تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837547991
مهمترين عناوين خبري روزنامههاي صبح امروز ايران
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مهمترين عناوين خبري روزنامههاي صبح امروز ايران
خبرگزاري فارس: روزنامههاي صبح امروز ايران مهمترين عناوين خبري خود را به مسائل زير اختصاص دادند.
* تهران امروز
- در جوابيه شوراي اطلاعرساني دولت به « تهران امروز » مطرح شد: تاكيد بر قانون مداري
- آغاز ساخت شهر آفتاب در جوار حرم حضرت امام(ره)
- سردار رادان با حضور در تهران امروز خبر داد: مستندسازي مزاحمتهاي خياباني
- سخنگوي دولت تشريح كرد: برنامههاي دولت در بخش مسكن
* كارگزاران
- سخنان الهام درباره مسكن، سياستهاي مالي و مديريت مظاهري: سكوت در بانك مركزي
- سفر رفسنجاني به عربستان: يخهاي روابط تهران و رياض آب ميشود
- سرپرست وزارت كشور:تغيير فرمانداران ربطي به انتخابات رياست جمهوري ندارد
- تنش بر سر بررسي اعتبارنامههاي منتخبان مجلس: اعتبارنامه 19 نماينده تهران به تصويب نرسيد
* اعتماد ملي
- سازمان بازرسي علل خروج سرمايه را بررسي ميكند: برزخ سرمايهگذاري
- در گفت و گو با مهدي كروبي صورت گرفت: بازخواني مباني نظري انديشههاي امام خميني(ره)
- اعتراض به اعتبارنامه 19 نماينده تهران
- جدايي ابراهيم جعفري از حزب الدعوة: جريان اصلاح ملي عراق متولد شد
* همشهري
- پايان روزهاي خوش سيمان در بازار سهام
- احمدينژاد به ايتاليا ميرود هاشمي به عربستان
- پيگيري سرنوشت امام موسي صدر: دادگاه لبنان خواستار پيگرد قذافي شد
* اعتماد
- در جلسه ديروز مجلس هشتم رخ داد: جنگ اعتبارنامهها بين اصولگرايان
- براي ترويج وصلت در ميان جوانان: دولت حقوق ازدواج ميدهد
- معيار دموكراسي: گفت و گو با يوخن هيپلر محقق توسعه و صلح
- نماينده ايران در سازمان ملل: ايران براي بررسي بسته 1+5 وقت ميخواهد
* جام جم
- سخنگوي دولت اعلام كرد: احداث 30 كارخانه توليد خانههاي پيش ساخته
- تخريب كتيبه باستاني خليج فارس
- وزير نيرو خبر داد: احتمال تغيير ساعت كار اصناف و ادارهها
- سردبير اخبار 20:30 در گفت و گو با « جام جم»: جناحي عمل نميكنمي
* آفتاب يزد
- آيا شرايط سال گذشته در مورد قطع گاز تكرار ميشود: هشدار زمستاني در آستانه تابستان
- آخرين توضيحات و توجيهات در مورد تخريب كتيبه هخامنشي!
- سيد محمد خاتمي: جامعه بيبهره از عدالت مطلوب امام(ره) نيست
- مردم آمريكا نيازمند تغييرات هستند
حيات نو
- سومين جلسه مجلس هشتم به تشنج كشيد: اعتراض به اعتبارنامه برخي نمايندگان
- مدير انجمن حايت از كودكان كار: خشونت عليه كودكان كار فراگير شده است
- بازگشايي گذرگاه رفح
- رئيس پژوهشكده پولي- بانكي خواستار شد: تجديد نظر در نوع فعاليت بنگاههاي زودبازده
* مردم سالاري
- فراكسيون اصولگرايان در آغاز مجلس هشتم دچار تنش شد: اعتراض به 36 اعتبارنامه
- هاشمي رفسنجاني ميهمان پادشاه عربستان
- براي نخستين بار در كشور صورت گرفت: پيوند سلولهاي بنيادي به قلب يك كودك در قزوين
- سخنگوي دولت:مظاهري استعفا نداده است
* صداي عدالت
- جنجال بر سر اعتبارنامهها: اعتبارنامه حداد، توكلي، باهنر و 16 منتخب تهران تصويب نشد
- ايت الله مقتدايي مدير حوزه علميه قم شد
- الهام: احمدينژاد دنبال ديدار با پاپ و نخست وزير ايتاليا نبوده است
- عبدالقدير خان اعترافات خود عليه ايران را پس گرفت
* ايران
- تدابير تازه دولت براي ثبت معاملات و ايجاد بانك اطلاعات مسكن تشريح شد: ساماندهي معاملات مسكن
- معاون وزير بازرگاني اعلام كرد:افزايش حجم شير يارانهاي به 2 ميليون تن
- در دومين جلسه علني: اعتبارنامه 250 نماينده مجلس تاييد شد
- سرپرست وزارت كشور خبر داد: اعلام سهميه بنزين اواخر اين هفته
- اركستر سمفونيك براي امام خميني(ره) نواخت: طنين دوبارههمپاي جلودار
* جمهوري اسلامي
روزنامه جمهوري در سرمقاله امروز خود با عنوان امام خميني در مصاف با خرافه گرايان آورده است: هر سال سالروز رحلت حضرت امام خميني بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي فرصت مناسبي پديد مي آورد براي آنكه معاصران آن يگانه دوران آرمان هاي مطرح شده توسط او را مرور كنند و نسل هاي جديد نيز با آرمان ها آشنا شوند.
