تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز قلعه و دژ محکمی است که نمازگزار را از حملات شیطان نگاه می دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816245889




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انتشار كتاب «شهرهاي بهتر با كودكان و نوجوانان»


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: انتشار كتاب «شهرهاي بهتر با كودكان و نوجوانان»
انديشه انجام پروژه رشد يافتن در شهرها در جريان برنامه كودكان و محيط زيست در مركز تحقيقات كودكان واقع در Trondheim نروژ در سال 1994 به اذهان خطور كرد.
آفتاب- سرويس اجتماعي: شهرها در سراسر دنيا از جمله در كشور ما با مشكلات بي‌شماري مواجه هستند، جهان در حال شهري شدن است و اين راهي بي‌برگشت مي‌باشد. براي مواجه شدن با اين مشكلات و هدايت اين روند چاره‌اي جز تجديدنظر در روش‌هاي سنتي اداره شهرها وجود ندارد؛ از جمله اين روش‌ها مي‌توان به «مشاركت» مردم در گروه‌هاي سني و جنسي مختلف در مديريت شهر اشاره كرد. برخي مي‌پندارند مشاركت فقط معطوف به گروه سني بزرگسال مي‌باشد و كودكان و جوانان در اين زمينه نقشي ندارند.

كتاب «ايجاد شهرهاي بهتر با كودكان و نوجوانان» يك راهنماي كاربردي در مفهوم‌سازي ساختار بخشي و آسان سازي مشاركت كودكان و نوجوانان در فرآيند توسعه اجتماعي و شهري است. ايده اصلي كتاب و روش هاي توصيه شده آن در شهرهاي متعددي از كشورهاي در حال توسعه و يا توسعه يافته در جريان طرح پژوهشي «رشد يافتن شهرها» كه از سه دهه پيش ادامه داشته، آزمون شده است.

اين طرح از ابتدا با حمايت يونسكو و با هدايت «كوين لينچ» شهرساز پرآوازه جهان در انستيوي فن‌آوري ماساچوست MIT در بوستون آمريكا شكل گرفت و بعدها ساير پژوهشگران اجراي آن را پي گرفتند. پژوهشهاي بعدي چگونگي بومي سازي اين طرح در كشورهاي مختلف و همچنين پژوهشهاي مشاركتي را موجب شد. شيوه هاي به دست آمده در سالهاي اخير ايده «شهرسازي مشاركتي» را به جهان عرضه كرده است.

كتابي كه بازگردان آن پيش روي شما است به اين مهم پرداخته است و نه تنها ضرورت اين امر را اثبات كرده، بلكه به تفصيل فن‌ها و روش‌هاي مشاركت را مورد بحث قرار داده است. محتواي كتاب بر گرفته از دانش نظري و تجربيات گسترده مؤلف آن است.

نشر ديبايه
ايجاد شهرهاي بهتر با كودكان و نوجوانان - معرفي كتاب
كتابي كه ترجمه آن پيش روي شما است به اين مهم پرداخته است و نه تنها ضرورت اين امر را اثبات كرده، بلكه به تفصيل تكنيك‌ها و روش‌هاي مشاركت را مورد بحث قرار داده است. محتواي كتاب بر گرفته از دانش نظري و تجربيات گسترده مؤلف آن است.

