واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ركود بازار مسكن و جهش بورس
يك كارگزار بورس گفت: ركود بازار مسكن و عرضه سهام شركتهاي جديد موجب بهبود معاملات بورس و رونق نسبي بازار سهام شده است.
علي اسلامي بيدگلي در گفتگو با فارس، در رابطه با شرايط روز بازار سهام و رشد شاخصها و بهبود معاملات اظهارداشت: بخش عمدهاي از رونق اين روزهاي بازار سهام ناشي از ركود بازار مسكن است كه باعث شده بخشي از سرمايهها از اين بازار به سمت بورس تزريق شود.
وي ادامه داد: از سوي ديگر تجربه عرضه سهام شركتهاي اصل 44 در بورس نشان داده كه مردم و سرمايه گذاران از ورود شركتهاي جديد استقبال كرده كه اين امر در عرضه سهام كشتيراني بار ديگر مشاهده و موجب ايجاد شوك مثبتي در بورس شد.
وي دليل ديگر رونق معاملات و رشد شاخصهاي بورس را ناشي از افزايش قيمت محصولات فولادي در بازارهاي جهاني و داخلي دانست و گفت: افزايش نرخ محصولات فولادي در شرايطي در بازارهاي جهاني و داخلي ادامه دارد كه در صورت تداوم اين وضعيت تا پايان سال بين بودجه اعلامي و بودجه واقعي شركت هاي فولادي حدود 50 درصد اختلاف وجود خواهد داشت كه با اين شرايط انتظار مي رود سود سهام اين دسته از شركت ها كه جايگاه ويژهاي در بورس دارند باتعديلهاي مثبتي همراه شود.
اين كارگزار بورس در خصوص وضعيت صنعت سيمان اظهار داشت: با مطرح شدن آزاد سازي يا افزايش قيمت سيمان در هفتههاي گذشته شركتهاي سيماني بار ديگر شوك جديدي را به سرمايه گذاران وارد كردند كه بخشي از رشد شاخص ناشي از اين وضعيت بود.
اسلامي بيدگلي ادامه داد: اگر خبر و تصميم جديدي در مورد قيمت سيمان گرفته نشود روند صعودي و اقبال سهام سيمان در بورس متوقف خواهد شد.
وي در رابطه با وضعيت سهام شركتهاي پتروشيمي گفت: تا زماني كه ابهامات اين صنعت در مواد اوليه و خوراك دريافتي و تأمين انرژي مشخص نشود عدم اقبال و كاهش سهام شركتهاي فعال در صنعت پتروشيمي ادامه خواهد داشت.
اسلامي بيدگلي با اشاره به وضعيت سهام دارويي خاطرنشان كرد: اين صنعت در سال گذشته جزء پررشدترين صنايع در بورس بود اما به دليل كوچك بودن حجم، اين دسته از شركتها به صورت چراغ خاموش حركت كردند.
وي افزود: انتظار ميرود روند صعودي و پلهاي سهام دارويي در سال جديد باز هم تكرار شود.
اسلامي بيدگلي در خاتمه گفت: با اين شرايط روند صعودي شاخصها و معاملات در هفتههاي آينده تداوم خواهد داشت.
عوامل 7 گانه بازگشت رونق به بورس
از سوي ديگر يك كارگزار بورس گفت: رشد قيمت سهام و بازدهي مثبت اين روزهاي شركتهاي بورس ناشي از 7عامل درون و برون سازماني است.
محمدرضا رهبر با اشاره به اين نكته كه شاخص بورس نسبت به ماه گذشته با افزايش 385 واحدي روبرو شده اظهار داشت: افزايش دامنه نوسان قيمت سهام به 3درصد باعث بهبود نقدشوندگي سهام و رشد معاملات شده است.
وي ادامه داد: از طرف ديگر با توجه به اتمام سال مالي تعدادي از شركتهاي بورس در ماههاي خرداد و تير (كه به عنوان فصل مجامع تلقي ميشود) شركتها در حال برگزاري مجامع ساليانه هستند كه اين رويداد به نوبه خود در افزايش شاخص و معاملات اثر گذاشته است.
اين كارگزار بورس به تاثير مثبت عرضههاي اوليه سهام شركتها( (IPO در رونق بورس اشاره كرد و گفت: با عرضه سهام شركتهاي جديد از جمله كشتيراني و هم چنين برنامه عرضه عمده سهام شركتهاي فولاد خراسان و خوزستان و ملي مس، تحركات سرمايهگذاران نيز افزايش يافته و اين اتفاق باعث ارتقا معاملات و رشد سطح اطمينان سرمايهگذاران شده است.
محمدرضا رهبر ، آرامش حاكم بر پرونده هستهاي را دليل چهارم و برون سازماني و مثبت بر بازار سهام معرفي كرد و گفت: با توجه به ارايه بستههاي پيشنهادي از سوي ايران و كشورهاي اروپايي، در حال حاضر موضوع پرونده هستهاي در شرايط آرامي قرار دارد كه اين وضعيت موجب آرامش خاطر سرمايه گذاران بورس شده است.
رهبر افزايش قيمت سيمان به هر تن 47 هزار تومان را موجب حذف فشار عرضه سهام شركتهاي سيماني و ايجاد تقاضاي خريد سهام اين گروه دانست و خاطرنشان كرد: اين موضوع و همچنين عرضه محصولات پتروشيمي در بورس كالا بر افزايش معاملات و رونق نسبي بازار سهام اثر گذاشتهاند كه انتظار ميرود با افزايش معاملات در رينگ صادراتي بورس كالا و هم چنين ارايه ابزارهاي مالي جديد مانند معاملات قرارداد آتي، روند رو به رشد معاملات سهام ادامه يابد.
رهبر درباره ششمين دليل رونق نسبي بازار سهام گفت: سياستهاي اتخاذ شده در بازار پول و كاهش نرخ سود بانكي باعث كاهش هزينههاي مالي شركتهاي بورس از يك طرف و حركت سرمايهها به سمت بازار سهام شده چرا كه با توجه به تعيين نرخ سود 10 درصدي بانكي، سرمايهگذاران در بورس از بازدهي بيشتري منتفع خواهند شد.
اين كارگزار بورس هفتمين عامل در رشد بازار سهام را ناشي از ركود بازار مسكن دانست و خاطرنشان كرد: رشد قيمت مسكن در حالي از ابتداي سال متوقف و اين بازار در حالي با ركود مواجه شده كه بخشي از سرمايهگذاران به فكر بازارهاي جايگزين از جمله بورس افتادهاند كه با عرضه اوراق رهني پيشبيني ميشود ركود مسكن تشديد و در عوض، بورس مورد توجه بيشتري قرار گيرد.
نقد شوندهترين سهام روز
رتبه نقد شوندگي سهام شركتهاي بورسي در حالي از برآورد 6 عامل تعداد روزهاي معامله، تعداد خريداران، حجم و ارزش سهام، تعداد دفعات معاملات و متوسط ارزش روز سرمايه محاسبه ميشود كه اين متغير براي سرمايهگذاران حقوقي و نهادي و همچنين سرمايهگذاران حقيقي حرفهاي از جايگاه ويژهاي در بررسي سهام شركتها جهت خريد و فروش برخوردار است و سرمايهگذاراني كه از حجم سرمايه بالا و ديدگاه كوتاه مدتي برخوردارند همواره سعي دارند از بين شركتهاي نقد شونده؛ سهامي را معامله كنند كه سود بيشتري داشته باشد.
بر اين اساس، در محدودههاي زماني مختلف رتبه نقد شوندگي سهام كليه شركتهاي حاضر در تابلوهاي معاملات محاسبه و اعلام ميشود.
بررسيها، از 279 شركتي كه از ابتداي سال تا كنون در تابلوهاي معاملاتي حاضر بودند حكايت از آن دارد كه شركتهاي گل گهر، زامياد، تراكتورسازي، ايران خودرو ديزل، فولاد مباركه، صدرا، پتروشيمي خارك، چادرملو، هپكو و سيمان فارس و خوزستان 10 شركت نقد شونده بازار طي سال جاري بودند كه از وضعيت معاملاتي بهتري نسبت به ساير سهام برخوردار شدند.
اين درحالي است كه سهام شركتهاي ملي مس، بانك پارسيان، سرمايهگذاري بوعلي، فارسيت درود، فجر سپاهان، دارو كوثر، سرمايهگذاري ساختمان، سرمايهگذاري اميد و توس گستر با قرار گرفتن در رتبههاي يازدهم تا بيستم نقد شوندگي، امكان معاملات سهام را براي سرمايهگذاران فراهم كردند.
در ادامه اين 20 شركت، سهام آذرآب، داده پردازي، سرمايهگذاريهاي بازنشستگي، توسعه صنعتي، شاهد، توكا فولاد، كربن ايران، سرمايهگذاري بانك ملي، جوشكاب يزد، سرمايهگذاري توسعه معادن و فلزات، كالسيمين، ليزينگ غدير، نيروكلر، نفت بهران، تايد واتر، فولاد خوزستان، دارو سيمان، فولاد خراسان، نورد قطعات فولادي، ذغال سنگ نگين، كيميدارو، تكنوكار، سينا، گروه بهمن، نوسازي و ساختمان، البرز دارو، سرمايهگذاري صنعت و معدن، ايران تاير، داروي جابر ابنحيان و سينا دارو در پلههاي 21 تا 50 نقدشوندگي ايستادند.
بررسيهاي انجام شده از وضعيت نقد شوندگي سهام شركتهاي بزرگ و مطرح بورس نشان ميدهد كه سرمايهگذاري ملي ايران در رتبه 55، معادن روي ايران در رتبه 56، پتروشيمي اراك در رتبه 68، سرمايهگذاري توسعه ملي در جايگاه 85، سايپا در رده 86، پارس خودرو در مرتبه 89، ايران خودرو در رتبه 106، توسعه صنايع بهشهر در رتبه 112، سيمان سپاهان در جايگاه122، سرمايهگذاري مسكن در رتبه 127، مپنا در جايگاه133، سيمان تهران در مرتبه 134 و سرمايهگذاري سايپا در جايگاه 168 نقدشوندگي حاضر بودهاند.
در ميان سهام 279 شركت حاضر در تابلوهاي معاملات طي مدت ياد شده، شركتهاي مخابراتي ايران، فيبر ايران، قند قهستان، پارس خزر، خدمات انفورماتيك، سيمان اصفهان، قند شيرين خراسان، سيمان قائن، جوش اكسيژن، قند قهستان، نئوپان 22 بهمن، شركتهاي قندي پارس، قزوين و بيستون، صنعتي بارز، قند پيرانشهر و سرمايهگذاري پرديس با رتبههاي 279 تا 264 نقد شوندگي از وضعيت نامناسبي براي خريد و فروش سهام برخوردار بودند.
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]