واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محكوميت گستردهي توافقنامهي امنيتي بغداد - واشنگتن در عراق تظاهرات هزاران عراقي در اعتراض به اين توافقنامه
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
هزاران تن از طرفداران جريان صدر در ميان تدابير امنيتي شديد در بغداد و برخي شهرهاي ديگر عراق در اعتراض به توافقنامهي طولاني مدت ميان عراق و آمريكا دست به تظاهرات زدند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از سايت اينترنتي شبكه الجزيره، هزاران تن از طرفداران مقتدي صدر بنا به درخواست وي بعد از نماز جمعه در اعتراض به توافقنامهي طولاني مدت كه قرار است ميان دولت عراق و آمريكا امضا شود، در بغداد و چندين شهر ديگر عراق دست به تظاهرات زدند.
اين در حالي است كه گروههاي سياسي موضعگيريهاي متفاوتي در قبال اين توافقنامه اتخاذ كردهاند.
برخي كاملا با اين توافقنامه مخالفند و برخي هنوز موضع خود را اعلام نكردهاند.
تظاهركنندگان در شهرك صدر با در دست داشتن تصاوير مقتدي صدر، شعارهايي نظير "لبيك لبيك يا عراق" سر دادند.
تظاهر كنندگان دست نوشتههايي در دست داشتند كه بر روي آن نوشته شده بود "توافقنامهي شوم نه چرا كه موجب شكاف در عراق ميشود".
بعضي از تظاهر كنندگان تصاوير نوري المالكي نخست وزير عراق و پرچمهاي آمريكا را به آتش كشيدند.
در كاظمين واقع در شمال غرب بغداد نيز صدها تن با سر دادن شعارهاي ضد آمريكايي از سازمان ملل خواستند تا عليه اين توافقنامه از ملت عراق حمايت كنند.
در كوفه واقع در جنوب عراق نيز هزاران تن از طرفداران جريان صدر دست به تظاهرات زدند.
در همين حال، در شهر الكوت واقع در جنوب عراق نيز صدها تن در ميان تدابير امنيتي شديد دست به تظاهرات زدند.
همچنين در بصره از ديگر شهرهاي جنوبي عراق، صدها تن از طرفداران مقتدي صدر به همراه مقامات برجسته جريان صدر از جمله نصار الربيعي سخنگوي فراكسيون صدر در پارلمان عراق در اعتراض به اين توافقنامه دست به تظاهرات زدند.
هم چنين سيدعبدالعزيز حكيم رييس مجلس اعلاي اسلامي عراق، در بيانيهاي كه بر روي سايت اينترنتي ويژهي خود منتشر ساخت، از توافقنامهي طولاني مدت آمريكا انتقاد كرد.
حكيم اظهار داشت: در حال حاضر نسبت به بسياري از نقاط توافقنامهاي كه قرار است آمريكا با دولت عراق امضا كند، مخالفت وجود دارد و از آنجا كه اين توافقنامه حاكميت ملي عراق را نقض ميكند، ملت عراق با آن مخالفند.
وي خاطر نشان كرد: مذاكرات كنوني درباره امضاي توافقنامه با آمريكا به نتيجهي مثبتي نرسيده است.
وي خاطر نشان كرد: اعضاي شوراي سياسي امنيت ملي و ائتلاف يكپارچهي عراق نيز با بندهاي اين توافقنامه مخالفند.
حكيم از تمام گروههاي سياسي خواست دست از اتهامات باطل عليه يكديگر بردارند.
وي ادامه داد: ما همواره بر اهميت عدم نقض حاكميت ملي و لزوم مذاكرات شفاف و آگاهي ملت عراق از تمام بندها و جزييات اين توافقنامه تاكيد ميكنيم، چرا كه اين توافقنامه مربوط به آينده عراق است.
در عين حال هيات علماي مسلمين عراق كه از بزرگترين گروههاي سني در عراق است، شديدا از توافقنامهي طولاني مدت ميان آمريكا و عراق انتقاد كرد.
اين هيات افزود: اين توافقنامه منجر به تسلط نظامي، اقتصادي و فرهنگي اشغالگران آمريكايي بر كشور ميشود و به اين ترتيب نيروهاي آمريكايي براي مدت طولاني در عراق باقي خواهند ماند.
اين هيات اظهار داشت: طبيعي است كه نتايج اين توافقنامهها به نفع آمريكا است و بغداد حاكميت و استقلال خود را از دست ميدهد.
هيات علماي مسلمين عراق اعلام كرد: ملت عراق و تمام گروههاي سياسي و عشاير عراق بايد امروز خشم خود را به هر طريقي نسبت به اين توافقنامه اعلام كنند.
همچنين احمد صافي نمايندهي آيتالله العظمي سيد علي سيستاني از مراجع عاليقدر شيعه در عراق، در خطبههاي نماز جمعه در كربلا از اين توافقنامهي طولاني مدت آمريكا و عراق انتقاد كرد و گفت: ما نميخواهيم عراق از طريق اين معاهدهها به مشكلات و تعهداتش بيافزايد و ملت عراق را متحمل مشكلات زياد كند. اين توافقنامه بر حاكميت عراق و نسلهاي آينده تاثير خواهد گذاشت.
صافي افزود: ما نسبت به اين توافقنامه مطمئن نيستيم و تمام مقامات سياسي و رهبران ديني بايد نسبت به اين توافقنامه و اتفاقي كه ميافتد هشيار باشند و به منافع كشور فكر كنند.
وي خاطر نشان كرد: آنچه كه ما ميخواهيم خروج عراق از بند هفتم منشور سازمان ملل است به طوري كه بر حاكميت آن تاثير نگذارد.
انتهاي پيام
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]