كتاب «ايجاد شهرهاي بهتر با كودكان و نوجوانان» از 7 فصل تشكيل شده است و با رويكردي فرايندي با توأم ساختن مباحث نظري و تجارب محلي در گوشه گوشه دنيا برخوردار از صفحه آرايي حرفه‌اي وجذاب، راهنمايي مناسب براي عمل، پژوهشي مشاركتي مي باشد، فصل اول كتاب با عنوان گام‌هاي نخست به خودارزيابي شهر به عنوان محل مناسبي براي جوانان پرداخته است واين فعاليت را لازمه برنامه مشاركتي مي داند در فصل دوم تعريف مشاركت، منافع حاصل از آن وديدگاههاي جاري در اين زمينه مورد بحث قرارگرفته، درمبحث سوم سازماندهي يك پروژه مشاركتي تشريح شده، در فصل چهارم طراحي فرايند اين برنامه‌ريزي وكردارهاي گردش كار آن مورد بحث است آموزش كاركنان پروژه و تنظيم روابط كاركنان با جوانان وكودكان موضوع فصل 6 است. درفصل ماقبل آخر انواع تكنيك هاي مشاركت و پژوهش مشاركتي شكافته شده است برخي از اين تكنيكها براي اولين بار است كه به جامعه حرفه‌اي وعلمي در ايران معرفي مي شود. در فصل پاياني نيزنحوه كنترل نتايج پروژه هاي مشاركتي وانعطاف بخشي به آنها درج شده است.

اين كتاب مي تواند مورد بهره‌برداري تمامي كساني كه به نوعي با كودكان وجوانان و نيز با مسائل شهري مرتبط هستند قرار گيرد همچنين دانشجويان وپژوهشگران رشته هاي علوم اجتماعي جغرافيا، برنامه‌ريزي شهري، طراحي شهري ومعماري مي توانند ازاين اثر بهره ببرند.
كتاب بازگرداني است از دكتر نويد سعيدي رضواني داراي تخصص برنامه ريزي شهري و خانم مهرنوش توكلي كه از سوي نشر ديبايه در 168 صفحه متشر شده است.

ايجاد شهرهاي بهتر با كودكان و نوجوانان
نگره‌اي نو در شهرسازي
در حالي كه به ويژه در سال‌هاي اخير حمايت‌ها براي مشاركت جوانان در توسعه جامعه افزايش يافته است‏، پرسشاتي از اين قبيل كه «آيا مشاركت جوانان به‌ راستي ارزشمند است؟» كمتر به گوش مي‌خورد و در عوض پرسشهايي راجع به آن كه «چه روش‌هايي براي مشاركت جوانان مؤثر است؟» بيش از پيش شنيده مي‌شود.
كتاب راهنماي «ايجاد شهرهاي بهتر با كودكان و جوانان» پاسخ مستقيم و تفضيلي است به پرسش دوم. اين راهنما فضايي را به اصول و مفاهيم مشاركت جوانان اختصاص مي‌دهد، اما بر رويكردهايي كه در ميدان آزموده شده‌اند و روش‌هايي براي به وقوع پيوستن حقيقي آن متمركز است.
صرف‌نظر از دخيل كردن جوانان براي ايجاد پيشرفت در محل‌هاي سكونت آنان، استراتژي‌هاي مؤثري براي ايجاد شهرهاي بهتر وجود دارد كه از آن جمله مي‌توان به فرايند حقيقي مشاركت جوانان، كمك به جوانان براي توجه به يكديگر، احترام به عقايد متفاوت و يافتن زمينه‌هاي مشترك، افزايش توانايي جوانان براي تفكر نقادانه، ارزيابي و تعمق، حمايت از دستاوردهاي جوانان، آگاهي‌ دادن و حل مشكلات به طور جمعي و كمك به جوانان براي افزايش دانش و كسب مهارت‌ها براي ايجاد تغيير در دنياي اطراف آنان اشاره كرد. در اين اقدام ساده اما با اهميت توجه به عقايد جوانان و دخيل ‌ساختن آنان در روند تغيير سازنده اجتماع نهفته است.
راهنماي ايجاد شهرهاي بهتر با كودكان و جوانان، يك راهنماي عملي در زمينه سازمان‌دهي و تسهيل مشاركت جوانان در توسعه جامعه است. هدف بر آن بوده كه اين راهنما توسط برنامه‌ريزان شهري، مقامات شهرداري، سازمان‌هاي غيردولتي، مربيان، آژانس‌هاي خدمات‌رساني به جوانان، حاميان جوانان و ساير افراد تأثيرگذار در توسعه جامعه از جمله افرادي كه به جوانان و كيفيت زندگي آنان اهميت مي‌دهند و افراد آگاه از ارزش تحصيل جامعه و معتقد به قدرتمند ساختن جوانان به عنوان شالوده جامعه مدني با نشاط و انعطاف‌پذير مورد استفاده قرار گيرد.

