واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: احياي مساجد؛ لازمه نوآوري در دين / 17معاون ائمه جماعت مركز رسيدگي به امور مساجد: تعدد مراكز فرهنگي شكوفايي در حوزه مساجد را دچار مشكل كرده است
گروه اجتماعي: در حال حاضر ما از سويي با كمبود امكانات در مساجد و از سوي ديگر با تعدد مراكز فرهنگي در كشور مواجه هستيم كه همين امر موجب ميشود شكوفايي مساجد با موانعي همراه باشد.
حجتالاسلاموالمسلمين «محمدرضا حاتمپوري» معاون ائمه جماعت، امنا و خدام مركز رسيدگي به امور مساجد در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با اشاره به آياتي از قرآن مجيد درباره آباداني مساجد گفت: آباداني و عمران مساجد در گرو حضور گسترده اقشار جامعه بهويژه جوانان است، همچنين براي رفع موانع موجود در راه شكوفايي مساجد لازم است متوليان ديدگاه پيامبر اكرم(ص) نسبت به مسجد را داشته باشند تا اين مركز محور تمام امور در جامعه قرار گيرد.
وي در ادامه با تأكيد بر اينكه مساجد كنوني ايدهآل و فعال نيستند و تنها آن مساجد كه نيروهاي فعال و خودجوشي دارند احيا شدهاند، به برخي اقدامات مركز رسيدگي به امور مساجد در احياي مساجد اشاره و تصريح كرد: اين مركز كلاسهاي آموزشي مختلفي براي ائمه جماعت مساجد برگزار كرده است، همچنين در انتصاب و انتخاب ائمه جماعات مساجد گزينشهاي دقيقي را اعمال ميكند.
حاتمپوري با تأكيد بر ارزيابي نقاط قوت و ضعف مساجد گفت: در حال حاضر ما با كمبود امكانات در مساجد روبهرو هستيم و اين در حالي است كه با تعدد مراكز فرهنگي در كشور مواجه هستيم كه همين امر موجب ميشود شكوفايي مساجد با موانعي همراه باشد.
امام جماعت مسجد عليبنالحسين(ع) در منطقه 14 تهران تصريح كرد: برگزاري همايشهاي مختلف از سوي مركز رسيدگي به امور مساجد با هدف ترويج ديدگاههاي فرهنگي موجود در مساجد تا حدودي موجب شده است تا مسئولان نسبت به ظرفيتهاي فرهنگي مساجد آگاهي يابند.
در ادامه خبرنگار ايكنا در پرسشي از حاتمپوري پرسيد «به نظر شما براي خروج از وضعيت كليشهاي و رفع چالشهاي موجود در حوزه مساجد چه بايد كرد؟» وي در پاسخ گفت: اميدواريم با توجه بهعنوان سال، مسئولان دغدغه احياي مساجد را احساس كند تا مشكلات موجود در اين حوزه حل شود و ما نيز تمام تلاش خود را براي حل اين مشكل خواهيم كرد تا ديدگاه اسلام درباره مساجد اجرايي شود.
وي در پاسخ به انتقاد خبرنگار ايكنا مبني بر اينكه آنچه تا اينجا گفتوگوي ما مطرح شد هم به نوعي گفتن گفتههاي پيشين است و راهكاري خلاق براي رفع كليشههاي رايج در عرصه مسجد ارائه كنيد، اظهار كرد: نخستين گام براي خروج از كليشهاي شدن مساجد اين است كه مجلس بايد بودجه كلاني را براي مركز رسيدگي به امور مساجد در نظر بگيرد و در درجه بعد دولت كمكهاي خود را به مساجد افزايش دهد.
اين امام جماعت در ادامه افزود: از جمله معضلات مساجد در حوزه ائمه جماعات نبود امكانات مكفي براي امرار معاش آنهاست از اينرو توجه به امور مساجد در راستاي توجه به ائمه جماعت قرار ميگيرد.
وي با اشاره به نبود بودجه مناسب براي فعاليتهاي فرهنگي مساجد تصريح كرد: در حال حاضر از اختصاص دادن بودجههاي كلان براي فعاليتهاي فرهنگي صحبت ميشود اما هيچگاه ميزان و نحوه پرداخت آن بررسي و ارزيابي نميشود.
حاتمپوري معتقد است كه اگر بودجههاي فرهنگي فرهنگسراها در مساجد تمركز يابد و بتوان رويكرد آنها را در هم ادغام كرد بدون شك موجب تحول در حوزه مساجد خواهيم شد.
بررسي ظرفيتها و قابليتهاي مركز رسيدگي به امور مساجد در خارج ساختن اين مراكز ديني از حالت كليشهاي عنوان مبحث ديگر اين گفتوگو بود كه معاون ائمه جماعت، امنا و خدام اين مركز در پاسخ به آن با اشاره به ظرفيتهاي نامحدود در حوزه مساجد گفت: وجود نيروي انساني خودجوش، كمكهاي مردمي و زمينه مناسب براي برگزاري همايشهاي مختلف ديني و فرهنگي از جمله قابليتهاي مساجد هستند كه ميتوان با تكيه بر آن به هدف خود رسيد.
در ادامه خبرنگار ايكنا درباره ارزيابي عملكرد ائمه جماعات كنوني در شكوفايي مساجد از حاتمپوري پرسيد كه وي در پاسخ به اين پرسش، ائمه جماعت را تنها يك عامل از چندين مؤلفه مؤثر در احياي مساجد دانست و گفت: نميتوان از امام جماعتي كه از وضع مالي مناسبي برخوردار نيست انتظار چنداني داشت.
حاتمپوري در پايان با تأكيد بر ضرورت نوآوري در حوزه مساجد، درباره كمرنگ بودن نيروهاي جوان در هيئت امناي مساجد گفت: دليل اصلي اين مشكل نگاه سنتي است كه فكر ميكنيم بايد اعضاي اين هيئت، افراد مسن باشند اما به اعتقاد من اكنون زمان آن فرا رسيده است كه حضور جوانان بيش از گذشته در هيئت امناي مساجد احساس شود.
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]