنگي از امور مهمي است كه ميتوانند در صحنه كشور تغييرات عمده به وجود آورد. تقاضاي ما اين است كه دوستان با توجه به اينكه حجم درخواستها براي كميسيونها زياد است، يك تجديدنظر در آراي خودشان بكنند تا رفت و برگشتها به شعب و هيات رييسه كمتر شود و با سرعت بيشتري كميسيونها تشكيل شود.
وي با بيان اينكه دوشنبه هفته آينده شعب از ۸ صبح جلسات خود را خواهند داشت، گفت: نمايندگان در مراسم رحلت حضرت امام(ره) ميتوانند شركت كنند.
لاريجاني همچنين با اعلام اينكه جلسه علني بعدي مجلس هفتهي آينده خواهد بود، گفت: تاريخ آن را از طريق رسانهها اعلام ميكنيم. علت آن هم اين است كه دستور جلسات را بايد در اين جلسات فراهم كنيم.
رئيس مجلس هشتم، با اشاره به سالگرد رحلت امام (ره)، گفت: سالگرد آن سفر كرده كه صد قافله دل همره اوست، يعني امام راحل (قدس سره) را خدمت شما و ملت عزيز تسليت عرض ميكنيم. ياد آن مرد الهي كه هميشه در قلب همه مومنين جا دارد و جاودان است و راه آن پيشواي بزرگ انقلاب كه چراغ راهنماي همه دوستداران ايران عزيز است را گرامي ميداريم.
وي همچنين به حادثه كارخانه كيميا گستر اشاره كرد و اظهار داشت: اين حادثه كه متاسفانه حدود ۲۷ نفر از كاركنان زحمتكش كارخانه جان باختند، حادثه غمانگيز است كه آن را به مردم شازند و خانوادههايشان تسليت ميگوييم.
وي در پايان، 15 خرداد كه روز مهمي در تاريخ معاصر ايران است را گرامي داشت.
مصاحبه با خبرنگاران
رئيس مجلس هشتم پس از پايان جلسه علني امروز مجلس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاري گفت: اين كه اتحاديه اروپا مي خواهد يك فضاي جديدي را براي همكاري با ايران بگشايد از طريق مجاري خودش ممكن است البته به شرط اين كه با گامهاي درست اين كار صورت بگيرد.
لاريجاني در پاسخ به سوال خبرنگاري كه در رابطه با تحليلهاي مختلف از رابطه دولت و مجلس كه بعد از رياست وي مطرح است، گفت: من علاقهاي ندارم كه جلوي تحليلهاي ديگران را بگيرم.
رئيس مجلس هشتم خاطرنشان كرد: ما هم اكنون مشغول تدوين يك امور مهمهاي براي مجلس هستيم من جمله راهبرد مجلس هشتم و هم چنين راهكارهايي براي نظارت دقيقتر بر كارهاي كشور با متدولوژي جديد و هم چنين پيدا كردن مكانيزمي براي حل اختلاف بين قوه مقننه و ساير قوا.
لاريجاني افزود: در همين روزهايي كه هيات رئيسه موقت بر سر كار بود ما جلسات مستمري را با برخي از وزرا و برخي از مسئولاني كه در مجلس فعال بودند داشتيم، درباره نيازهايي كه مربوط به خشكسالي و هم چنين سرمازدگي بود و دولت پيش از اين در اين زمينه اظهارنظرهايي كرده بود، بررسي كارشناسي اين موارد آغاز شد. دو جلسه نسبتا طولاني داشتيم و امروز هم مجددا در حال پيگيري هستيم.
وي با تاكيد بر اين كه ما خيلي به دنبال ساختارها نمي گرديم و به دنبال حل مسائل هستيم، گفت: لذا اگر ما مختصر آبرويي هم وجود دارد ما قصد داريم براي حل مسائل از آن استفاده كنيم. ما نميخواهيم در درون دالان خشك ساختاري وقتمان را صرف كنيم. لذا با سرعت زياد ما اعتبارنامه نمايندگان را ديروز و امروز تقريبا به پايان رسانديم كه وقت اين مجلس صرف اين امور شكلي كمتر شود.