راهنما چارچوبي را براي برنامه‌ريزي جهت پروژه‌هاي مشاركتي و ايجاد حمايت‌هاي سازماني و سياسي براي تحقق آنها فراهم مي‌سازد و گام‌هاي ضروري را براي سازمان‌دهي يك پروژه مشاركتي خلاصه كرده و نشان مي‌دهد چگونه مي‌توان از جوانان جهت تجزيه و تحليل و اولويت‌بندي نيازهاي آنان استفاده كرد.

ايده‌ها و روش‌هاي اصلي اين راهنما از طريق اجراي پروژه «رشد يافتن» در طيف گسترده‌اي از شهرهاي در حال توسعه و صنعتي به طور عملي آزمايش شده است. ارائه مثال‌هايي از سايت‌هاي اين پروژه كمك مي‌كند تا روش‌ها و نحوه تطابق آنها با نيازهاي محلي آشكار شود. اين مثال‌ها به علاوه كارايي و ارزش جهاني مشاركت جوانان را برجسته ساخته و تعاليم و بينش لازم را براي تضمين يك پروژه موفق فراهم مي‌كند.

در بارة پروژه «رشديافتن» در شهرها
پروژه «رشديافتن در شهرها» تلاشي است بين‌المللي براي فهم بهتر آن كه چگونه كودكان و جوانان شهري محيط محلي خود را درك كرده، از آن استفاده مي‌كنند و به آن ارزش مي‌دهند و چگونه اين محيط مي‌تواند موجب پيشرفت و يا مانع از رشد آنها به عنوان شهروند شود. مهم‌ترين هدف پروژه تشويق به مشاركت جوانان در مراحل تحقيق و ارزيابي و همچنين مشاركت آنان در فعاليت‌ها براي پيشرفت اجتماعي است كه در آن زندگي مي‌كنند.

چشم‌انداز پروژه
انديشه انجام پروژه رشد يافتن در شهرها در جريان برنامه كودكان و محيط زيست در مركز تحقيقات كودكان واقع در Trondheim نروژ در سال 1994 به اذهان خطور كرد. در آغاز پروژه، هدف تكرار عيني و توسعه پروژه كلاسيك يونسكو با همين نام بوده است (كه در دهه 70 تحت سرپرستي كوين لينچ در انستيوي فن‌آوري ماساچوست در بوستون آمريكا آغاز به كار كرد).
در حالي كه بسياري از اهداف پروژه همانند اهداف دهه 70 بوده است اما تغيير مهمي در جهت به كارگيري رويكردي مشاركتي‌تر و مبتني بر عمل صورت گرفت كه تا حدودي ناشي از سياست هاي موجود در سطح بين المللي و بخشي به دليل حمايت روزافزون از رويكردهاي مشاركتي و دموكراتيك در زمينه توسعه بوده است. به علاوه مشكلات گسترده، حاد و فزاينده‌اي كه به گونه‌اي منفي و قابل مشاهده زندگي كودكان را تحت تأثير قرار مي‌دهند ما را به انجام فعاليت‌هايي بيش از درك آنچه اتفاق مي‌افتد دعوت مي‌كند. از همه مهم‌تر آن كه جهت‌گيري قوي مشاركتي پروژه «رشد يافتن در شهرها» ناشي از تقاضاي روزافزون جوامع محلي مبتني بر توجه به خواسته‌هاي آنان و دخيل ساختن آنان در تصميم‌گيري‌هايي است كه بر زندگي آنها تأثير مي‌گذارد.