بدين ترتيب اين ما هستيم كه به برگزاري مراسم سالگرد ارتحال امام خميني نيازمنديم نه امام . به همين دليل ما بايد عملكرد خود در اين زمينه را ارزيابي كنيم و به ا ين سئوال اساسي پاسخ بدهيم كه آيا از اين فرصت بسيار گرانبها استفاده مناسب را بعمل آورده ايم يا نه اگر جواب منفي باشد بايد خود را به شدت سرزنش كنيم كه چنين فرصت مهمي را از دست داده ايم ...
ويژگي منحصر به فرد امام خميني اينست كه اسلام را در عصر حاضر آنچنان قوي شفاف و روزآمد تفسير كرد كه عموم ملت ايران از آن استقبال كردند و كاربردي بودن دين خدا را در زندگي خود لمس نمودند. همين تفسير صحيح موجب پيروزي انقلاب اسلامي شد كه آثار خود را در خارج از مرزهاي ايران نيز نشان داد و قدرت هاي فاسد و ظالم جهان امروز را در برابر موج بيداري ملت ها قرار داد و همه آنها را به زحمت انداخت .
اين موج بيداري بقدري قوي و كارآمد است كه دو دهه بعد از رحلت امام خميني نيز همچنان راه خود را در ميان توده ها در نقاط مختلف جهان باز مي كند و به پيش مي رود. از آنجا كه مقابله هاي سخت افزاري قدرت هاي بزرگ از قبيل حمله نظامي تحريم اقتصادي و فشارهاي سياسي با انقلاب اسلامي و نظام جمهوري اسلامي راه به جائي نبرد نوبت به مقابله نرم افزاري رسيد برنامه هائي براي منحرف ساختن انقلاب و نظام جمهوري اسلامي از مسيري كه امام خميني براي آنها ترسيم كرده است .
به صحنه آوردن خرافات با هدف ترويج سطحي نگري و محروم ساختن انقلاب و نظام جمهوري اسلامي از عمق و محتواي همان اسلامي كه با تفسير امام توانست رژيم شاهنشاهي را ساقط كند و دست استعمارگران را از ايران كوتاه نمايد. اين اقدامي است كه در قالب يك طرح توسط سازمان « سيا » با بودجه اي سنگين در ايران به اجرا درآمد و با يك زمان بندي مشخص در انتظار به نتيجه رسيدن تا پايان دهه هشتاد است (كتاب « نقشه اي براي جدائي مكاتب الهي » نوشته دكتر مايكل براون معاون سابق رئيس سازمان سيا).
اين سومين بار است كه خود امام خميني و افكار ايشان با تهاجم خرافه گرايان مواجه مي شود. در دو نوبت گذشته امام خميني در اين مصاف به پيروزي رسيد و اينك اين وارثان خميني هستند كه بايد با خرافه گرايان مقابله كنند و آرمانهاي رهبر فقيد انقلاب و بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي را بار ديگر به پيروزي برسانند. قطعا اينبار نيز نبرد آخر نخواهد بود و لذا با استفاده از فرصت سالگردهاي امام خميني همواره بايد هوشيارانه با اين خطر برخورد گردد و با روشنگري هاي عميق بايد پشت عوامل اين تهاجم سنگين به خاك ماليده شود.
