واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: لاريجاني بر رايزني دولت و مجلس براي حل مسايل كشور تاكيد كرد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): رييس مجلس شوراي اسلامي، تدوين راهبرد مجلس هشتم را از جمله الويت هاي كاري اين دوره مجلس عنوان كرد.
علي لاريجاني در ادامه گفت و گو با خبرنگاران پارلماني در پاسخ به سوالي درباره اولويت هاي كاري خود در سمت رياست مجلس، تدوين راهكارهايي براي نظارت دقيق تر بر كارهاي كشور با متدولوژي جديد و پيدا كردن مكانيسمي براي حل اختلاف بين قوه مقننه و ساير قوا را از اولويت هاي كاري مجلس هشتم برشمرد.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، لاريجاني با بيان اين كه اكنون مسوول تدوين امور مهمه اي براي مجلس است، گفت:در روزهايي كه هيات رييسه موقت برقرار بود، جلسات مستمري را با برخي وزرا و نيز مسوولاني كه در مجلس فعال بودند، داشتيم و بررسي كارشناسي مسايل مربوط به خشكسالي و سرمازدگي آغاز شد و تا امروز پيگير آن هستيم.
لاريجاني تاكيد كرد: ما خيلي دنبال ساختارها نمي گرديم بلكه دنبال حل مسايل هستيم ، اگر مختصر آبرويي هم وجود دارد، مي خواهيم براي حل مسايل خرج كنيم و نمي خواهيم در درون دالان خشكسالي ساختاري وقتمان را صرف كنيم.
رييس مجلس هشتم افزود: به همين خاطر مجلس با سرعت اعتبارنامه ها را ديروز و امروز تقريبا به پايان رساند تا وقت مجلس كمتر صرف اين امور شكلي بشود و وارد فضايي شويم كه موضوعات اصلي كشور را در مجلس طرح كنيم.
وي ابراز اميدواري كرد كه در روزهاي باقي مانده از هفته جاري و همچنين هفته آينده كميسيون هاي مجلس با سرعت تشكيل شود.
وي افزود: در اين فاصله با دولت و ساير دستگاهها رايزني هايي را خواهيم داشت تا براي مسايل مهمي كه اكنون پيش پاي كشور است، فكري شود.
خبرنگاري از رييس مجلس درباره سيره حضرت امام و مجلس هشتم سوال كرد. لاريجاني گفت: روش و منش امام يك سيره كهنه شونده نيست و اين هميشه در دلهاي همه مومنين و همه كساني كه به ايران علاقه مند هستند، زنده و جاويدان است.
لاريجاني اظهار داشت: در بيانات حضرت امام برخي چيزها بسيار تاكيد شده كه مي توان به مشي دقيق اسلامي در مسايل كه براي مجلس مي تواند راهنماي عمل باشد اشاره كرد كه براساس آن قوانين طبق مباني اسلامي تدوين شود.
لاريجاني اسلام مورد نظر امام را اسلام ناب محمدي ذكر كرد و گفت: اسلام جواهري بايد مبناي كار باشد لذا بايد از اظهارنظرهايي كه غير آن است، پرهيز شود.
وي افزود: امام بر روحيه كار و كوشش و پيشرفت براي كشور تاكيد داشت و امروز بيش از هر زمان ديگري احتياج به روحيه خلاق و نشاط براي كار در كشور نياز است.
لاريجاني، تاكيد كرد: زمينه هاي كار زماني فراهم مي شود كه سرمايه گذاري در كشور تسهيل شود لذا ما بايد اين پند امام را چه در مجلس و چه در دولت عملياتي كنيم.
وي افزود: لذا در تنقيح و آيين نامه ها در دولت و نيز دستور العملها بايد به نحوي باشد كه زمينه هاي سرمايه گذاري فراهم شود.
لاريجاني، سرمايه گذاري در كشور را امري مهم ارزيابي كرد و گفت: امروز هم متذكر شديم كه يك كميته يا كميسيوني را براي پالايش و تنقيح قوانين در نظر خواهيم گرفت تا ان اشاءالله بتواند سرمايه گذاري در كشور را تسهيل كند.
لاريجاني افزود: نكته ديگري كه سيره امام بر آن تاكيد داشت روحيه خدمت كردن و خادم ملت بودن است. معمولا قدرت روحيه نخوت به وجود مي آورد لذا بايد هميشه خود را انذار دهيد و هميشه خادم ملت باشيم.
لاريجاني روحيه عدالت طلبي را از ديگر نكات سيره امام عنوان كرد و گفت: اين مساله در فكر و انديشه و عمل امام متبلور بود و هميشه بايد در تقنين و رفتار مجلس راهنماي عمل باشد.
وي درباره نظر مجلس هشتم در خصوص وزراي كشور و امور اقتصادي و دارايي گفت: منتظريم كه وزراي قوي از سوي دولت معرفي شود تا اين دستگاه ها زودتر بتوانند كارهاي دراز مدت خود را انجام دهند.
وي در خصوص سوال ديگري درباره مجلس هشتم در خصوص جوانان گفت: جوانان نيازهاي متعددي دارند كه مسايل فرهنگي و تفريحي، ازدواج و اشتغال آنان از اهميت بيشتري برخوردار است. بايد صبر كرد كميسيون هاي مجلس شكل گيرد تا آنها با رايزني با دولت طرحهاي مدوني را به مجلس ارايه كنند.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه آيا مجلس هشتم مكانيزم جديدي براي نظارت بر ساير دستگاه ها خواهد داشت گفت: يكي از اولويت هاي ما پيدا كردن مكانيزم هاي جديد نظارت است كه هم مردم مطلع باشند و هم نظارت فعال و دقيق صورت گيرد.
لاريجاني افزود: امروز در دنيا روشهايي مرسوم است ما نيز مكانيزم هايي داريم و مي توان مكانيزم هاي پرتحرك تري را ارايه كرد كه اكنون در هيات رييسه مفتوح است.
وي درباره روابط قوه مقننه با ساير قوا نيز گفت: در تنظيم روابط قوا دو گروه مي توانند به حل مسايل كمك كنند. گروهي كه در موارد اختلاف مي توانند كمك كننده باشند كه اين مساله در پيام مقام معظم رهبري به مجلس تبلور داشت.
رييس مجلس افزود: گروه ديگر نيز مي تواند رايزني هايي با مجلس داشته باشد تا آنچه در مجلس مطرح مي شود از غناي بيشتري برخوردار باشد.
وي در پاسخ به سوال ديگري درباره ضعف ادوار گذشته مجلس گفت: لزومي ندارد ما راجع به ديگران اينگونه نقدي داشته باشيم.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري درباره تحليل هايي كه درباره رياست وي در مجلس ارايه مي شود گفت: من علاقه اي ندارم جلوي تحليل ديگران را بگيرم لذا از تحليل كردن پرهيز مي كنم تا جولان ذهني آنها همچنان ادامه پيدا كند.
سيام.9139**1058**
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 293]