سايت‌هاي پروژه و نتايج حاصله در سال 97 ـ 1996
در سال 97 ـ 1996 پروژه «رشد يافتن در شهرها» در سايت‌هاي اصلي ملبورن در استراليا و ورشو در لهستان از سر گرفته شد و سايت‌هاي جديد در بئونوس آيرس در آرژانتين، ژوهانسبورگ در آفريقاي جنوبي، بنگالور در هند، نورت همپتون در انگلستان، اوكلند در كاليفرنياي آمريكا و تروند‌هيم در نروژ ايجاد گرديد. در حالي كه روش‌هاي تحقيقي اصلي و يكساني در كليه سايت‌ها استفاده گرديد، اما تأكيد مجدد بر فعاليت و مشاركت منجر به انجام پروژه‌هاي طولاني مدتي گرديد كه به نحو قابل توجهي خصوصاً از نظر فعاليت‌هاي انجام شده در پي تحقيقات اوليه در بين سايت‌ها متفاوت بوده است. نتايج پروژه‌هاي انجام شده در سال 97ـ 1996 در قسمت «رشد يافتن در جهان در حال شهري شدن» به طور خلاصه ارائه شده است. در اين راهنما از فعاليت‌هاي صورت گرفته در سايت‌هاي پروژه در سال 97ـ1996 به همراه تجارب به دست آمده در كارگاه‌هاي آموزشي و همچنين سايت‌هاي جديد به عنوان محل آزمايش رويكردها و روش‌هاي ارائه شده استفاده شده است.

ظهور چارچوب سياست جهاني؛ فراخون براي مشاركت و عمل
رويكردهاي مشاركتي مبتني بر اجتماع در زمينه توسعه، چيز جديدي نيستند. اين رويكردها در شكل پيشرفته‌شان از دهه 1930 در بافت‌هاي مختلف و براي مقاصد گوناگون به كار گرفته شده‌اند و در دهه‌هاي 60 و 70 از محبوبيت و كاربرد گسترده‌اي خصوصاً در ميان گروه‌هاي حامي افراد فقير و ستم‌ديده در آمريكاي لاتين، آفريقا و آسيا برخوردار بوده‌اند.

با اين حال دهه گذشته شاهد شكل‌گيري اتفاق‌نظر جديدي در ميان آژانس‌هاي بين‌المللي سرمايه‌گذار و توسعه در حمايت از رويكردهاي مشاركتي جهت توسعه و به خصوص توسعه كودك محور بوده است. آژانس‌ها به دلايل عملي و به منظور عملكرد مؤثرتر براي حمايت از توسعه دموكراتيك به فعاليت‌هاي مشاركتي گرايش يافتند.

اسناد سياسي بين‌المللي متعدد و كليدي جهت رسميت‌بخشيدن به حقوق كودكان براي برخورداري از محيط سالم و ايمن و با تأكيد بر اهميت و ارزش سهيم‌كردن جوانان در تصميم‌گيري‌هاي تأثيرگذار، به شكل‌گيري چنين اتفاق‌نظرهاي بين‌المللي در زمينه توسعه از طريق مشاركت كمك كرده و در عين حال خود از درون آن ظهور يافته‌اند.

معاهده سازمان ملل در زمينه حقوق كودكان
معاهده حقوق كودكان كه از سوي مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نوامبر 1989 تصويب گرديد، مهم‌ترين سند بين‌المللي در رابطه با كودكان و اولين ابزار قانوني بين‌المللي است كه طيف گسترده‌اي از حقوق‌ انساني را براي كودكان تضمين مي‌كند. كشورهاي تصويب‌كننده معاهده مطابق با مواد قانوني ارائه شده، پاسخ‌گوي اقدامات خود در رابطه با كودكان مي‌باشند.
54 بند معاهده، به عنوان يك «لايحه حقوق بشر» براي كودكان تلقي مي‌شود كه از كشورهاي تصويب‌كننده آن مي‌خواهد تا شرايطي را به وجود آورند كه در آن كودكان نقش فعال و خلاقي را در زندگي اجتماعي و سياسي كشور.