اولين بار امام خميني در آغاز نهضت روحانيت در دهه 40 به مصاف خرافه گرايان رفت . خود امام خميني در پيام معروف منشور روحانيت در اين باره ميفرمايد :
« در شروع مبارزات اسلامي اگر ميخواستي بگوئي شاه خائن است بلافاصله جواب مي شنيدي كه شاه شيعه است ! عده اي مقدس نماي واپسگرا همه چيز را حرام ميدانستند و هيچكس قدرت اين را نداشت كه در مقابل آنها قد علم كند. خون دلي كه پدر پيرتان از اين دسته متحجر خورده است هرگز از فشارها و سختي هاي ديگران نخورده است » (صحيفه امام ج 21 ص 278 ) .
امام با توكل به خدا و با مقاومت بي نظيري كه داشت در اين مصاف پيروز شد و انقلاب اسلامي بعد از 16 سال مبارزه سرانجام در 22 بهمن 1357 به پيروزي رسيد اما عناصر متحجر و خرافه گرايان از پا ننشستند و به كارشكني هاي خود ادامه دادند . امام حدود يك دهه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي درباره تحركات اين عناصر چنين فرمود :
« ديروز مقدس نماهاي بي شعور مي گفتند دين از سياست جداست و مبارزه با شاه حرام است امروز مي گويند مسئولين نظام كمونيست شده اند! تا ديروز مشروب فروشي و فساد و فحشا و فسق و حكومت ظالمان براي ظهور امام زمان ارواحنافداه را مفيد و راهگشا ميدانستند امروز از اينكه در گوشه اي خلاف شرعي كه هرگز خواست مسئولين نيست رخ مي دهد فرياد « وااسلاما » سر مي دهند! ديروز حجتيه اي ها مبارزه را حرام كرده بودند و در بحبوحه مبارزات تمام تلاش خود را نمودند تا اعتصاب چراغاني نيمه شعبان را به نفع شاه بشكنند امروز انقلابي تر از انقلابيون شده اند! ولايتي هاي ديروز كه در سكوت و تحجر خود آبروي اسلام و مسلمين را ريخته اند و در عمل پشت پيامبر و اهل بيت عصمت و طهارت را شكسته اند و عنوان ولايت برايشان جز تكسب و تعيش نبوده است امروز خود را باني و وارث ولايت نموده و حسرت ولايت دوران شاه را مي خورند! راستي اتهام آمريكائي و روسي و التقاطي اتهام حلال كردن حرام ها و حرام كردن حلال ها اتهام كشتن زنان آبستن و حليت قمار و موسيقي از چه كساني صادر مي شود از آدم هاي لامذهب يا از مقدس نماهاي بي شعور و لامذهب » (صحيفه امام ج 21 صفحه 281 ) .
اين پيام مربوط به سوم اسفند 1367 يعني چند ماه قبل از رحلت بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي است . از آن زمان تحركات جديد متحجران و خرافه گرايان آغاز شده بود و بعد از رحلت امام اين تحركات افزايش يافت بطوري كه اكنون به اوج خود رسيده و به عنوان يك خطر كه عوامل اجرائي آن از خارج از مرزها نيز پشتياني مي شوند انقلاب و نظام را و قبل از آنها اعتقادات ديني مردم را تهديد مي كند. در مناسبت هائي از قبيل سالگرد رحلت امام خميني سالگرد پيروزي انقلاب سالگرد تاسيس نظام جمهوري اسلامي و همه مناسبت هاي مذهبي بايد از فرصت استفاده و با اين خطر مقابله شود. آيا دست اندركاران اين امور به اين وظيفه مهم ديني و انقلابي خود عمل مي كنند
* كيهان
روزنامه كيهان در سرمقاله امروز خود با عنوان پيشروي در ابعاد صفر به قلم مهدي محمدي آورده است:
گزارش محمد البرادعي به اجلاس ماه ژوئن شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي به معناي ورود پرونده هسته اي ايران به مرحله اي جديد است. اين گزارش همچنانكه روال معمول گزارش نويسي آژانس است، جز آنكه جزئيات فني و حقوقي را با اغراض سياسي آميخته و در مواردي به خود حق قضاوت درباره اموري را داده است كه به هيچ وجه در صلاحيت آژانس نيست، از لحن و شيوه نگارش خاصي هم برخوردار است؛ به گونه اي كه هنگام خواندن گزارش گاه اين احساس به آدمي دست مي دهد كه گويي آژانس قصد جوسازي و عمليات رواني عليه ايران را دارد تا بيان يك سلسله داده هاي واقعي و ارائه بي طرفانه نتيجه ارزيابي ها.
