واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ميثاق اهالي رسانه با امام /انقلاب ما هويت فرهنگي دارد / ستيز آينده ما با معنويتهاي بيشريعت است
ظهر امروز و در نوزدهمين سالگرد ارتحال بنيانگذار جمهوري اسلامي، وزير ارشاد و معاونان وي، مديران مسئول مطبوعات و اصحاب رسانه و جمعي از اهالي فرهنگ و هنر ضمن حضور در حسينيه جماران و ديدار با سيدحسن خميني با آرمانهاي امام راحل تجديد ميثاق كردند.
به گزارش خبرنگار مهر، در ابتداي اين ديدار، محمد حسين صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در سخناني گفت: مهمترين درسي كه از امام آموختيم درس نگاه به هستي به گونه اي ديگر بود. آنچه كه مشهور زمانه بود چيزي بود و آنچه كه امام به ما آموخت متفاوت از مشهوران بيجاي زمانه بود و اين سبب شد ايشان به عنوان يك شخصيت تحول آفرين در تاريخ و در زمره اولياي الهي قرار گيرد بي آنكه جزو معصومين باشد.
وي افزود: كار بزرگ امام اين بود كه جلوه اي از نگرش صحيح به جهان را پيش روي جهانيان قرار داد و استمرار يك نگاه منحط فلسفي كه بيش از 200 سال بود كه جدايي انسان از آسمان و معبودش را ترويج مي داد به پايان برد و مردم را متوجه حركت حول محور خداوند كرد. بعد از آن، آنچه به عنوان انسان محوري تبليغ مي شد جاي خود را به شرافت انسان در ذيل عنايت پروردگار و ماموريتي كه به انسان سپرده است، داد. انقلاب اسلامي اين ندا را فرياد كرد و ملت ما آن را سر دست گرفت و از آن پس دامنه گسترش اين تفكر را در جهان شاهد بوديم و طرفه اينكه هر چه زمان گذشته بر بالندگي اين تفكر افزوده شده است.
وزير ارشاد اضافه كرد: حق بزرگي كه امام بر گردن جامعه ايراني و اسلامي ما دارد ناشي از كاري است كه ايشان براي احياي قشرهاي مختلف جامعه پس از پيروزي انقلاب اسلامي انجام دادند. پيش از انقلاب ظلم مضاعفي به فصل فرهنگ و هنر مي شد. آنجا كه تصويري از هنرمند و هنر ارائه مي شد تصوير دل آزاري بود كه در جشن هنر شيراز برپا مي شد طوري كه حتي صداي همكاران خودشان را هم در مي آورد. امام آمدند و تعريفي از فرهنگ و هنر در نسبت با اعتقادات ديني و هويت ملي ملت عزيز ايران ترسيم كردند و نشان دادند و اين مقدمه شكل گيري تراز فرهنگ و هنر پس از انقلاب شد. ما ميراث دار هديه گرانبهايي هستيم كه امام به جامعه ما هبه كرد. وظيفه ما در حق احيايي كه امام بر گردن ما دارد اين است كه ارزشهاي واقعي كه امام در عناوين فرهنگ و هنر به ميان ما آوردند مكرر كنيم و اينكه راه پيشوا و مقتداي امروزي امام را پيش رو قرار دهيم و پشت سر اين چهره فرهنگي و شاخص عرصه فرهنگ و هنر و شاخص نماي همه عرصه هاي فرهنگي ادامه مسير دهيم.
در ادامه اين مراسم حجت الاسلام و المسلمين سيد حسن خميني با گراميداشت ياد شهداي رسانه، فرهنگ و هنر در زمان انقلاب اسلامي گفت: اگر انقلابهاي جهان را تقسيم بندي كنيم و انواع مختلف انقلابها را برشمريم مي بينيم كه انقلابها به علل مختلفي شكل گرفته اند؛ برخي انقلابها در شرايطي شكل مي گرفتند كه جامعه به شدت گرسنه بوده و همين است كه مي گويند آن انديشمند غربي كه بعدها نظريه اش در شرق به اجرا در آمد (كارل ماركس) همه انقلابها را به نوعي معلول فضاي اقتصادي جامعه مي دانست كه از كمون اوليه شروع مي شود و بعد به برده داري مي رسد بعد فئوداليسم و بعد هم كاپيتاليسم و انقلاب را با ريشه هاي اقتصادي در جامعه معرفي مي كند. ماركسيسم در دنياي ما شكست خورده است اما 40 سال پيش در جامعه ما دين از نگاه ماترياليستي و ماركسيستي قرائت مي شد و اين به قدري پر دامنه بود كه بزرگان دين دائما به هم هشدار مي دادند كه مواظب باشيد ذهنتان از زاويه ماركسيسم تبعيت نكند.
وي ادامه داد: گذار همه آن دوره ها كه مورد نظر آن انديشمند بود از دوره هايي است كه با يك تحول اقتصادي شكل مي گيرد. انقلاب ما يك انقلاب فرهنگي بود و هيچ كدام از آن قواعدي را كه ماركسيستها پيش بيني مي كردند دربر نداشت. جامعه فقط با شعار فرهنگي و بازگشت به خويشتن خويش شكل مي گيرد و پيشتازان انقلاب دينداران هستند.
سيد حسن خميني گفت: ميشل فوكو كه يكي از جامعه شناسان انقلاب و نظريه پردازان آن است در ايام انقلاب به ايران آمد و اين حركت مهم را حلاجي كرد و آنجاست كه مي بيند در دنيايي كه گفتمان - و به قول آنها پارادايم - غالب ماركسيسم است و باز هم به باور آنها دين بايد افيون توده ها باشد، همين محرك جامعه را به سمت تعالي برده و استبدادي ترين نظام را از بين مي برد.
وي تصريح كرد: انقلاب ما يك انقلاب اقتصادي و يا نظامي نيست و در هيچ دوره اي امام دستور مبارزه مسلحانه نداده است. هيچ انقلابي را در دنيا نمي بينيد كه رهبر آن بگويد كه بر سر لوله تفنگ سربازان گل بگذارند. انقلاب ما هويت فرهنگي دارد و اگر اين شناخته نشود جوهره انقلاب شناخته نمي شود. تكيه انقلاب ما بر فرهنگ است و اگر اين تكيه نباشد و هجوم فرهنگي دشمن شناخته نشود و تنها به چند مظهر ساده بسنده شود انقلاب از بن مايه هاي دروني خود مي پوسد.
نوه امام خميني (ره) با تائيد گفته هاي وزير ارشاد مبني بر تاكيد امام بر احياي دين مداري در دنيا گفت: تا قبل از انقلاب پارادايم دنيا، دين ستيزي و دين گريزي بود و امروز گفتمان غالب گفتمان معنويت است. آن زمان از سارتر گرفته تا راسل و بقيه صاحبان مكاتب، بي دين و بلكه دين ستيز بودند اما امروز حتي مظهر همين مكاتب از جمله مكتب اگزيستانسياليسم (كير كه گارد) موحد است. پارادايم دنيا بعد از انقلاب ما دين دار شد و البته اين خطرناك هم هست و ممكن است به معنويت بي شريعت منجر شود. ستيز آينده ما با معنويتهاي بي شريعت است.
سيد حسن خميني تصريح كرد: وظيفه اصحاب هنر وظيفه پاسداران هويت و مرجع انقلاب است؛ انقلابي كه ريشه فرهنگي دارد. فرهنگي كه از يك سو دست رد بر سينه دين گريزان و دين ستيزان مي زند و از سوي ديگر به سينه تحجرگرايان و به جرات مي گويم اگر امام نبود قسمت اعظمي از دينداران ما امروز يا بي دين بودند يا طالباني. ما به كسي متحجر مي گوييم كه به هر چيزي كه دليل قاطع عقلي و يا مسلم شرعي ندارد معتقد است. امام در رفتار خودشان شاهراهي را بين اين دو گشودند.
در اين ديدار كه معاونان فرهنگي، مطبوعاتي، سينمايي و هنري وزارت ارشاد حضور داشتند پيش از سخنان وزير ارشاد، گروه كر دفتر موسيقي معاونت هنري اين وزارتخانه سرود "خميني اي امام" را اجرا كرد.
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]