تغيير ديدگاه‌ها دربارة مشاركت جوانان
بزرگسالان جهان را اداره مي‌كنند. آنان قدرت را در دست دارند و تعيين مي‌كنند كه چه تغييراتي در چه زماني و چه مكاني بايد به وقوع بپيوندد. برنامه معنادار مشاركت كودكان و جوانان مستلزم شبكه‌اي از بزرگسالاني است كه قادر به ايجاد تغيير در محدوده محلي و خواهان سهيم‌ساختن جوانان در رسيدن به اتفاق‌نظر براي انجام امور است. اين شبكه به علاوه متعهد به استفاده از قدرت خود براي مشاركت‌ دادن جوانان در انجام كارها است.

در حالي كه اين موضوع هنوز موفقيت را تضمين نمي‌كند(بسياري از عوامل بيروني و موانع مي‌تواند بر نتايج پروژه تأثير گذارد) اما يك فرايند مشاركتي بدون آن ثمره اندكي خواهد داشت. بسياري از بزرگسالان، حتي برخي كه خود را حامي جوانان مي‌شمارند. ديدگاه‌هايي نسبت به جوانان دارند كه موجب تضعيف حمايت آنان از كودكان و جوانان مي‌شود. به عنوان مثال ممكن است آنان از دوران كودكي به عنوان زمان مهمي ياد كنند كه در آن كودكان بايد از نگراني‌ها و مسئوليت‌هاي دنياي بزرگسالان دور نگاه داشته شوند يا ممكن است مشاركت جوانان براي آنان به عنوان يك تجربه «با حس خوب» اما با ارزش اندكي به لحاظ عملي تلقي شود و آنان ترجيح دهند تا نيروها و منابع مالي خود را در جهت نتايج سودمندتر متمركز سازند. اغلب چنين تصور مي‌شود كه جوانان به دليل فقدان دانش، تجربه و مهارت‌هاي ضروري قادر به مشاركت نمي‌باشند.

تغيير نگرش بزرگسالان به مشاركت جوانان گام مهمي در جهت ايجاد حمايت‌هاي سياسي موردنياز براي موفقيت نهايي برنامه است. فهرستي از موانع و واكنش به آنها توسط گروهي از مقامات شهرداري،برنامه‌ريزان و حاميان جوانان در كارگاه بين‌المللي در سال 1998 ارائه گرديد.

تحقق مشاركت جوانان
به حقيقت پيوستن مشاركت جوانان مستلزم حمايت از بزرگسالاني است كه از قدرت براي ايجاد تغييرات برخوردارند و حقيقتاً خواهان دخيل‌ساختن جوانان در روند تغيير مي‌باشند.
با اين حال بايد بدانيم كه حتي با ايجاد شالوده‌هاي لازم، مشاركت حقيقي مي‌تواند بسيار زودگذر باشد. اغلب با نگاهي دقيق‌تر در مي‌يابيم كه پروژه‌هايي كه مدعي مشاركت جوانان هستند در حقيقت پروژه‌هايي تحت كنترل بزرگسالان بوده و در آنها مشاركت جوانان بسيار كم‌رنگ و غيرواقعي است. اين پروژه‌ها ممكن است از سوي بزرگسالان خيرخواه آغاز شود، اما در حقيقت به جوانان گفته مي‌شود چه كاري انجام دهند و كليه فعاليت‌هاي آنان با كنترل بزرگسالان صورت مي‌گيرد.

