تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه در هر كس باشد منافق است اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831170698




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حضور اجتماعي زنان در انديشه امام خميني(ره)


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: حضور اجتماعي زنان در انديشه امام خميني(ره)
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): گزارش از طليعه سيدعلي :انقلاب اسلامي به عنوان معجزه قرن اخير تحولات عمده و بي بديلي در عرصه هاي اجتماعي از خود به جاي گذاشت كه از مهمترين آنها تغيير نگرش نسبت به زنان در جامعه و كاركرد اجتماعي آنان بوده است.


البته زمينه اين حركت هزار وچهارصد سال پيش با ظهور دين پوياي اسلام كه توجه ويژه اي به اقشار عقب نگهداشته شده داشت ، ايجاد شده بود.
پيامبر اكرم (ص) انقلابي در ديدگاه تمامي جوامع نسبت به زنان ايجاد كردند وجايگاه "زن " كه در زمان جاهليت درقعر و حضيض قرار داشت به اوجي الهي و عرفاني رساندند.جايگاهي كه فاطمه "س" درآن قرار دارد.
معمار بزرگ انقلاب اسلامي حضرت امام خميني (ره) نيز با تاسي به جد بزرگوارشان ضمن ارج گذاري به مقام والاي زن به عنوان بي نظيرترين ركن خانواده ،‌ عمل به تكاليف و مسووليت هاي اجتماعي را تنها مختص مردان نمي دانستند.
آگاهي در مورد مسائل مبتلابه جامعه ، واكنش نسبت به جريان حق و باطل ، نظارت مجدانه و مسوولانه نسبت به تحولات نظام اسلامي از جمله مسائلي بود كه به عنوان يك وظيفه شرعي و ديني از سوي امام راحل بر آن تاكيد مي شد و ايشان خواهان حضور زنان در تصميم گيري هاي اجتماعي با حفظ جهات شرعي همسان با مردان جامعه بودند.
در وصيتنامه سياسي الهي حضرت امام (ره) كه چراغ راه جامعه ماست ،دراين زمينه آمده است :
"ما مفتخريم كه بانوان و زنان ،پير و جوان و خرد و كلان در صحنه‏هاى فرهنگى و اقتصادى و نظامى حاضر و همدوش مردان يا بهتر از آنان، در راه تعالى اسلام و مقاصد قرآن كريم فعاليت دارند...و از محروميتهايى كه توطئه دشمنان و ناآشنايى دوستان از احكام اسلام و قرآن بر آنها بلكه بر اسلام و مسلمانان تحميل نمودند، شجاعانه و متعهدانه خود را رهانده و از قيد خرافاتى كه دشمنان براى منافع خود به دست نادانان و بعضى آخوندهاى بى‏اطلاع از مصالح مسلمين به وجود آورده بودند، خارج نمودند. "
بيانات امام خميني(ره) در زمينه حضور زنان در عرصه هاي سياسي، نظامي و فرهنگي جامعه است ، اكنون رهنمود دائمي جامعه ما ، براي همه حقيقت جويان است.
فرازهايي از اين بيانات به شرح ذيل است :
- ما مى‏خواهيم زن به مقام والاى انسانيت‏برسد.زن بايد در سرنوشت‏خودش دخالت داشته باشد.
- اسلام زن را مثل مرد در همه شئون، همان طورى كه مرد در همه شئون دخالت دارد، دخالت مى‏دهد.
- اين بانوان را چه كسى بسيج كرده است ، اينها را خدا دعوت كرده است.اينها لبيك براى خدا دارند مى‏گويند.
- زن بايد در سرنوشت‏خودش دخالت داشته باشد.زنها در جمهورى اسلام‏ راى بايد بدهند.همان طورى كه مردان حق راى دارند، زنها حق راى دارند.
