واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اخبار اقليت مسلمان جهان/مسجد پايگاه اصلي اقليت مسلمان در غرب است
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: مساجد چه در جهان اسلام و چه در جوامع غربي كه مسلمانان در اقليت به سرمي برند همواره پايگاههاي مهم و تأثيرگذاري براي مسلمانان بودهاند. طي يك هفته گذشته نيز قسمت اعظم فعاليتهاي مسلمانان در همين پايگاههاي تبليغ و ترويج دين و فعاليتهاي اجتماعي، سياسي، اقتصادي انجام شدهاند.
تخريب مسجدي در ايتاليا؛ تأكيدي بر گسترش اسلامهراسي
حزب جناح راستي و ضد مهاجران ايتاليا مأموريت خود را در دولت جديد با تخريب مسجدي در شمال شهر ورونا آغاز كرده كه نشانه اي بارز از افزايش مسلمانان و به موازات آن، گسترش اسلام هراسي در بسياري از كشورهاي اروپايي است.
علي ابو شوايما رئيس مركز اسلامي ميلان گفت: تخريب اين مسجد نگراني مسلمانان را از نظاره اينكه "گروه شمالي ايتاليا" به عنوان حزب حاكم فعاليت مي كند تشديد كرده است. اين گروه در انتخابات عمومي ماه گذشته هشت درصد آرا را به خود اختصاص داد و امنيت ائتلاف جناح راستي برلوسكوني را براي داشتن بيشترين آرا در پارلمان تأييد كرد.
ابو شوايما به عنوان يك رهبر مسلمان گفت: مسلمانان ايتاليا در دوران حكمراني اين حزب راست گرا با دوران سختي رو به رو خواهند بود. ما اعتقاد داريم زندگي مسلمانان ايتاليايي پيچيده تر از گذشته خواهد شد. مسلمانان شهر ورونا همواره با مشاهده ساختمان اين مسجد آرامش معنوي كسب مي كردند.
حدود 20 هزار مسلمان در شهر ورونا زندگي مي كنند .ايتاليا داراي 2/1 ميليون مسلمان است كه 20 هزار نفر آن را تازه مسلمانان تشكيل داده اند.
رئيس مركز اسلامي ميلان نيز گفت: مي خواهيم به جهان اسلام بگوئيم كه ساخت مسجد در ايتاليا اقدامي غير ممكن است. به جز مسجد رم و مسجد مركز اسلامي ميلان مسجد واقعي ديگري در ايتاليا وجود ندارد.
مساجد و كليساهاي كيپتاون مهاجران را پناه ميدهند
مساجد و كليساهاي سراسر كيپتاوان درهاي خود را طي آخر هفته به روي مهاجران افريقايي كه به دنبال خشونت شهروندان از محل اسكان غيررسمي خود رانده شده و درجستجوي پناهگاه بودند گشودند.
كميته مساجد سراسر كيپ تاوان با دفاتر مركزي پليس ديدار كردند تا به پناهندگاني كه شب را در پيادهروي خيابانها گذراندند پناه دهند. شوراي حقوقي مسلمانان، به عنوان يكي از سازمانهاي بااعتبار اسلامي در افريقاي جنوبي كه دفتر مركزي آن در كيپ تاوان قرار داد از تمام مساجد خواست تا پناهندگان افريقايي را پذيرا شوند. اين درحالي است كه مهاجران اظهار ميدارند دولت افريقاي جنوبي نتوانسته از ما كه در كشور خود امنيت نداشتيم محافظت كند، عدم امنيت علت اصلي مهاجرت ما بود اما اكنون در اين كشور نيز امنيت نداريم.
مجموعه نشستهاي بينديني مسلمانان ايتاليا
فدراسيون سازمانهاي اسلامي ايتاليا از روز شنبه 11 خرداد تا سهشنبه 14 خرداد ماه مجموعه نشستهايي را با هدف كمك به ترويج گفتگوي بين ديني در چند شهر ايتاليا برگزار ميكند .
يك هيئت از مسلمانان و مسيحيان اردن قرار است در نخستين نشست اين گفتگوهاي بين ديني كه روز شنبه 11 خرداد ماه در شهر ساحلي آنكونا برگزار شد شركت كردند. ساير نشستها در شهرهاي ميلان، فلورانس و ونيز برگزار خواهد شد. اين مجموعه نشستها با عنوان "همزيستي: توصيف تطبيقي" برگزار مي شوند.
فدراسيون سازمانهاي اسلامي ايتاليا طي بيانيه اي گفت: انسانيت وارد مرحله بحث برانگيز و تاريك مي شود كه به نظر مي رسد از خداوند دور و دورتر و به ماديگرايي و فرصت طلبي نزديك و نزديك تر مي شوند. مؤمنان مسلمان و برادران توحيدگراي آنها به يك خداي واحد اعتقاد دارند. ما با برادران مسيحي خود دو اعتقاد مشترك داريم يكي حضرت عيسي و ديگري پاكي و پرهيزكاري حضرت مريم.
اين مجموعه نشستها بخشي از برنامه هايي است كه براي سال 2008 به علت نامگذاري سال اروپايي گفتگوي بين فرهنگها برگزار مي شوند.
دادگاه قانون اساسي مسئله حجاب در دانشگاههاي تركيه را بررسي ميكند
دادگاه قانون اساسي براي روز 5 ژوئن (16 خرداد) موضوع جنجال برانگيز حجاب را براي بحث و بررسي در دستور كار خود قرار دادهاست.
پارلمان تركيه لايجه اي را تصويب كرده تا قانون ممنوعيت حجاب در دانشگاه ها را كه در ماه فوريه تصويب شد، مورد تجديد نظر قرار دهد. لغو قانون منع حجاب در دانشگاههاي تركيه موجبات نگراني سكولارها را از آينده اين كشور فراهم كرده و به جنجالهاي بسياري دامن زده است. حزب مخالف تركيه اين لايحه را به چالش كشيده و خواستار فسخ آن شده است. اين مسئله قرار است به دقت مورد بررسي قرار گيرد و پس از آن اعلام شود.
مسئله حجاب در دانشگاههاي تركيه منبع تنش و بحث ميان مردم درباره آزادي ديني و نفوذ دين به نظام آموزشي تركبه بوده است، درحالي كه بيشترين جمعيت 70 ميليوني اين كشور را مسلمانان تشكيل مي دهند بسياري از آنها درباره نقش اسلام در زندگي روزمره اتفاق نظر ندارند.
حجاب اصول ضروري پوشش در اسلام است كه پس از كودتاي نظامي 1980 در تركيه در ساختمانهاي دولتي، مدارس، دانشگاه ها و ساختمانهاي عمومي ممنوع شد و فوريه سال گذشته از سوي دو حزب عدالت و توسعه و حزب ملي گراي تركيه به پارلمان ارائه شد و پس از چند دور رأي گيري به اتفاق آراء تصويب شد، اما سكولارها و احزاب مخالف از تصويب اين قانون ابراز نارضايتي كرده و اعلام كردند آن را به دادگاه خواهند برد.
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]