واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: سيدمحمود ابطحي:مسئولان نظام بايد دوري از تجملگرايي را به عنوان تفكر والاي اسلامي قبول داشته باشند
گروه سياسي: نماينده مردم خمينيشهر در مجلس هفتم گفت: مسئولاني نظام اسلامي بايد خود را از زندگي مصرفي و تجملگرايي دور بدانند، با اين تفكر عجين شده و آن را به عنوان يك تفكر والاي اسلامي قبول داشته باشند.
سيدمحمود ابطحي، نماينده مردم خمينيشهر در مجلس هفتم شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با توجه به بيانات مقام معظم رهبري در جمع دانشجويان استان فارس و تأكيدات ايشان بر دوري از اسراف و تجملگرايي اظهار كرد: در هنگام جنگ و پس از آن با توجه به آموزشها و آموزههايي كه مردم به دليل سختيهاي جنگ، ديده بودند حاكميت تفكرات ايثارگرانه در سطح جامعه احساس ميشد.
وي ادامه داد: در اين زمان به نظر ميرسيد جامعه همان تفكرات ارزشي و متعالي برخاسته از متن انقلاب را حفظ خواهد كرد و با اين تفكر و تجهيزات، همه اقشار جامعه راه سخت سازندگي، استقلال و خودكفايي را ميپيمايند.
ابطحي در ادامه با ابراز تأسف از آنكه جمعيتي در كشور به شدت مسئله رفاهطلبي و فزونخواهي را اشاعه دادهاند و با تفكر و فرهنگ نوراني اسلام در جامعه برخورد ناممناسبي داشتند، به پيامدهاي اين مشكل اشاره و تصريح كرد: اين امر سبب شد كه امروز فضايي در جامعه پديد آيد كه عدهاي در حال زراندوزي و اسراف و دورشدن از فرهنگ اصيل ناب محمدي قرار گرفتهاند.
اين نماينده مجلس هفتم در ادامه ابراز داشت: اين مسئله در جامعه سبب عدم توازن توزيع امكانات بين اقشار مختلف جامعه شد و موجب شده بسياري از مديران برتر كه خود بايد به فرهنگ دوري از اين مشكلات پيراسته و مجهز باشند تا جامعه را به سوي فرامين مقام معظم رهبري و جو عدالت اسلامي ناب هدايت كنند، دچار اين معضل شوند.
وي بيان كرد: اينان معتقد هستند كه اينگونه اعمال و بهرهگيري از بيتالمال به هر شكل اشكالي ندارد و متأسفانه اين فرهنگ ناپسند به خانوادهها هم سرايت كرده و اين مسئله در اواخر دولت سابق در كشور به شدت تعميم پيدا كرده بود.
ابطحي با يادآوري پيامدهاي اين شيوه زندگي (تجملگرايي) در زمان پيامبر مكرم اسلام يادآور شد: مقام معظم رهبري همواره رهنمودهايي را در سالهاي مختلف به ملت ايران ارائه ميدهند و خطرهابي كه انقلاب را تهديد ميكنند را بازگو مينمايند؛ يكي از خطرهايي كه همواره انقلابهاي بزرگ را تهديد كرده همين فرهنگ غيرديني و ناپسند اسراف و تجملگرايي است.
وي تأكيد كرد: نهضت رسولالله در مدينه منوره و مكه مكرمه زماني متوقف شد كه فرهنگ زيادهطلبي در بصره مجاهدين صدر اسلام را گرفتار كرد و داشتن كاخهاي بزرگ، زراندوزيها، زيادهخواهيها و عدم توجه به زيست اقشار با درآمدهاي ناچيز، فضاي جامعه را مسموم كرد و فرهنگ زرپرستي و رفاهطلبي بر جامعه حاكم شد.
اين نماينده مجلس هفتم در تكميل سخنان خود متذكر شد: مطلبي كه مقام معظم رهبري در جمع دانشجويان استان فارس بدان اشاره كردهاند بزرگترين خطر انقلابها خصوصاً انقلابهاي توحيدي بوده است كه نمونه بارز آن انقلاب و تشكيل حكومت رسول خداست كه همين تفكر و فرهنگ حكومت امويان را در شام شكل داد و همين فرهنگ بود كه سبب شد علي (ع) با همه مجاهدتهايي كه انجام داد، سرانجام به موفقيت كامل نرسيد و مجدداً اين فرهنگ در جامعه ايجاد شد و به روالي طبيعي براي سردمداراني درآمد كه خود ميبايست براي جامعه الگو باشند.
وي به ريشهيابي سخنان مقام معظم رهبري پرداخت و توضيح داد: خطري كه حضرت آيتالله خامنهاي بدان اشاره دارند خطري است كه به شدت جامعه ما را تهديد ميكند، ما با توجه به فرهنگ راستين اسلام معتقد به وجود تفاوتهايي در جامعه هستيم ولي نه تفاوتي كه از طريق بيتالمال و غيرمشروع بدست آمده است.
نماينده مردم خمينيشهر در مجلس هفتم ادامه داد: اشارات مقام معظم رهبري به دانشجويان بدان دليل بود كه به عنوان قشر جوان و تحصيلكرده و افراد معتقد به آرمانهاي انقلاب بايستي دنبال آن باشند كه زيستن به دور از اسراف و تجملات را هم در زندگي خود حاكم كنند و هم در نظارت بر تأمين اين خواسته در بخشهاي مختلف تلاش داشته باشند.
وي به وظيفه قواي سهگانه در برخورد با اين فرهنگ غلط در جامعه اسلامي اشارهاي داشت و گفت: دستگاه مجريه، قوه قضاييه و قوه مقننه در اين راستا وظيفه سنگيني را بر عهده دارند. وقتي مسئولان اين مسائل را در زندگي خود اشاعه دهند، اين فرهنگ غلط در زيرمجموعههاي آنان هم تعميم پيدا ميكند و چنانچه مقام معظم رهبري تأكيد كردهاند زيست مسئولان بايد زيست حداقلي باشد و شايد خيلي كارها براي بسياري از افراد مشروع باشد ولي براي مسئولان جنبه شرعي ندارد چرا كه آنان الگوي جامعه هستند.
ابطحي اظهار كرد: مستضعف كسي است كه امكانات در اختيارش باشد ولي به دليل نهياي كه براي مسئولان در نظر گرفته شده، استفاده آنچنان از آن نكنند؛ لذا بايد در انتخاب مسئولان دقت بيشتري انجام شود تا افرادي در اين مقامها گمارده شوند كه خود ر ا از اين مسائل دور بدانند.
نماينده مردم خمينيشهر در مجلس هفتم يادآور شد: در جامعه بايد مسئولاني انتخاب شوند كه با اين نوع فرهنگ و اين نوع تفكر عجين شده باشند و اين تفكر را به عنوان يك تفكر والاي اسلامي قبول داشته باشند؛ وقتي آنها به شيوه صحيح عمل كنند به تدريج اين فرهنگ در جامعه اشاعه پيدا ميكند.
وي در پايان اين گفتوگو تأكيد كرد: مقام معظم رهبري بارها روحانيون را سفارش به زندگي طلبگي كردهاند كه اگر توجه به اين نكته نداشته باشند هم خود و هم جامعه دچار خسران خواهد شد و مردم بر اساس عملكرد آنان عمل خواهند كرد.
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 304]