تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مشورت با عاقلِ خيرخواه، خجستگى، بركت، رشد و توفيقى از سوى خداست. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837931217




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/امام(ره) و دانشگاه/ *گـفـت‌وگـوهـاي ايـسـنـا با برخي مسوولان دانشگاهي* دانشگاهي مطلوب است كه در تمام تحولات كشور سهيم باشد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /امام(ره) و دانشگاه/ *گـفـت‌وگـوهـاي ايـسـنـا با برخي مسوولان دانشگاهي* دانشگاهي مطلوب است كه در تمام تحولات كشور سهيم باشد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

در آستانه ايام سالگرد ارتحال بنيانگذار انقلاب اسلامي، خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در گفت‌وگو با برخي از مسوولان دانشگاهي به بررسي ديدگاه‌هاي امام(ره) در زمينه فعاليت‌هاي دانشگاهيان و ميزان تحقق رهنمودها و توصيه‌هاي امام راحل در وصيت‌نامه سياسي ـ ‌الهي‌شان در اين حوزه، پرداخت.

خروجي دانشگاه مطلوب از ديد امام(ره) داراي اعتماد به نفس ملي است

مسوول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه خواجه‌نصير، گفت: دانشگاه اسلامي در دنياي مدرن امروز پديده‌اي بديع و داراي پيام انساني و اخلاقي در كنار آموزش و تحقيقات علمي است.

دكتر كاملي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: در تحقق دانشگاه اسلامي، موفقيت نسبي داشته‌ايم و در مسير تحقق دانشگاه اسلامي قدم‌هايي برداشته‌ايم، اما به علت برخي غفلت‌ها، محافظه‌كاري‌ها و جدي نگرفتن مساله، هنوز مسافت طولاني در پيش داريم و اميدواريم كه مسوولين امر، سازوكار لازم را براي تحقق دانشگاه اسلامي فراهم كنند تا روزي شاهد تحقق عيني دانشگاه اسلامي كه زيربناي شكل‌گيري تمدن اسلامي است، باشيم.

وي ضمن يادآوري اين مطلب كه دانشگاه در مورد مطلوب از ديد اماه (ره) بارها شنيده و خوانده‌ايم و لازم است كه بايد هميشه مدنظر وچراغ حركت باشد، افزود: دانشگاه مطلوبي كه مدنظر امام (ره) بود، دانشگاهي است كه بايد خروجي آن داراي اعتماد به نفس ملي، اعتقاد به توانستن، توانايي ملي، آراستگي و اخلاق معنوي، غيرت ديني و دل نبستن به مكاتب شرقي و غربي باشد و اعتقاد به تماميت اسلام ناب داشته باشد.

مسوول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه خواجه‌نصير تصريح كرد: هر اندازه مسوولين؛ شامل مسوولين وزارتخانه‌هايي كه دانشگاه‌ها را زير نظر دارند، مانند وزارت علوم، روساي دانشگاه‌ها، هيات‌هاي امنا و شوراي عالي انقلاب فرهنگي، بتوانند تحليل صحيح از مسايل فرهنگي و سياسي داشته باشند و زمان براي كارشناسي و تدبير مديريت فرهنگي و سياسي دانشگاه‌ها بگذارند، مي‌توانند دانشگاه را در مقابل انحرافات كه از راه‌هاي مختلف و به شكل‌هاي گوناگون تهديد ميشود، صيانت كنند.

وي بيان كرد: متاسفانه عوام‌زدگي و سطحي نگري، نداشتن استراتژي و برنامه‌ريزي مدرن، روزمرگي و محافظه‌كاري، نداشتن اطلاعات لازم در زمينه تعليم و تربيت ديني، موجب مي‌شود كه ظرفيت‌هاي دانشگاه به نحو شايسته استفاده نشود و فضاي دانشگاه جولان‌گاه برخي افراد، گروه‌ها و افكار انحرافي شود كه متاسفانه در سابق گاهي اوقات به صورت عمد اين اتفاق رخ داده و امروز آثار آن ديده مي‌شود.

وي تصريح كرد: حوزه و دانشگاه زمينه‌هاي ديگري نيز براي تعامل دارند، مانند استفاده از داشته‌ها، تجربيات و دانسته‌هاي يكديگر كه بخصوص در زمينه علوم انساني، ضرورت تعامل و همگرايي بيش از گذشته احساس مي‌شود.

مسوول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه خواجه‌نصير، با اشاره به گذشت 26 سال از انقلاب فرهنگي، گفت: اگر كمي به عقب برگرديم، يكي از شعارهاي هميشگي، بحث همگرايي حوزه و دانشگاه بوده است كه نيازمند بازبيني جدي در وضعيت فرهنگي و سياسي دانشگاه‌ها است كه در اين 26 سال به كجا رسيده‌ايم، چه موانعي پيش‌رو داريم و آسيب‌ها و كم‌كاري‌ها را بشناسيم و نياز است كه اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، اين مساله را جدي‌تر تلقي كنند.

وي بيان كرد: براي اين‌كه به بحث وحدت حوزه و دانشگاه نزديك شويم و به سوي دانشگاهي كه از ديد امام(ره) به شرق و غرب وابسته نباشد و در خدمت مردم باشد،‌ پيش رويم، پيشنهاد مي‌كنم كه اگر در گذشته به علت بي‌تدبيري، فقدان شرايط و ... نتوانسته‌ايم خوب عمل كنيم و فرصت‌هايي را از دست داده‌ايم، امروز كه دانشگاه هاي جديدي تاسيس مي‌شود، سعي كنيم به صورت فله‌اي و شرايط صوري مجوز ندهيم و آنها را به حال خود رها نكنيم، بلكه با نظارت و برنامه‌ريزي از يك سري دانشگاه‌ها الگو بسازيم، چرا كه يكي از راه‌هاي تحقق اهداف امام (ره) و جلوگيري از آسيب‌ها و آفت‌ها در دانشگاه اين است كه الگوهايي را به صورت عملي در حوزه دانشگاه تعريف كنيم تا ديگردانشگاه‌ها نيز از آنها الهام بگيرند و به سمت اهداف امام (ره) حركت كنند.

كاملي تاكيد كرد: در مورد دانشگاه‌هاي تازه تاسيس بايد با برنامه‌ريزي و تعريف شاخص‌هاي عيني براساس هدف‌ها و شاخص‌هاي امام راحل در رسيدن به دانشگاه مطلوب تلاش كرد.

بايد ياد امام (ره) را در تمامي امور دانشگاهي زنده نگه داريم

دانشگاهي مطلوب است كه در تمامي تحولات يك كشور سهيم باشد

قائم مقام معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري درباره‌ي نقش دانشگاهيان در ترويج انديشه‌ها و آراي امام خميني (ره)، گفت: از ديدگاه امام خميني (ره) دانشگاهي مطلوب خواهد بود كه بتواند در تمامي تحولات يك كشور سهيم باشد.

دكتر غلامرضا خواجه‌سروي، در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه دانشجويان در حد يك تشكل خواسته‌اند به بخش‌هايي از آرمان‌هاي نظام جمهوري اسلامي دست يابند، اظهاركرد: مواردي چون مشاركت سياسي، كار دسته جمعي، نقد و انتقاد دلسوزانه، پيشنهادهاي مشفقانه در كشور مديون قدوم و ظهور امام خميني (ره) است و دانشجويان هم با همه مشكلات يا تحليل‌هاي له يا عليهي كه ممكن است وجود داشته باشد به نظر مي‌رسد در چارچوب خط امام فعاليت مي‌كنند.

وي با اشاره به سخن امام خميني (ره) مبني بر اينكه " دانشگاه مبدا همه تحولات است "، گفت: با توجه به اينكه در دنيا شاهد هستيم كه با ظهور دانشگاه به عنوان يك نهاد علمي جوامع تحول پيدا كردند و بر روي تغيير سبك زندگي مردم تاثيرگذاشتند، دانشگاه مطلوب مي‌بايست در سطح تحولات جامعه تاثيرگذار عمده باشد و اين تحول دانشگاه هم از وضعيت موجود بايد به سوي وضعيت مطلوب باشد، چون ما در كشور خود و نظام جمهوري اسلامي معتقديم كه تا دستيابي به آرمان‌هاي متعالي اسلام فاصله داريم، بنابراين دانشگاه مطلوب دانشگاهي خواهد بود كه تلاش كند تحولات را در جامعه رقم بزند و بر بهبود و ساماندهي امور سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي تاثير بگذارد و دانش‌آموخته‌ي آن دانشگاه هم بعد از خروج از جنبه‌هاي شخصيتي‌اش تكامل پيدا كند و دانشگاه نقش انسان‌ساز داشته باشد.

خواجه‌سروي با بيان اينكه ديدگاه مديران و مسوولان دانشگاه‌ها اين بوده است كه دانشگاهها بومي و در مسير آرمان‌هاي متعالي اسلام باشند، اظهار داشت: روند كلي حركت دانشگاه در جمهوري اسلامي ايران حركت به سوي دانشگاهي بوده كه موتور محركه و در خدمت نظام جمهوري اسلامي و آرمان‌هاي ملي ملت ايران باشد ولي بايد اذعان كرد كه رسيدن به اين نقطه كار آساني نبوده و مواردي چون تطعيلي دانشگاه‌ها يا تشكيل شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي اين بوده كه اين مهم يعني حفظ و پاسداري دانشگاه‌ها از انحراف و غرب و شرق‌زدگي تحقق پيدا كند.

وي افزود: نمي‌توان گفت كه ما به اين هدف رسيده‌ايم و توانسته‌ايم دانشگاه‌ها را واقعا از انحراف و غرب و شرق‌زدگي كاملا حفظ كنيم يا خرده تفكرات شرق‌زدگي و غرب‌زدگي و اين نوع تمايلات را از دانشگاه‌ها دور كنيم، اما بسترسازي‌هايي كه در اين زمينه صورت گرفته باعث شده كه ما امروز دانش‌آموختگان زيادي از دانشگاه‌ها داشته باشيم كه با فرهنگ اسلامي و ايراني تلاش مي‌كنند كه علم را بومي كنند و از دين براي هدايت فعاليت‌هاي علمي و پيشبرد اهداف ملي كشور بهره بگيرند.

قائم مقام معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري در ادامه، تاكيد كرد: در واقع تحقق فرمايش امام خميني (ره) مبني بر اينكه "بايد دانشگاه‌ها را از انحراف و غرب و شرق‌زدگي حفظ و پاسداري كنيد" منوط به الزامات زيادي است كه مسوولان دانشگاهي تلاش كرده‌اند در اين جهت حركت كنند. اگر چه رسيدن به اين نقطه كار آساني نبوده و نيازمند تلاش بيشتر و به ويژه تربيت نيروي انساني و مديران متعهد و متخصص براي دانشگاه‌هاست.

وي درباره‌ي تاكيد امام (ره) بر وحدت حوزه و دانشگاه، بيان كرد: اين امر برمي‌گردد به اينكه بررسي كنيم در دانشگاه است كه نيروي انساني اداره كننده يك كشور كه مي‌تواند نيازهاي روحي و رواني و مادي انسان‌ها را در سطح جامعه تامين كند، ساخته مي‌شوند و درواقع نگاه حضرت امام (ره) به وحدت حوزه و دانشگاه بر بنياني سعادت‌محور است و جامعه نيازمند حركت توامان و وحدت‌آميز حوزه و دانشگاه است كه اين وحدت مي‌تواند دين و دنياي يك جامعه را تامين كند.

خواجه‌سروي با بيان اينكه جهت دادن علم توسعه دين مي‌تواند با وحدت حوزه و دانشگاه اتفاق بيفتد، تصريح كرد: در جامعه ما بسترسازي فرهنگي براي تحقق حوزه و دانشگاه تا حد زيادي صورت گرفته و اين ايده حضرت امام خميني (ره) در حال پذيرفته شدن در جامعه است و در اين زمينه بايد تلاش بيشتري كنيم تا اين آرمان تحقق عملي پيدا كند.

وي تاكيد كرد: همه ما دانشگاهيان بايد به اين امر باور داشته باشيم كه آنچه كه دانشمندان كشور ايران از ديرباز جزء آرمان‌ها و خواسته‌ها و مطالبات‌شان بوده است، ظهور امام (ره) كه نويدبخش تحقق اين مطالب بوده مي‌باشد و ما بايد اين ظهور را پاس بداريم و همواره قدردان امام (ره) باشيم و تلاش نماييم كه ياد امام (ره) را در تمامي امور دانشگاهي و مخصوصا آموختن دانش و تخصص در دانشگاه‌ها زنده نگه داريم.

وي افزود: استقلال سياسي يا استقلال علمي يا پيشرفت‌هاي كشور در زمينه‌هاي نظري يا علمي اينها همه از بركات وجودي حضرت امام (ره) است به جهت اينكه دانشگاهيان معتقد بودند بايد اين آرمان‌هاي ملي را تحقق بخشيد، بنابراين با توجه به اينكه مطالبات و آرمان‌هاي دانشگاهيان توسط امام (ره) محقق شده بايد همواره قدردان ظهور حضرت امام (ره) باشند.

وصيت‌نامه امام (ره) سرلوحه اهداف دانشگاهيان قرار گيرد

مسوول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه شهر كرد با تاكيد بر اين كه وصيت‌نامه امام (ره) بايد هر سال بازنگري، بازبيني و احيا شود، گفت: در وصيت‌نامه امام (ره) نكات بسيار خوبي است كه دانشگاهيان با استفاده از آن مي‌توانند به جايگاه‌هاي خوبي دست پيدا كنند.

حجت‌الاسلام مرتضي امامي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به فرموده امام (ره) كه " دانشگاه بايد كارخانه انسان سازي باشد" اظهار كرد: دانشگاه بايد اسلامي و داراي اوصافي باشد كه در شان جايگاه واقعي‌اش يعني انسان سازي، تعليم و تزكيه انسان‌هاست.

وي افزود: علم وقتي ارزشمند است كه همراه با انسان‌سازي باشد، ولي برخي به غلط تصور مي‌كنند كه دانشگاه بايد تنها محل دانش و علم آموزي باشد؛ اين درحالي است كه امام (ره) همواره تاكيد داشتند كه علم آموزي بايد در جهت الهي باشد و جايگاه واقعي خود را پيدا كند.

امامي خاطرنشان كرد: استاد بايد هويت واقعي‌اش يعني همان هويتي كه خداوند به او بخشيده كه همان عالم بودن و معلم بودن است را پيدا كند. اين همان هويتي است كه در آموزه‌هاي ديني بسيار مقدس شمرده شده است.

وي در ادامه تاكيد كرد: استادان دانشگاهي بايد مفسران آيات تكويني و حوزويان مفسران آيات تشريعي باشند آنها بايد اين آيات الهي را تفسير و روشن كنند.

رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه شهركرد با اشاره به تاكيد امام (ره) در ايجاد وحدت بين حوزه و دانشگاه گفت: حوزويان و دانشگاهيان بايد توجه انسانها را به مبدا آفرينش و نظام هستي جلب كنند البته اين معناي فعاليت يك شكل حوزه و دانشگاه در اين زمينه نيست؛ چرا كه درحال حاضر شاهديم كه استادان خوب و برجسته‌اي در دانشگاه‌ها علاوه بر افزايش بنيه علمي دانشجويان به تربيت آنها در مسايل اخلاقي مي‌پردازند.

امامي تصريح كرد: امروز شاهديم كه دانشگاه‌ها در زمينه جلوگيري از انحراف خوب عمل كرده‌اند، اما اين به معناي فعاليت ايده‌آل نيست.

وي افزود: در حال حاضر شاهد تحولات خوبي در زمينه علم، نوآوري، خلاقيت، اعتماد به نفس و خودباوري هستيم، اما با اين وجود هنوز راه زيادي براي رسيدن دانشگاه به يك دانشگاه مطلوب داريم.

امامي با تاكيد بر اين كه فعاليت‌هاي زيادي براي جلوگيري از انحراف در دانشگاه ها انجام شده است، اظهار كرد: در حال حاضر وابستگي و احساس نياز به غرب و شرق كم‌رنگ و يا به عبارتي ديگر از بين رفته است كه اين موضوع باعث اميدواري است اما باز نيز كار زيادي در اين راه وجود دارد.

وي در پايان تاكيد كرد: در وصيت‌نامه امام (ره) نكته‌هاي بسيار مفيد و سودمندي وجود دارد كه مي‌تواند سرلوحه اهداف دانشگاهيان و استادان قرار گيرد تا آن‌ها را به جايگاه‌هاي خوبي برساند.

انتهاي پيام
 يکشنبه 12 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 415]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن