تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چه آسان است مرگى كه در راه رسيدن به عزّت و احياى حق باشد، مرگ عزتمندانه جز زندگى جاو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854687895




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در سوگ فاطمه(س) كوثر پيامبر


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در سوگ فاطمه(س) كوثر پيامبر
اما زندگي فاطمه (س) پس از رحلت پدر، چندان ادامه نيافت و آخرين روزهاي زندگي آن بانوي اسلام همراه با بيماري و به سختي گذشت .

اين در حالي است كه در هنگام ولادت ايشان نيز زنان قريش به پيامبر خدا بي توجهي كردند و براي كمك به سوي خديجه نيامدند .

از امام جعفر صادق (ع ) درباره؟ تاريخ تولد فاطمه؟ زهرا (س) به اين مضمون روايت شده است : بعد از آنكه خديجه با محمد مصطفي ازدواج كرد و پس از آن كه او به فاطمه حامله شد، چون وقت زايمان رسيد پيامبر فرستادگاني را به سوي زنان قريش فرستاد تا او را ياري كنند؟ ولي آنان به او جواب رد دادند و خديجه از اين بابت بسيار اندوهناك شد. در آن حال بود كه ديد چهار زن در نزد او حاضر شدند. يكي حوا همسر آدم، ديگري ساره همسر ابراهيم، سوم مريم دختر عمران و مادر عيسي، و چهارمي كلثوم خواهر موسي بود و آنها بودند كه خديجه را در امر ولادت فاطمه ياري كردند.

مشهورترين روايات ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) در ‪ ۲۰‬جمادي الثاني پنج سال بعد از بعثت پيامبر ذكر شده است . از انجا كه زهرا (س) همان گونه كه از نامش پيداست درخشانترين چهره و زيباترين الگو براي تمامي بانوان بافضيلت در طول تاريخ است از او به عنوان سيده النساء العالمين (سرور زنان عالم) ياد شده است.

نام‌ها و لقب‌هاي فاطمه زهرا(س) فراوان است به طوري كه بعضي بيش از ‪۵۰‬ نام براي او ذكر كرده اند.

از امام صادق (ع ) روايت شده است كه فاطمه در بارگاه خداي عزوجل داراي ‪ ۹‬نام است كه عبارتند از فاطمه ، صديقه ، مباركه ، طاهره ، زكيه ، راضيه ، مرضيه ،محدثه، و زهرا.

فاطمه نام‌هاي ديگري نيز دارد: سيده النساء، بتول، حصان، حره، عذرا، هانيه، حوراء، مريم كبري، صديقه كبري، نوريه، سماويه.

او همچنين داراي كنيه‌هاي متعددي است (بيش از ‪ ۱۰‬كنيه نام برده اند) كه معروف‌ترين آنها: ام الحسن، ام الحسين، ام المحسن، ام الائمه و ام ابيها است.

حضرت فاطمه (س )در زمان حيات با حوادث بزرگ و بلا ياي عظيمي روبرو بود و در كنار پيامبر خدا (ص)در تمام محنت‌ها كه بر او گذشت ،ايستادگي كرد اما در مساله تربيت نخستين مرتبه را برخوردار بود و نقش بسيار مهمي در پرستاري پدر به ويژه بعد از مرگ مادرش ايفا كرد .

حضرت زهرا داراي خلق كريم نفس شريف، محسنات ، سرعت فهم ،بينش دقيق، ذهن دقيق بزرگواري بي‌حد و فضايلي درخشا ن بود. تكبر و خودپسندي به ساحت قدسش راه نداشت و از خلق و خويي ملايم ،و الا و مهربان با سعه صدر و تحمل بسيار برخوردار بود از اين رو آن حضرت را سكينه ، باو وقار ، با مدارا ، با متانت و عفيف و با تقوا ناميده اند.

روزي ابوبكر و عمر نزد علي ( ع ) آمدند و گفتند: -نزد رسول خدا برو و فاطمه را خواستگاري كن>. علي براي خواستگاري نزد رسول خدا (ص) رفت، هنگامي كه محمد مصطفي، علي را ديد خنديد و گفت:اي علي، چه خواسته اي داري؟ علي نيز خويشاوندي و سابقه خود در اسلام و كمك و ياري و جهادش را متذكر شد. پس پيامبر گفت: -راست مي‌گويي و از آنچه گفتي برتري>. علي گفت:
-يا رسول الله، فاطمه را براي من تزويج كن>. پاسخ شنيد: -اي علي، كساني هم قبل از تو خواستگاري كرده اند. صبر كن تا نزد تو بازگردم>.

پس پيامبر (ص) نزد فاطمه (س) رفت. آنگاه به فاطمه گفت: -علي ابن ابيطالب كسي است كه از فضل و خويشاوندي و اسلام او آگاهي، من از پروردگارم خواسته ام تو را به همسري بهترين خلق خود در آورد و اكنون علي از تو خواستگاري كرده، نظر تو چيست؟> فاطمه سكوت كرد، صورت برنگردانيد و پيامبر در چهره او كراهت نديد. پس رسول خدا برخاست و فرمود: -الله اكبر! سكوت او نشانه رضايت اوست>.

هنگامي كه رسول خدا فاطمه را به علي تزويج كرد، رسول خدا به علي گفت: - برخيز و زره خود را بفروش>. او نيز برخاسته و زره را فروخت و پول آن را خدمت رسول خدا برد. رسول خدا نيز قسمتي از آن را برداشت و به بلال حبشي داد تا عطر خوشبو براي فاطمه تهيه كند. مقداري را نيز به عمار و برخي ديگر داد تا همراه ابوبكر، مقداري لباس و لوازم منزل تهيه كنند.

از جمله لوازمي كه خريداري كردند تا ‪ ۱۶‬عدد بر شمرده اندكه از ان جمله مي توان به پيراهني به ‪ ۷‬درهم،روسري به ‪ ۴‬درهم ،عباي سياه،دو عدد لحاف (كه لايه يكي پشم و ديگري ليف خرما بود ،آسياب دستي، طشتي از مس، ظرف آبي از پوست، ظرفي چوبي براي شير و مشكي براي آب اشاره كرد .

در اول ماه ذيحجه سال دوم هجرت ، فاطمه و علي با هم ازدواج كردند و فرزندان علي و فاطمه ،حسن و حسين و زينب و ام كلثوم بودند.

فاطمه پس از وفات رسول خدا روز و شب مي‌گريست و آرام نداشت. عده‌اي از بزرگان مدينه جمع شده و نزد اميرالمومنين آمدند و گفتند:اي اباالحسن! فاطمه روز و شب مي‌گريد. نه شب خواب راحتي داريم، نه روز آرامشي؟ از تو مي خواهيم كه از او بخواهي كه يا شب گريه كند يا روز.

سپس علي براي فاطمه در بقيع جايگاه و سايه باني در خارج مدينه ساخت كه - بيت الاحزان> ناميده شد و فاطمه هر روز دست حسن و حسين را مي‌گرفت و با خود به آنجا مي‌برد و ميان قبور شهدا مي‌نشست و مي‌گريست و هنگام غروب اميرالمومنين او را به منزل مي‌برد.

تا انجا كه بيماري فاطمه زهرا شدت گرفت ، در اين هنگام علي (ع ) را طلبيد و گفت : براي جنازه ام تابوتي همانند آنچه ملائكه برايم وصف كردند بسازي؟ و نگذاري در جنازه؟ من، دفنم و نماز بر من، احدي از آنان كه بر من ظلم كردند و دشمنان خدايند حاضر شوند و شبانه مرا دفن كنيد.

در محل و تاريخ شهادت ان بانوي نمونه اسلام روايات بسياري وجود دارد چنانچه گفته مي‌شود كه فاطمه در سوم جمادي الثاني سال يازدهم هجرت رحلت كرد و برخي نيز بيستم اين ماه را گفته‌اند و برخي ديگر نيز سيزدهم ربيع الاول را اختيار كرده‌اند و ابن عباس بيست و يكم رجب را گفته است و روايت هاي ديگري نيز وجود دارد .

اما در مورد محل قبر دختر گرامي پيامبر نيز اختلاف وجود دارد عامه بقيع را برگزيده‌اند اما محدثان و مورخان شيعه سه احتمال داده‌اند : بقيع ، روضه مطهره و خانه فاطمه كه احتمال اخير ارجح است و صدوق در من لايحضر الفقيه ان را برگزيده است .

در مورد علت بيماري زهرا (س) نيز در كتب اسلامي اشاره‌اي نشده است چرا كه دختر گرانقدر پيغمبر وصيت كرده بود كه شبانه بدنش به خاك سپرده شود و از اين رو علي (ع ) صورت قبرهاي ديگري در اطراف قبر همسرش درست كرد تا قبر او شناخته نشود كه علت همه اين موارد را بايد در وقايع تاريخي و رفتار دستگاه خلافت با ان خاندان و يادگار پيامبر جستجو كرد .

گروه گزارش ايرنا با استفاده از بخشهايي از كتاب هزار شاخه طوبي تاليف ميرعلي محمدنژاد- فاطمه زهرا تاليف محمد عبده يماني
 شنبه 11 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن