واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اولين نشست بررسي«وضعيت فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها» برگزار شد
گروه فعاليتهاي قرآني: نخستين نشست از سلسله نشستهاي«بررسي وضعيت فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها» صبح امروز شنبه 11 خرداد ماه از ساعت 9 تا 10:30 در محل خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)اولين نشست از سلسله نشستهاي«بررسي فعاليتهاي قرآني دانشگاهها» با حضور دو تن از منتخبان رشته تفسير بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران خانمها «ريحانهسادات مدنيان» نفر اول رشته تفسير و «ليلا سالارحسيني» نفر دوم رشته تفسير بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران برگزار شد.
چگونگي كم و كيف فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها، وضعيت قرآني دانشگاهها، داوري مسابقات قرآني و سهميهبندي نفرات برتر براي حضور در جشنواره ملي قرآن دانشجويان، بررسي و ارزيابي بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان از رئوس مطرح شده در اين ميزگرد بود.
ارائه پيشنهاد و نظرات اين دو دانشجوي برتر قرآني درباره جشنواره ملي قرآن دانشجويان و فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها از ديگر بخشهاي اين نشست بود.
ريحانهسادات مدنيان دانشجوي سال دوم رشته پزشكي دانشگاه شهيد بهشتي متولد سال 1366 و حافظ كل قرآن كريم است، وي در ابتداي اين نشست با اشاره به اينكه از شش سالگي به حفظ قرآن به صورت پراكنده اهتمام داشته است، گفت: بعد از اتمام سال سوم راهنمايي ظرف يك سال تمام هم و غم خود را براي حفظ قرآن گذاشتم و حافظ كل قرآن شدم.
وي ادامه داد: در دورههاي قبل جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران در رشته حفظ قرآن شركت ميكردم و امسال براي اولين مرتبه در بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان در رشته تفسير شركت كردم و رتبه اول را بدست آوردم، اميدوارم سالهاي بعد نيز بتوانم در اين رشته در مسابقات حاضر شوم.
ليلا سالارحسيني نيز با معرفي خود اظهار كرد: دانشجوي سال آخر رشته پرستاري دانشگاه شهيد بهشتي و متولد سال 1364 هستم و موفق شدم در بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان رتبه دوم رشته تفسير را از آن خود كنم.
وي در ادامه بيان كرد: از سال دوم ابتدايي شروع به حفظ قرآن كردم و تا سال سوم دبيرستان حفظ قرآن را به صورت ضمني در كارهاي خود قرار دادم و تا آن زمان موفق به حفظ 10 جزء از قرآن كريم شدم، كه در سال گذشته نيز در رشته حفظ 10 جزء به بيست و دومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان راه پيدا كردم.
حسيني فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها را به طور كلي خوب ارزيابي كرد و خواستار ساماندهي دانشجويان علاقهمند در زمينه قرآني در دانشگاههاي كشور شد و گفت: رتبههاي برتر مسابقات قرآني در دانشگاهها به حساب نميآيند، در حالي كه جذب و اهميت دادن به حائزان رتبههاي برتر زمينه را براي جذب ديگر افراد به اين حيطه فراهم ميكند و مسبب تشويق ديگران نيز ميشود و باعث بسط و گسترش فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها ميشود.
فضاي دانشكده پزشكي شهيد بهشتي خالي از فعاليتهاي فرهنگي و قرآني است
مدنيان نيز در ادامه تصريح كرد: از وضعيت قرآني دانشكده(پزشكي دانشگاه شهيد بهشتي) خود راضي نيستم، در محل تدريس ما دانشجويان خود را به درس محدود و محصور كردهاند و فضاي دانشكده خالي از فعاليتهاي فرهنگي و قرآني است.
وي تأكيد كرد: با وجود اين جو دانشجويان اصلا نسبت به مسائل فرهنگي و قرآني بيعلاقه نيست و اگر بنياد قرآن و عترت دانشكده بتواند با شيوههاي جذاب دانشجويان را جذب كند، با اين شيوه در سطح خوابگاهها و سطح دانشكده مسابقه برگزار كند، حضور بچهها پررنگتر خواهد شد.
نفر اول رشته تفسير قرآن كريم بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران گفت: در دانشكده ما هيچ بويي از قرآن نميآيد؛ مسئولان با انجام فعاليتهاي تبليغي قوي و اصولي ميتوانند اين جو را از بين ببرند و يك فضاي قرآني در دانشكده برقرار كنند به عنوان مثال ما در دفتر نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشكده اقدام به انجام كارهايي در اين زمينه كردهايم و قصد داريم نشريهاي نيز با محتواي قرآني چاپ كنيم.
اين دانشجوي فعال قرآني، سطح فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها را ضعيف قلمداد و اظهار كرد: دانشگاههاي سطح كشور به استثناي چند دانشگاه محدود مانند دانشكدههاي علوم قرآني و امام صادق(ع) از جو قرآني برخوردار نيستند، دانشجويان گاهي آنقدر از درس و امتحان خستهاند كه يك جو قرآني ميتواند خستگي آنان را از بين ببرد و خود آنها هم جذب اين فعاليتها شوند.
حسيني نيز در ادامه افزود: بايد در سطح دانشگاهها از ساعت خالي و اوقات فراغت دانشجويان براي انجام فعاليتهاي قرآني استفاده شود و آنها را براي راهيابي در اين مسير تشويق كرد، تلاوت قرآن نيز خيلي موثر است.
مدنيان نيز در پاسخ به اين سئوال كه چگونه ميتوان دانشجويان را به اين مسير راهنمايي كرد، افزود: ميتوان آياتي از قرآن كه انسان را وادار به تفكر ميكند انتخاب و با استفاده از شيوه و جذابيتهاي خاص آنها را بين دانشجويان توزيع كرد و يك برنامه تفكر در آيات قرآن ايجاد كرد و با استفاد از يك استاد مجرب و خبره جلسه گفتوگو و بحث نيز در اين زمينه ايجاد كرد، به عنوان مثال آيات مربوط به عذاب و رحمت خداوند در اين حيطه ميگنجد.
در ادامه اين بحث عدم هماهنگي بين منابع امتحاني در سطح دانشگاهها براي حضور دانشجويان در جشنواره ملي قرآن مطرح شد و مدنيان در اينباره گفت: گاهي عدم هماهنگي منابع آزمون براي دانشجويان مشكلساز است و باعث به وجود آمدن اجحاف در حق متسابقان ميشود.
وي با اشاره به اينكه هدف از برگزاري مسابقات، متعاليشدن افكار قرآني دانشجويان است، تأكيد كرد: در رشته تفسير بهتر است حجم مطالب را كمتر كنند و با مطرح كردن سئوالات تخصصي، دانشجو را محك بزنند و اين نكته نيز بايد لحاظ شود كه فرد آشنا به تفسير، سئوالات را استخراج كند.
نفر اول رشته تفسير جشنواره بيست و سوم دانشجويان ايران درباره داوريهاي متفاوت در سطح دانشگاههاي مختلف، عنوان كرد: اگر اين امكان وجود داشته باشد كه يك گروه داوري در كل دانشگاهها به قضاوت بنشينند خيلي بهتر است ولي چون اين امر مقدور نميشود بهتر است داورها با يك معيار خاص انتخاب شوند و در امر قضاوت تمام مطالب را در نظر بگيرند و از داوران جوان نيز در كنار داوران پيشكسوت استفاده شود.
سهميه هر دانشگاه متناسب با شركتكنندگان تعيين شود
حسيني نيز درباره تفاوت سهميه اختصاص داده شده به دانشگاهها، اظهار كرد: بايد در دانشگاهها از افرادي كه از نظر معلومات در رقابتها در يك سطح هستند براي اعزام به مرحله بعد استفاده شود در واقع حدنصاب را رعايت كنند، گاهي يك دهم نمره تعيين كننده رتبه افراد است و تنها رتبه اول به مرحله بعدي ميرود و اين امر گاهي اوقات غيرمناسب است.
مدنيان سهميهبندي در دانشگاهها را منوط به تعداد افراد شركتكننده در رقابتها دانست و بيان كرد: نبايد هر دانشگاه ساليانه ميزان ثابتي سهميه داشته باشد بلكه بايد هر سال متناسب با تعداد متسابقان اين ظرفيت مشخص شود.
اين حافظ كل قرآن با اشاره به برگزاري بيست وسومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان در استان سيستان و بلوچستان، تصريح كرد: برگزاري جشنواره در اين مكان ايده بسيار خوبي بود و من خودم هيچ وقت فكر نميكردم روزي به زاهدان بروم و مسابقه قرآن بدهم، مسابقات هم تجربه نويني بود و ميتواند بهتر هم برگزار شود.
نفر دوم رشته تفسير قرآن در جشنواره ملي قرآن دانشجويان هم برنامههاي جنبي جشنواره را ضعيف قلمداد و بيان كرد: بهتر بود از مناطق تفريحي استان سيستان و بلوچستان بازديد ميكرديم و تبليغات جشنواره نيز در سطح شهر وسيعتر برگزار ميشد و با توجه به حضور جمعيت سني در اين استان از افراد عادي نيز براي حضور در مسابقات دعوت ميشد تا گامي براي افزايش اتحاد ميان جمعيت سني و شيعه برداشته شود.
حسيني با اشاره به طرح كتابخواني الفت در جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران، تصريح كرد: بهتر بود در اين مسابقه كتابخواني از كتابهايي با شيوه داستاني و محتواي قرآني استفاده شود و مسابقه به صورتي باشد كه كتاب را براي كتاب بخوانيم نه اينكه نكته نكته مطالب را حفظ كنيم.
مدنيان در همين راستا افزود: مسابقه كتابخواني قرآني با يك ساعت وقت براي مطالعه بسيار مجال كمي براي برگزاري مسابقه است و در اين مسابقه اغلب دانشجويان دانشكدههاي علوم قرآني مقامهاي برتر را كسب ميكنند چون از قبل در اين موارد مطالعه داشتهاند ولي هدف از برگزاري طرح كتابخواني الفت، بالا رفتن سطح كتابخواني است.
اين دو منتخب پيشنهاد دادند: بهتر است افرادي كه داراي رتبهها برتر در جشنواره شدند توسط سازمان فعاليتهاي قرآني كشور در جمعي گرد هم آيند تا از پراكندگي آنان جلوگيري شود و حضور آنها در كارگاههاي ارتقاء سطح نيز بسيار لازم و ضروري به نظر ميرسد.
همچنين اين دو منتخب بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران در پايان با اظهار اميدواري براي برگزاري بهتر اين جشنواره بر لزوم تبليغات بيشتر براي برگزاري جشنواره ملي قرآن دانشجويان كه از مطرحترين مسابقات دانشجويي است تاكيد كردند.
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 320]