رئيس مجلس هشتم گفت: هم چنين ما قصد داريم كه سريعا وارد فضايي شويم كه موضوعات اصلي كشور مطرح شود اميدواريم كه در اين هفته نيز و البته اوايل هفته آينده بتوانيم كميسيونهاي مجلس را سريعا شكل دهيم، و در اين فاصله هم با دولت و ساير دستگاهها رايزنيهايي براي مسايل مهمي كه امروز جلوي پاي كشور است خواهيم داشت.
لاريجاني هم چنين در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري كه سالگرد ارتحال امام خميني(ره) را مورد اشاره قرار داد، گفت: روش و منش امام خميني(ره) يك شيوه كهنه شوندهاي نيست و اين هميشه در دلهاي همه مومنان و كساني كه علاقمند به ايران عزيز هستند زنده و جاودان است، لذا شيوه و مشي حضرت امام (ره) يك تابلويي جلوي روي همه است.
لاريجاني با اشاره به اين نكته كه در بيانات حضرت امام (ره) به برخي از موارد بسيار تاكيد شده است در اين زمينه گفت: از جمله مشي دقيق اسلامي در پيشبرد امور كه براي مجلس نيز اين مساله ميتوان راهنماي عمل باشد كه قوانين بر اساس مباني اسلامي تدوين شود.
وي روحيه كار و توسعه پيشرفت براي كشور را از ديگر نكاتي كه حضرت امام(ره) بر روي آن تكيه داشتند عنوان و خاطرنشان كرد: امروز ايران عزيز بيش از هر زمان ديگري احتياج به روحيه خلاق و با نشاط براي كار در كشور دارد، زمينههاي كار زماني فراهم ميشود كه سرمايهگذاري در كشور تسهيل شود. ما اين پند بلند امام (ره) را بايد عملياتي كنيم چه در مجلس و چه در دولت؛ لذا اين كه هم در تقنين و آييننامهها در دولت و دستورالعملها به نحوي باشد كه زمينههاي سرمايهگذاري تسهيل شود امر مهمي است و ما امروز هم متذكر شديم كه يك كميته و يا كميسيوني براي پالايش قوانين در نظر گرفته شود كه انشاءالله سرمايهگذاري در كشور سهل گردد.
لاريجاني در پاسخ به سوال خبرنگاري كه پرسيد تغييرات ساختار وزارت كشور را چطور ارزيابي ميكنيد، اظهارداشت: ما منتظر هستيم تا وزير كشور قوي از سوي دولت معرفي شود و هم چنين براي وزارت اقتصاد و دارايي؛ تا هر چه زودتر اين دستگاهها بتوانند كار دراز مدت خودشان را انجام دهند.
رئيس مجلس هشتم در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري درباره مساله هسته يي ايران و رفتارهاي آژانس بين الماللي انرژي اتمي با ايران گفت: پيش ازاين هياتهايي كه از آژانس به ايران ميآمدند ما بارها به آنها متذكر ميشديم كه برخي سرويسهاي آمريكا و اسرائيل شما را دارد به اشتباه مي اندازد، اما درعين حال آنها دعاوي را از آنها مي گرفتند و به ايران مي آمدند ما براساس ضوابط و مقررات خودمان پاسخ آنها را مي داديم. من فكر مي كنم در گزارش اخير آقاي البرادعي نكاتي است كه نشان ميدهد سرويسهاي كشورهاي ديگر بسيار فعالانه مسير آژانس را دارد به اشتباه مي اندازد .
لاريجاني هم چنين در پاسخ به اين سوال كه آيا مجلس هشتم برنامهاي براي تقويت نظارت مجلس دارد گفت: يكي از اولويت هاي ما پيدا كردن مكانيزم هاي جديدي براي نظارت است كه هم مردم مطلع باشند و هم نظارت عميق و فعالي وجود داشته باشد روشهايي در اين زمينه در دنيا مرسوم است، ما هم مكانيزم هايي داريم اما مي شود مكانيزم هاي پرتحركتري را در نظر گرفت، ما هم اكنون در هيات رئيسه مشغول بررسي اين مساله هستيم.
تاريخ درج: 12 خرداد 1387 ساعت 15:26 تاريخ تاييد: 12 خرداد 1387 ساعت 19:30 تاريخ به روز رساني: 12 خرداد 1387 ساعت 19:30
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]