- همان طورى كه مردها بايد در امور سياسى دخالت كنند و جامعه خودشان را حفظ كنند، زنها هم بايد دخالت كنند و جامعه را حفظ كنند.زنها هم بايد در فعاليت‏هاى اجتماعى و سياسى همدوش مردها باشند.
- خانمها براى اينكه فرض كنيد، صاحب منصب بشوند نمى‏آيند بيرون خودشان و بچه‏هايشان را به كشتن بدهند.اين اسلام و قرآن است كه خانمها را آورده است‏بيرون و همدوش مردها بلكه جلوتر از مردها وارد در صحنه سياست كرد.
- همه ملت ايران،چه بانوان و چه مردان بايد اين خرابه‏اى كه براى ما گذاشته‏اند، بسازند.با دست مرد تنها درست نمى‏شود، مرد و زن بايد با هم اين خرابه را بسازند.
- زنان شيردل و متعهد، همدوش مردان عزيز به ساختن ايران عزيز پرداخته چنانكه كه به ساختن خود در علم و فرهنگ پرداخته‏اند و شما شهر و روستايى را نمى‏يابيد جز آنكه در آنها جمعيتهايى فرهنگى و علمى از زنهاى متعهد و بانوان اسلامى ارجمند به وجود آمده است.
- امروز زنان در جمهورى اسلامى همدوش مردان در تلاش سازندگى خود و كشور هستند و اين است معناى آزادزنان و آزادمردان، نه آنچه در زمان شاه مخلوع گفته مى‏شد، كه آزادى آنان، در حبس و اختناق و آزار و شكنجه بود.
- شما مى‏دانيد كه فرهنگ اسلام در اين مدت مظلوم بود، در اين مدت چند صد سال، بلكه از اول بعد از پيغمبر سلام الله عليه تا برسد به حالا فرهنگ اسلام مظلوم بود، احكام اسلام مظلوم بودند، و اين فرهنگ را بايد زنده كرد و شما خانمها همان طورى كه آقايان مشغول هستند، همان طورى كه مردها در جبهه علمى و فرهنگى مشغول هستند، شما هم بايد مشغول باشيد.
- بايد همه زنها و همه مردها در مسايل اجتماعى، در مسايل سياسى وارد باشند و ناظر باشند، هم به مجلس ناظر باشند، هم به كارهاى دولت ناظر باشند، اظهار نظر بكنند.
- زنان در صدر اسلام با مردان در جنگها هم شركت مى‏كردند.ما مى‏بينيم و ديديم كه زنان همدوش مردان بلكه جلوتر از آنان در صف قتال ايستادند، خود و بچه‏هاى خود و جوانان خودشان را از دست دادند و باز هم مقاومت كردند.
- اگر خداى ناخواسته زمانى يك هجومى به مملكت اسلامى بشود بايد همه مردم، زن و مرد حركت كنند.مساله دفاع اين طور نيست كه تكليف منحصر به مرد باشد يا اختصاص به يك دسته‏اى داشته باشد; همه بايد بروند و از مملكت‏خود دفاع بكنند.
اين اظهارات تنها اشاره اندكي است به ديدگاه رهبري متعالي نسبت به زنان كه در بسياري از نظامهاي سياسي غرب از او تنها عروسكي نمايشي ساخته اند.
نكته حايز اهميت اين است كه "مساله "مشاركت ‏بانوان در مقدرات اساسى و سرنوشت‏ جامعه "امري بديع بود كه درجريان و پس از پيروزي انقلاب اسلامي توسط امام راحل به طور موكد در فرمايشاتشان مطرح و رهنمودهاي ايشان در زمينه هاي مختلف اجرايي نيز ثبت و ضبط شده است.
به يقين ديدگاه متعالي امام خميني (ره ) در خصوص زنان مبتني بر دين مبين اسلام و داراي استدلال هاي روشن فقهي و اعتقادي است و البته اين ديدگاه چراغ راه مسوولان نظام اسلامي براي تمامي دوره هاست.
 يکشنبه 12 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن