واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در سوگ فاطمه(س) كوثر پيامبر
اما زندگي فاطمه (س) پس از رحلت پدر، چندان ادامه نيافت و آخرين روزهاي زندگي آن بانوي اسلام همراه با بيماري و به سختي گذشت .
اين در حالي است كه در هنگام ولادت ايشان نيز زنان قريش به پيامبر خدا بي توجهي كردند و براي كمك به سوي خديجه نيامدند .
از امام جعفر صادق (ع ) درباره؟ تاريخ تولد فاطمه؟ زهرا (س) به اين مضمون روايت شده است : بعد از آنكه خديجه با محمد مصطفي ازدواج كرد و پس از آن كه او به فاطمه حامله شد، چون وقت زايمان رسيد پيامبر فرستادگاني را به سوي زنان قريش فرستاد تا او را ياري كنند؟ ولي آنان به او جواب رد دادند و خديجه از اين بابت بسيار اندوهناك شد. در آن حال بود كه ديد چهار زن در نزد او حاضر شدند. يكي حوا همسر آدم، ديگري ساره همسر ابراهيم، سوم مريم دختر عمران و مادر عيسي، و چهارمي كلثوم خواهر موسي بود و آنها بودند كه خديجه را در امر ولادت فاطمه ياري كردند.
مشهورترين روايات ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) در ۲۰جمادي الثاني پنج سال بعد از بعثت پيامبر ذكر شده است . از انجا كه زهرا (س) همان گونه كه از نامش پيداست درخشانترين چهره و زيباترين الگو براي تمامي بانوان بافضيلت در طول تاريخ است از او به عنوان سيده النساء العالمين (سرور زنان عالم) ياد شده است.
نامها و لقبهاي فاطمه زهرا(س) فراوان است به طوري كه بعضي بيش از ۵۰ نام براي او ذكر كرده اند.
از امام صادق (ع ) روايت شده است كه فاطمه در بارگاه خداي عزوجل داراي ۹نام است كه عبارتند از فاطمه ، صديقه ، مباركه ، طاهره ، زكيه ، راضيه ، مرضيه ،محدثه، و زهرا.
فاطمه نامهاي ديگري نيز دارد: سيده النساء، بتول، حصان، حره، عذرا، هانيه، حوراء، مريم كبري، صديقه كبري، نوريه، سماويه.
او همچنين داراي كنيههاي متعددي است (بيش از ۱۰كنيه نام برده اند) كه معروفترين آنها: ام الحسن، ام الحسين، ام المحسن، ام الائمه و ام ابيها است.
حضرت فاطمه (س )در زمان حيات با حوادث بزرگ و بلا ياي عظيمي روبرو بود و در كنار پيامبر خدا (ص)در تمام محنتها كه بر او گذشت ،ايستادگي كرد اما در مساله تربيت نخستين مرتبه را برخوردار بود و نقش بسيار مهمي در پرستاري پدر به ويژه بعد از مرگ مادرش ايفا كرد .
حضرت زهرا داراي خلق كريم نفس شريف، محسنات ، سرعت فهم ،بينش دقيق، ذهن دقيق بزرگواري بيحد و فضايلي درخشا ن بود. تكبر و خودپسندي به ساحت قدسش راه نداشت و از خلق و خويي ملايم ،و الا و مهربان با سعه صدر و تحمل بسيار برخوردار بود از اين رو آن حضرت را سكينه ، باو وقار ، با مدارا ، با متانت و عفيف و با تقوا ناميده اند.
روزي ابوبكر و عمر نزد علي ( ع ) آمدند و گفتند: -نزد رسول خدا برو و فاطمه را خواستگاري كن>. علي براي خواستگاري نزد رسول خدا (ص) رفت، هنگامي كه محمد مصطفي، علي را ديد خنديد و گفت:اي علي، چه خواسته اي داري؟ علي نيز خويشاوندي و سابقه خود در اسلام و كمك و ياري و جهادش را متذكر شد. پس پيامبر گفت: -راست ميگويي و از آنچه گفتي برتري>. علي گفت:
-يا رسول الله، فاطمه را براي من تزويج كن>. پاسخ شنيد: -اي علي، كساني هم قبل از تو خواستگاري كرده اند. صبر كن تا نزد تو بازگردم>.
پس پيامبر (ص) نزد فاطمه (س) رفت. آنگاه به فاطمه گفت: -علي ابن ابيطالب كسي است كه از فضل و خويشاوندي و اسلام او آگاهي، من از پروردگارم خواسته ام تو را به همسري بهترين خلق خود در آورد و اكنون علي از تو خواستگاري كرده، نظر تو چيست؟> فاطمه سكوت كرد، صورت برنگردانيد و پيامبر در چهره او كراهت نديد. پس رسول خدا برخاست و فرمود: -الله اكبر! سكوت او نشانه رضايت اوست>.
هنگامي كه رسول خدا فاطمه را به علي تزويج كرد، رسول خدا به علي گفت: - برخيز و زره خود را بفروش>. او نيز برخاسته و زره را فروخت و پول آن را خدمت رسول خدا برد. رسول خدا نيز قسمتي از آن را برداشت و به بلال حبشي داد تا عطر خوشبو براي فاطمه تهيه كند. مقداري را نيز به عمار و برخي ديگر داد تا همراه ابوبكر، مقداري لباس و لوازم منزل تهيه كنند.
از جمله لوازمي كه خريداري كردند تا ۱۶عدد بر شمرده اندكه از ان جمله مي توان به پيراهني به ۷درهم،روسري به ۴درهم ،عباي سياه،دو عدد لحاف (كه لايه يكي پشم و ديگري ليف خرما بود ،آسياب دستي، طشتي از مس، ظرف آبي از پوست، ظرفي چوبي براي شير و مشكي براي آب اشاره كرد .
در اول ماه ذيحجه سال دوم هجرت ، فاطمه و علي با هم ازدواج كردند و فرزندان علي و فاطمه ،حسن و حسين و زينب و ام كلثوم بودند.
فاطمه پس از وفات رسول خدا روز و شب ميگريست و آرام نداشت. عدهاي از بزرگان مدينه جمع شده و نزد اميرالمومنين آمدند و گفتند:اي اباالحسن! فاطمه روز و شب ميگريد. نه شب خواب راحتي داريم، نه روز آرامشي؟ از تو مي خواهيم كه از او بخواهي كه يا شب گريه كند يا روز.
سپس علي براي فاطمه در بقيع جايگاه و سايه باني در خارج مدينه ساخت كه - بيت الاحزان> ناميده شد و فاطمه هر روز دست حسن و حسين را ميگرفت و با خود به آنجا ميبرد و ميان قبور شهدا مينشست و ميگريست و هنگام غروب اميرالمومنين او را به منزل ميبرد.
تا انجا كه بيماري فاطمه زهرا شدت گرفت ، در اين هنگام علي (ع ) را طلبيد و گفت : براي جنازه ام تابوتي همانند آنچه ملائكه برايم وصف كردند بسازي؟ و نگذاري در جنازه؟ من، دفنم و نماز بر من، احدي از آنان كه بر من ظلم كردند و دشمنان خدايند حاضر شوند و شبانه مرا دفن كنيد.
در محل و تاريخ شهادت ان بانوي نمونه اسلام روايات بسياري وجود دارد چنانچه گفته ميشود كه فاطمه در سوم جمادي الثاني سال يازدهم هجرت رحلت كرد و برخي نيز بيستم اين ماه را گفتهاند و برخي ديگر نيز سيزدهم ربيع الاول را اختيار كردهاند و ابن عباس بيست و يكم رجب را گفته است و روايت هاي ديگري نيز وجود دارد .
اما در مورد محل قبر دختر گرامي پيامبر نيز اختلاف وجود دارد عامه بقيع را برگزيدهاند اما محدثان و مورخان شيعه سه احتمال دادهاند : بقيع ، روضه مطهره و خانه فاطمه كه احتمال اخير ارجح است و صدوق در من لايحضر الفقيه ان را برگزيده است .
در مورد علت بيماري زهرا (س) نيز در كتب اسلامي اشارهاي نشده است چرا كه دختر گرانقدر پيغمبر وصيت كرده بود كه شبانه بدنش به خاك سپرده شود و از اين رو علي (ع ) صورت قبرهاي ديگري در اطراف قبر همسرش درست كرد تا قبر او شناخته نشود كه علت همه اين موارد را بايد در وقايع تاريخي و رفتار دستگاه خلافت با ان خاندان و يادگار پيامبر جستجو كرد .
گروه گزارش ايرنا با استفاده از بخشهايي از كتاب هزار شاخه طوبي تاليف ميرعلي محمدنژاد- فاطمه زهرا تاليف محمد عبده يماني
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]