تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آنگاه كه روزه مى‏گيرى بايد چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه‏دار باشند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837192171




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آشنايي با انديشمندان جهان اسلام / محمدحسن آشتيانيآيت‌الله «آشتياني»؛ نخستين فقيه ناشر انديشه‎هاي اصولي شيخ‎ انصاري


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آشنايي با انديشمندان جهان اسلام / محمدحسن آشتيانيآيت‌الله «آشتياني»؛ نخستين فقيه ناشر انديشه‎هاي اصولي شيخ‎ انصاري
گروه انديشه: آيت‌الله «محمدحسن آشتياني» نخستين فقيهي بود كه تحقيقات و انديشه‎هاي تازه شيخ‎ مرتضي انصاري را به‎ ويژه در فن اصول، در تهران نشر داد و به همين سبب طالبان علم از هر گوشه به سوي او روي آوردند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، 28 جمادي‌الاول، برابر است با سالروز درگذشت آيت‌الله «محمدحسن آشتياني»، در سال 1319 هجري قمري.

ميرزامحمدحسن آشتياني، از فقهاي بزرگ و برجسته شيعه امامي، در آشتيان زاده شد. سه ساله بود كه پدرش درگذشت. پس از آموزش خواندن و نوشتن، در 13 سالگي به بروجرد رفت و مدت 4 سال در آن شهر به تحصيل ادبيات پرداخت. آن‌گاه به نجف رفت و در نزد عالمان آن‌جا تلمذ كرد.

وي به زودي چنان در تحصيل پيش رفت كه از خاصان درس شيخ‎ مرتضي انصاري به شمار آمد. آشتياني پس از وفات شيخ، به تهران آمد. وي نخستين فقيهي بود كه تحقيقات و انديشه‎هاي تازه شيخ‎ مرتضي انصاري را به‎ ويژه در فن اصول، در تهران نشر داد و به همين سبب طالبان علم از هر گوشه به سوي او روي آوردند.

در تهران مسئوليت رهبري روحانيت به دوش وي افتاد و او بر ديگر فقها تفوق يافت. او را به حسن تقرير و لطف تعبير ستوده‎اند. در رجب 1307 هـ.ق كه ناصرالدين‎شاه امتياز انحصار خريد و فروش توتون و تنباكو را به يك شركت انگليسي داد. ميرزاحسن همراه علماي معتبر ديگر به مخالفت برخاست. وي با شاه و صدراعظم گفت‎وگو كرد و زيان‌هاي ناشي از اعطاي امتياز را برشمرد، اما آنان براي شنيدن چنين سخناني گوش شنوا نداشتند.

بنابراين مخالفت ادامه يافت و كار به صدور حكم تحريم استعمال توتون و تنباكو از طرف ميرزاي شيرازي كشيد. آشتياني حكم ميرزا را در ميان مردم منتشر كرد و در تشويق آنان به مخالفت با دخالت كافران در كارهاي مسلمانان، تلاش فراوان به كار برد. چون كار پايداري بالا گرفت، شاه ‎نامه‎اي به آشتياني نوشت و با خشونت از او خواست كه براي لغو حكم تحريم ميرزاي شيرازي اقدام كند.

آشتياني در پاسخي كه براي شاه فرستاد، به زيركي به او فهماند كه اين كار از او ساخته نيست و حكم ميرزاي شيرازي، تا زماني كه امتياز به كلي لغو نشود، به قوت خود باقي خواهد ماند و نيز شاه را متوجه كرد كه مردم از دخالت بيگانگان در امور كشور، منزجر شده‎اند.

ناصرالدين‎شاه نخست از درِ ملايمت درآمد، اما كمي بعد به خشونت گراييد و از آشتياني خواست كه ميان خروج از تهران و كشيدن علني قليان، يكي را برگزيند و او خروج از تهران را برگزيد. همه علماي بزرگ تهران خود را آماده كردند تا همراه آشتياني پايتخت را ترك كنند.

مردم آگاه شدند و شوريدند و به كاخ سلطنتي حمله بردند كه در نتيجه 30 تن از آنان كشته و زخمي شدند؛ اما توانستند از خروج آشتياني از شهر جلوگيري كنند. سرانجام ناصرالدين‎شاه تسليم شد و امتياز لغو شد.

آشتياني در 1311 هـ.ق به سفر حج رفت. به سامرا نيز سفر كرد و ميرزاي شيرازي و طلاب سامرا از او به گرمي استقبال كردند. وي در 28 جمادي‎الاولي 1319 هـ.ق در تهران وفات يافت و در آرامگاه شيخ‎ جعفر شوشتري در نجف دفن شد.

پس از او فرزندش شيخ ‎«مرتضي آشتياني» كه او نيز فقيهي بزرگوار بود، مرجعيت روحاني يافت. از فرزندان ديگر او مي‎توان شيخ‎ «مصطفي آشتياني» ملقب به «افتخارالعلما» و ‎ميرزا هاشم آشتياني نماينده دوره‎هاي سوم، پنجم، ششم، هفتم و هشتم مجلس شورا را نام برد.

از تأليفات ميرزا محمدحسن آشتياني مي‌توان به آثار زير اشاره كرد: 1. بحرالفوائد في‎ شرح‎الفرائد كه از بهترين حواشي بر رسائل شيخ‎ انصاري به شمار مي‎رود؛ 2. مباحث‌الالفاظ از تقريرات شيخ‎ انصاري؛ 3. كتاب‎الخلل‎ في‎الفقه؛ 4. كتاب‎القضا؛ 5. كتاب‎الوقف و احياءالموات‎ و الاجاره؛ 6. ازاحة ‎الشكوك‎ عن‎ حكم‎اللباس‎المشكوك؛ 7. رسالة ‎في‎الحرج؛ 8. رسالة ‎في ‎اواني‎الذهب‎ و الفضة.*

*منابع: دائرةالمعارف بزرگ اسلامي، جلد اول، مقاله شماره 226؛ مركز پژوهش‌هاي صدا و سيما.
 يکشنبه 12 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 328]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن