واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك استاد دانشگاه بايد تمام زواياي زندگي حضرت زهرا (س) را مورد بررسي و الگو قرار داد
اكبر رضايي چاهوكي استاد معارف دانشگاههاي تهران روز يكشنبه در گفت وگو با گروه گزارش ايرنا ياداور شد : شخصيت حضرت زهرا (س) از يك بعد و آن تنها زن بودن ايشان مورد بررسي قرار گرفته است. اما اگر بياييم تمام زواياي زندگي ايشان را از ابعاد مختلف نگاه كنيم، ميتوانيم آنها را براي تمام دنيا تعريف و الگوهاي زيادي را از ايشان به دنيا معرفي كنيم.
وي در عين حال تاكيد كرد كه انجام اين كار بر عهده دانشمندان، روانشناسان، جامعه شناسان و كارشناسان امور ديني است .
اين استاد دانشگاه در مورد شناساندن شخصيت حضرت زهرا (س) به جوانان امروز افزود : صحبت كردن در مورد شخصيت ائمه معصومين (ع ) بسيار سخت است.
ما نميتوانيم ظرفيتهاي وجودي آنان را به صورت كامل بشناسيم و زيرا از حد درك ما خارج است براي همين شناساندن ائمه اطهار به جوانان نيازمند كار فرهنگي و اسلامي بسيار زياد است .
وي با بيان اينكه همه معصومين در گرفتارها به حضرت زهرا (س) توسل مي كردند گفت : از حضرت علي (ع) نقل است كه تمام انبيا (حضرت آدم، حضرت موسي و....) در هنگام گرفتاريشان به من متوسل ميشدند و ميگفتند خدايا به حق علي، ايشان فرمودند، من، (علي)، زماني كه گرفتار ميشوم خدا را به حضرت زهرا (س) قسم ميدهم. اين گفته نشان از جايگاه والا و ويژگيهاي اين بانوي بزرگ در نزد خداوند دارد.
اين استاد دانشگاه در مورد يكي از مهمترين ويژگيهاي صديقه كبري (س) اظهار داشت: از مهمترين ويژگيهاي بارز و قابل بحث و ستايش حضرت زهرا (س ) اين بود كه پس از وفات پيامبر اسلام (ص)، جبرئيل، فرشته وحي، تنها بر ايشان نازل شد، نه بر حضرت علي (ع) و نه بر كسي ديگر و اين موضوع مستند تاريخي است و در اينباره نيز حديثهايي زياد و مستندي موجود است .
وي ادامه داد : جبرئيل مطالبي را به حضرت زهرا (س) نازل كرده و زهرا (س) آن را به صورت كتاب نوشته است. اين كتاب تنها در دست امامان بوده تا به امام عصر (عج) رسيده و پيش ايشان نگهداري ميشود و تا كنون هيچكس اين كتاب را نديده است. همچنين كتابي ديگر از ام ابيها موجود است كه در آن به شرح وقايع و پيش بينيهايي پرداخته اند.
رضايي در مورد چگونگي الگوبرداري و نقش انسيه كبري در جامعه فعلي ياداور شد : بايد تمام زواياي زندگي ايشان را از ابعاد مختلف بررسي كرد . نقش ايشان به عنوان مادر در تربيت فرزندان از بالاترين وظايف حضرت زهرا (س) بوده و اين در حالي است كه فرهنگ غرب بعد از گذشت ۱۴قرن از زندگي اين بانوي بزرگ، اكنون به اهميت و نقش خانواده در تربيت فرزندان رسيده است.
وي گفت : از ديگر ابعاد ام ابيها كه ميتوان بسيار آن را بررسي كرد، داستان مرد كوري بود كه به در خانه ايشان رفته و حضرت خودش را از او مي پوشاند. از فاطمه (س) پرسيدند كه چرا خودت را از يك كور ميپوشاني او كه شما را نميبيند، ايشان ميفرمايند كه من او را ميبينم. اين حركت، يك داستان ظاهري نيست بلكه منظور از اين داستان ان بوده است كه مردم بايد عفت در نگاه داشته باشند و آن را رعايت كنند. اين موضوعي است كه چه زنان و چه مردان بايد آن را رعايت كنند.
وي از ديگر ابعاد اين بانوي بزرگ را دفاع از ولايت، اصول اوليه، مذهبي، ملي و اعتقاداتش دانست و افزود : اين موضوع را در ميان جوانان امروز مي توانيم به عنوان دفاع از ارزشهاي انساني، ترويج و آموزش دهيم. ديگر اينكه بايد زندگي حضرت زهرا (س) را با شيوههاي امروزي ريز به ريز بررسي و الگو برداري كرد.
اين استاد دانشگاه در مورد جايگاه زهرا (س) در ميان زنان عالم تاكيد كرد كه مقام ان حضرت به قدري والا است كه به هنگام تولد حضرت فاطمه (س)، خداوند از آسمان چهار زن بهشتي (حضرت مريم (س)، آسيه، ساره و حوا (س) ) را به زمين فرستاد و زهرا (س) اينگونه در محيطي پا ك پا به عرصه خاكي گذاشت.
رضايي ادامه داد: همچنين حديث قدسي در خصوص مقام والاي حضرت زهرا (س) نقل شده كه در آن خداوند ميفرمايند خلقت را نيافريديم مگر به خاطر وجود محمد و پيامبر را خلق نكرديم مگر به خاطر وجود علي، و اين دو را خلق نكرديم مگر به خاطر وجود حضرت زهرا و اين حديث قدسي جايگاه وجودي فاطمه (س) را در هستي و عرش الهي نشان ميدهد.
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]