گزارش ژوئن به وضوح تحت فشار امريكا نوشته شده و علت برخي بداخلاقي هاي موجود در آن هم بي شك همين است. جالب است كه براي نخستين بار آژانس اندكي شجاعت به خرج داده و از امريكا به خاطر اخلال در روند فعاليت جاري خود انتقاد كرده است. موضوع از اين قرار است كه امريكا مدتي است از آژانس مي خواهد برخي ادعاهاي تكراري و جعلي را درباره وجود يك جنبه تسليحاتي در برنامه ايران، در مذاكرات، نمايندگي كند اما حاضر نيست اسناد اين ادعاها را -كه چند فايل پيش پاافتاده كامپيوتري بيش نيست- در اختيار آژانس قرار دهد چه رسد به اينكه آژانس اجازه بيابد يك كپي يا اصل اين اسناد را در اختيار ايران بگذارد (طبق مداليته توافق شده بين ايران و آژانس، دبيرخانه آژانس موظف به ارائه اصل اسناد كذايي به ايران بوده است). در پاراگراف 16 گزارش با لحني گلايه آميز آمده است: «آژانس بيشتر اين اطلاعات را به شكل الكترونيكي دريافت نموده و مجاز نبود كه نسخه هاي مكتوب آنها را دراختيار ايران قرار دهد». پاراگراف 21 موضوع را شفاف تر مي كند: «اگرچه اين اسناد به آژانس نشان داده شدند، لكن آژانس اين اسناد را دراختيار نداشته و بنابراين متاسفانه قادر نبوده آنها را در اختيار ايران قرار دهد». امريكايي ها البته -به دلايلي روشن- هيچ وقت مايل نبوده اند درباره علت اين بازي مسخره توضيح بدهند. در واقع ورود به يك بحث فني و حقوقي در اين باره اساسا به نفع امريكا نيست چرا كه همانطور كه دكتر علي اصغر سلطانيه نماينده ايران در آژانس توضيح داده، «سيا اين بار كار خود را به شكل افتضاحي انجام داده» و فقط يك زمان كوتاه در يك گفت وگوي صريح و رو در رو كافي است كه ثابت شود اين اسناد صرفا محصولات يك سرگرمي ناشيانه كامپيوتري است كه از سرويس هاي اطلاعاتي عريض و طويل غربي انتظار مي رفت آن را آبرومندانه تر انجام دهند!
مرور فشرده چند حقيقت ساده موضوع را كاملا روشن مي كند: اولا چنانكه گفته شد امريكا حاضر نيست اصل اسنادي را كه ادعا مي كند دراختيار دارد حتي به آژانس ارائه دهد. با توجه به اشتياقي كه امريكا براي متهم كردن ايران دارد، چنين رويه اي به جز ترس از اثبات سريع جعلي بودن اسناد، چه دليل ديگري مي تواند داشته باشد؟! درك اين موضوع سخت نيست كه سرويس هاي غربي به هيچ وجه مايل نيستند بعد از ماجراي سند سازي درباره برنامه تسليحات كشتار جمعي عراق، بار ديگر گرفتار افتضاح اطلاعاتي شوند. ثانيا دقيقا برخلاف آنچه غربي ها مي خواهند وانمود كنند ايران همانطور كه در برنامه كاري توافق شده متعهد شده بود ارزيابي خود از اين ادعاها را به آژانس ارائه داده و اين آژانس بوده كه نتوانسته است به موقع پاسخ هاي ايران را بررسي كند. آژانس در پاراگراف 18 گزارش به اجلاس ژوئن، اين موضوع را به دقت تاييد كرده است. پاسخگويي به اين سوال ها نه طبق مداليته بلكه در چارچوب همكاري هاي جاري و متعارف ايران با آژانس انجام شده اما در عين حال علامتي است از اينكه ايران مايل است حتي المقدور راه هرگونه بهانه جويي را سد كند و متقابلا انتظار دارد به جاي هو و جنجال با يك اراده واقعي براي مذاكره فني مواجه شود. ثالثا برخي كارشناسان عقيده دارند تا زماني كه آژانس اصل اسناد را به ايران ارائه نكند هيچ ادعايي مسموع نخواهد بود و البته اين اسناد هرگز ارائه نخواهدشد چرا كه اساسا «اسناد اصلي» وجود خارجي ندارد. رابعا بسيارجالب است كه آژانس در گزارش خود تاكيد دارد هنوز نسبت به صحت واصالت اين اسناد مطمئن نيست و بررسي هاي خود را در اين مورد ادامه مي دهد. به راستي چگونه از ايران توقع دارند درباره موضوعاتي پاسخگو باشد كه خود هم به اصالت آن اطمينان ندارند؟! و خامسا آژانس هم در گزارش اخير و هم در گزارش خود به اجلاس مارس 2008 شوراي حكام تاكيد كرده شاهدي در دست ندارد كه نشان دهد از مواد هسته اي در اين مطالعات استفاده شده يا حتي اين «مطالعات» به مرحله «فعاليت» رسيده باشند. اين نكته بسيار مهم است و عموما در جوسازي هاي رسانه هاي غربي مغفول مانده است. با توجه به اين حقيقت كه آژانس خود به آن اذعان دارد بايد پرسيد چرا آژانس در تخلفي آشكار از اساسنامه خود به موضوعي ورود كرده است كه نشانه اي از كاربرد مواد هسته اي در آن وجود ندارد؟ يك پاراگراف بسيار كليدي در گزارش هست كه تقريبا تمامي رشته هاي غربي ها را در پيش بردن پروژه رواني متهم سازي ايران به ساخت سلاح هسته اي پنبه مي كند. در پاراگراف آمده است: « بايستي توجه داشت كه آژانس در حال حاضر، به غير از سند اورانيوم فلزي، هيچ اطلاعاتي راجع به طراحي حقيقي يا ساخت اجزاي مواد هسته اي يك سلاح هسته اي يا ديگر اجزاي كليدي مشخص آن همانند چاشني، يا مطالعات فيزيك هسته اي مرتبط، (كه) توسط ايران (انجام گرفته باشد)، در اختيار ندارد.» اين پاراگراف به وضوح كل پروژه غرب را به چالش مي گيرد: امريكا بايد توضيح بدهد چگونه ايران در حال ساخت سلاح هسته اي است در حالي كه آژانس تاكيد دارد هيچ يك از مقدمات لازم براي چنين كاري طي نشده و نمي شود؟ آيا سلاح هسته اي كاشتني است كه بذرش را بكارند و محصول را درو كنند؟!
همين بررسي بسيار اجمالي نشان مي دهد با وجود تمام فشاري كه امريكا و صهيونيست ها بر روي آژانس گذاشته اند و با وجود همه ضعفي كه آژانس براي مقاومت در مقابل اين فشارها از خود نشان داده پاسخ همه شبهات غربي ها را از درون همين گزارش ژوئن مي توان استخراج كرد. امريكا به وضوح قصد دارد آنچه را كه «جنبه هاي احتمالي نظامي» خوانده شده و در واقع همان ادعاهاي بي مبناي امريكاست تبديل به بخش اعظم گزارش هاي آژانس درباره ايران بكند اما اجراي فاجعه بار فاز اول اين پروژه در گزارش ماه ژوئن نشان مي دهد ادامه اين بازي جز مكرر كردن آبرو ريزي هاي امريكا حاصلي نخواهد داشت. انتخاب با خود امريكايي هاست، اگر چه ديگر صداي اهالي واشنگتن هم درآمده است كه ساكنان كاخ سفيد با بحران «شعور» مواجهند.
* كارگزاران
مسكن ارزان نميشود
پيروز حناچي?: روز گذشته سخنگوي دولت اظهار نظرهاي جديدي در مورد كنترل قيمت ملك ارائه داده بودند كه بسيار عجيب بود. اعتقاد دولت نهم اين است كه با چنين سياستگذاريهايي ميتوان سدي را در مقابل رشد قيمتها ايجاد كرد ولي بايد يقين داشت كه با اينگونه اظهار نظرها و طرحها نميتوان از رشد قيمتها جلوگيري كرد. به طور حتم قيمت ملك هم كاهش نخواهد يافت چراكه بهاي ملك از سياستگذاريهاي كلان اقتصادي نشات ميگيرد و تحت تاثير اتفاقات ناگهاني نزول نمييابد. از همين روي به صورت قطعي ميتوان بيان داشت كه بازگشت قيمتها به حدود سالهاي قبل اتفاقي محال است. طرح جديد دولت در مورد معاملات ملك هم اثري در قيمتگذاريها نخواهد داشت. آنچه متاسفانه دولت به آن توجهي ندارد اين نكته است كه بخش مسكن بيش از آنكه تحت تاثير سياستگذاريهاي درونحوزهاي باشد از تحولات اقتصاد كلان اثر ميپذيرد. با قبول چنين پيشفرضي نميتوان بيان داشت كه با اقدامات لحظهاي از افزايش بهاي ملك جلوگيري كرد. بنابراين طرح جديدي هم كه از سوي سخنگوي دولت ارائه شده اين قابليت را ندارد كه بهاي مسكن را كاهش دهد. كاهش قيمتها در شرايط كنوني اقتصادي كشور و با پذيرش تورم بيش از 20 درصدي محال به نظر ميرسد. اين شايد روياي مردان دولتي باشد ولي با اصول اقتصادي همخواني ندارد و زمينهها را براي ارزاني نيز مهيا نخواهد ساخت. نبايد فراموش كرد كه بهاي ملك از كليت اقتصاد كشور نشات ميگيرد، بنابراين نميتوان تنها با سياستگذاريهاي كوتاهمدت به دنبال ايجاد زمينههاي كاهش قيمت ملك بود، اگر تورم كاهش يافت بهاي ساختمان هم تنزل مييابد ولي در روزگاري كه تورم به صورت مدام افزايش مييابد، چگونه ميتوان از رشد قيمتها جلوگيري كرد؟ دولت در بخش مسكن تنها ميتواند در حدود 3 تا 5 درصد اثرگذار باشد. بنابراين اين امكان وجود ندارد كه با بخشنامههاي دولتي شرايط را براي كاهش قيمتها مهيا كنيم.
دولت با كنترل تورم و كند كردن رشد آن ميتواند از افزايش كاذب قيمت مسكن جلوگيري و رشد آن را كندتر كند اما به هر حال براي خانهدار شدن افراد جامعه بهخصوص افراد كمدرآمد بايد به عرضه زمين و حمايت از انبوهسازان و اعطاي وامهاي كم بهره روي بياورد. البته در اين بخش هم بايد برنامهريزي مدوني وجود داشته باشد تا زمين به افراد باصلاحيتي ارائه شود كه ميتوانند به انبوهسازي بپردازند. نتيجه ميگيريم كه اين بخش مسكن نيست كه به تنهايي موجب افزايش قيمت ميشود چرا كه اين بخش در ايران يك موضوع كاملا اقتصادي بوده و تمام حوزهها مثل كالا و خدمات و مصالح ساختماني مستقيما بر اين بخش اثر ميگذارد. در اينجا باز هم به موضوع اقتصاد كلان ميتوان بازگشت. در شرايطي كه روند تزريق نقدينگي به جامعه ادامه داشته باشد. ميزان تورم هم افزايش خواهد يافت و به دنبال آن مقدمات براي رشد بهاي كالاهاي مصرفي و مسكن مهيا ميشود. در نتيجه اگر دولت قصد دارد گراني مسكن را مهار كند، بايد از رشد بيش از حد تورم و نقدينگي جلوگيري كند. چنانچه دولت كنترلي بر هزينههاي جاري نداشته باشد و نقدينگي به جامعه تزريق شود اولين محلي كه تأثير خود را از بابت رشد نقدينگي خواهد ديد بازار مسكن خواهد بود. افزايش تورم اين جو را ايجاد ميكند كه سرمايهگذاران براي حفظ اندوختههاي خود محلي امن را پيدا كنند. بنابراين آنها به سمت ملك ميروند كه در شرايط كنوني بهترين نقطه براي سرمايهگذاري امن به شمار ميرود. در چنين فضايي نميتوان انتظار داشت كه قيمتها تثبيت شود و يا حتي كاهش يابد.
انتهاي پيام/
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]
-
گوناگون
پربازدیدترینها