بسيج اجتماعي: انواع مشاركت كودكان و جوانان زماني صورت مي‌گيرد كه جوانان در انجام كاري دخيل باشند كه در ابتدا توسط بزرگسالان تعيين شده است. اغلب بسيج عمومي در حوزه «عدم مشاركت» قرار مي‌گيرد زيرا جوانان درباره كاري كه انجام مي‌دهند و علت آن آگاه نيستند و فرصت بسيار ناچيزي براي تأثير بر روند پروژه و نتايج آن در اختيار دارند. بسيج عمومي نسبت به مشاوره از سطوح بالاتر تعامل برخوردار است، اما ممكن است فرصت‌هاي كمتري را براي تأثيرگذاري بر تصميم‌گيري به وجود آورد. با اين حال چنان چه جوانان به نحو مطلوبي آگاه باشند و ايده‌ها و عقايد آنان در تصميم‌گيري‌ها و نتايج پروژه انعكاس يافته باشد و مشاركت آنان اساساً داوطلبانه باشد، بسيج اجتماعي مي‌تواند از مشاركت جوانان حمايت كند. مثالي از بسيج اجتماعي زماني است كه جوانان در مبارزات در زمينه تحصيل در اجتماع خود دخيل مي‌باشند.

كودكان و جوانان مسئول: زماني است كه كودكان و جوانان فعاليتي را آغاز مي‌كنند، تصميم مي‌گيرند و نتايج را تعيين مي‌نمايند. سطح تعامل با ساير گروه‌ها در جامعه نسبتاً پايين است اما قدرت تصميم‌گيري بالاست(با اين حال ممكن است بدون حمايت و همكاري بزرگسالان، ايجاد تغيير دشوار باشد). اين مسائل مي‌تواند بر حسب شيوه تصميم‌گيري به صورت دموكراتيك و همكاري با ساير همسالان براي ايجاد تغيير در زندگي تجارب ارزشمندي را براي جوانان به وجود آورد. يك كلوپ ايجاد شده توسط كودكان مي‌تواند مثالي از اين روند باشد.

تصميم‌گيري مشترك: زماني است كه هر عضو جامعه به رغم سن يا تجربه فرصتي براي دخيل ‌شدن در فرايند مشاركت و حق يكساني براي ابراز عقيده در تصميم‌گيري‌ها داشته باشد. اين فرايند چه با كودكان و چه با بزرگسالان آ‎غاز گرديده باشد، گروه آغازگر پروژه از ارزش همكاري آگاه بوده و خواهان مشاركت ساير اعضاي جامعه در فرايند برنامه‌ريزي و تصميم‌گيري مي‌باشند. بزرگسالان نسبت به نقش و جايگاه خود در فرايند حساس بوده، متوجه ديدگاه‌ها، عقايد و نگرش كودكان و جوانان هستند و تلاش مي‌كنند تا اطمينان يابند كه بزرگسالان بر مباحث گروهي سيطره ندارند و از آن براي دست‌يابي به اهداف خود استفاده نمي‌كنند. اين پروژه‌ها مؤلفه‌هاي اصلي ايجاد جامعه پوياتر و دموكراتيكي هستند كه به نيازهاي ساكنان خود پاسخ مي‌دهد.
بهترين شكل مشاركت جوانان و كودكان تصميم‌گيري مشترك، انگاشتن جوانان به عنوان شركت‌كنندگان ارزشمند، افزودن قدرت جوانان براي تصميم‌گيري و ايجاد تغيير و تعامل و همكاري آنان با ساير افراد جامعه هدف نهايي توسعه جامعه از طريق مشاركت قلمداد مي‌شود.

با اين حال برخي اوقات ساير اشكال مشاركت ارزشمند‌تر تلقي مي‌شود. در حقيقت اكثر پروژه‌ها اشكال مختلف مشاركت را در مراحل مختلف پروژه يا حتي در خلال يك فعاليت مجزاي پروژه نشان مي‌دهند. مناسب‌ترين شكل مشاركت در هر مرحل‌هاي از پروژه بستگي به شرايط خاص پروژه دارد. با اين حال در كليه شرايط، هرگونه تلاشي بايد براي اطمينان از قرارگرفتن فرايند در حوزه «مشاركت» صورت گيرد.
 يکشنبه 12 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 595]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن