واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس انجمن متخصصان پوست ايران : براي توليد واكسن سالك پيشرفتهاي خوبي داشته ايم
دكتر يحيي دولتي روز شنبه در گفتگو با خبر نگار ايرنا گفت : اگر چه تا كنون موفق به توليد واكسن قابل توجه براي پيشگيري از بيماري سالك نشده ايم، ولي پيشرفتهاي قابل توجهي داشتهايم .
وي با اشاره به اينكه ،بهترين روش براي پيشگيري از سالك ، توليد واكسن مناسب است ،افزود : در حال حاضر مركز آموزش و پژوهش بيماريهاي پوست و جذام دانشگاه علوم پزشكي تهران با همكاري موسسه واكسنسازي رازي و انستيتو پاستور ايران براي ساخت و توليد واكسن سالك تلاش ميكنند.
دولتي "سالك" را بيماري مشترك بين انسان و دام دانست و گفت : اين بيماري از دير باز در كشور ما به صورت بومي وجود داشته و عامل ايجاد سالك ليشمانيا ناميده ميشود كه يك موجود تك سلولي است.
ليشمانيا در بدن موشي به نام "رمبوموس اپيموس" زندگي ميكند و يك نوع پشه بسيار كوچك به نام پشه خاكي ،موش را ميگزد و اين انگل وارد بدن پشه مي شود.
پس از طي يك دوره تكامل انگل در بدن پشه ، پشه ماده براي تامين خون مورد نياز جنين خود ، انسان را نيش زده و بيماري را به او منتقل كرده و پس از طي يك دوره نهفته كه بين چند هفته تا چند ماه متغير است، علايم بيماري سالك ، به صورت جوش كوچكي كه روز به روز بزرگ تر ميشود ، مشاهده شده و ايجاد زخم و ترشح ميكند.
رييس انجمن متخصصين پوست به دو نوع سالك اشاره كرد و گفت : سالكها يا روستايي ( مرطوب ) هستند و يا از نوع شهري ( خشك ) كه درمان نوع شهري گاهي اوقات تا بيش از يكسال طول خواهد كشيد.
دولتي ،سالك را از بيماريهاي بومي بسياري از استانهاي كشور دانست و گفت : بيشتر مناطق ايران سالك خيز است.
رييس انجمن متخصصين پوست ايران خاطر نشان كرد: پس از يك بار ابتلا به سالك ، بدن انسان در مقابل اين بيماري واكسينه ميشود.
رييس مركز آموزش و پژوهش بيماريهاي پوست و جذام دانشگاه علوم پزشكي تهران دليل نامگذاري اين بيماري را به نام سالك در اين دانست كه ضايعه اين بيماري حدود يك سال طول
مي كشد و سپس خود بخود بهبود مييابد.
وي در ادامه از بيماري ديگري به نام ليشمانيوز سيستميك يا بيماري سياه نام برد و گفت : اين بيماري نيز توسط پشه منتقل منتقل ميشود .
وي با اشاره به اينكه ارتفاع پرواز اين پشهها كوتاه است و بيشترين فعاليت پشه صبح زود و هنگام غروب و بعد از آن است ، گفت : اين پشهها كه از خون انسان وسايرحيوانات وخصوصا زخمهاي سالكي تغذيه ميكنند، وقتي هوا گرم است اقدام به پرواز نميكنند به همين دليل به آنها پشههاي نازنازي هم گفته ميشود.
دولتي با اشاره به اينكه بيشترين انتقال سالك را در فصول گرم سال صورت مي گيرد گفت : با توجه به شرايط آب و هوايي تهران و با احتساب دوره نهفته اين بيماري ، دوره ظهور اين بيماري در تهران در اواخر مرداد ، شهريور و مهر خواهد بود.
وي ،كشتن جوندگان مخزن در نوع روستايي و مرطوب را بهترين روش پيشگيري از اين بيماري دانست و گفت : بهداشت شخصي و استفاده از پشه بند نيز در پيشگيري در اين نوع از سالك موثر است.
معاون انجمن بينالمللي پوست و گفت : در نوع شهري ( خشك ) بهترين روش پبشگيري ،درمان و پانسمان بسته است .
به گفته دولتي ، در نوع روستايي زماني بايد درمان آغاز شود كه تعداد سالكها متعدد باشد و يا در نواحي حساس فيزيولوژيك مانند اطراف چشم و دهان كه بروز سالك در آن نواحي براي انسان مساله ساز ميشود ، درمان مورد نياز است .
---> ايرنا.سالك.واكسن.
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]