محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827985136
مراجع تقليد در ديدار هيات امناي جهاد دانشگاهي: *حركت درمسير علم،واجب كفايي است *همه بايدجهاد دانشگاهي را تقويت كنند *جهاددانشگاهي راه خوداتكايي را نشان داد
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مراجع تقليد در ديدار هيات امناي جهاد دانشگاهي: *حركت درمسير علم،واجب كفايي است *همه بايدجهاد دانشگاهي را تقويت كنند *جهاددانشگاهي راه خوداتكايي را نشان داد
خبرگزاري دانشجويان ايران - قم
سرويس: فقه و حقوق - فقه
حميدرضا طيبي، رييس جهاد دانشگاهي و اعضاي هيات امناي جهاد دانشگاهي روز پنجشنبه در سفري يكروزه به قم، با چند تن از مراجع عظام تقليد، ديدار و گفتوگو كردند.
به گزارش خبرنگار ايسنا از قم، رييس و هيات امناي جهاد دانشگاهي در اين سفر يكروزه، با آيات عظام مكارم شيرازي، صافي گلپايگاني، موسوي اردبيلي، سبحاني و صانعي ديدار و از نظرات ايشان بهرهمند شدند.
اين اعضاي جهاد دانشگاهي در سفر به قم از كتابخانه آيتالله مرعشي بازديد كردند و به زيارت حرم مطهر حضرت معصومه (س) مشرف شدند و در ادامه سفر نيز با اهداي تاج گل بر مزار آيتالله العظمي فاضل لنكراني، به مقام آن عالم رباني اداي احترام كردند.
امام(ره) را الگو قراردهيد
همه بايد جهاد دانشگاهي را تقويت كنند
كاري كه جهاد انجام ميدهد واجب كفايي است
به گزارش خبرنگار ايسنا از قم، آيتالله العظمي صانعي در ديدار رييس و اعضاي هيات امناي جهاد دانشگاهي بيان كرد: ما در اسلام و قرآن ظرفيتهاي زيادي را براي تحصيل علم و دانش داريم.
وي طلب علم را فريضه دانست و اظهار كرد: خوب است قانوني گذرانده شود تا مردم موظف باشند فرزندان خود را در سن شش يا هفت سالگي به مدرسه بفرستند.
اين مرجع تقليد در ادامه با اشاره به موفقيتهاي جهاددانشگاهي گفت: كاري كه جهاد دانشگاهي انجام ميدهد واجب كفايي است. بايد زمينه انجام واجب كفايي را مردم خير و حكومتها ايجاد كنند.
آيتالله العظمي صانعي با بيان اينكه اگر ميخواهيم به توسعه برسيم بايد تلاش كنيم بيان كرد: بايد براي انجام هر كاري رضايت خدا را در نظر گرفت. وقتي انسان در راه خدا حركت كرد، همه چيز امكانپذير ميشود و خدا كمك ميكند.
وي با بيان اينكه دولتها و مردم بايد كارهاي زيربنايي انجام دهند، اظهار كرد: بايد همه از دولت و ملت جهاددانشگاهي را تقويت كنند.
صانعي، حاضران را به سعهي صدر دعوت كرد و گفت: مشكلات را براي خدا تحمل كنيد؛ به زيردستان خود دلگرمي دهيد و امام (ره) را الگو قرار دهيد چرا كه امام براي اسلام از زندگياش گذشت.
وي با بيان اينكه اسلام براي علم و دانش ظرفيت زيادي دارد، گفت: دولتها تغيير ميكنند ولي آنچه ماندني است علم است.
صانعي ادامه داد: علوم دو دسته هستند، يك دسته علوم ديني و يك دسته علوم مادي كه جهت آسايش زندگي بشر است.
وي با بيان اينكه امام خميني (س) در حل مسايل ريشهيابي ميكردند، گفت: كار جهاد دانشگاهي ريشهيابي مسايل و بهم زدن ظواهر با ديد علمي است.
صانعي در پايان اين ديدار بر اين نكته تاكيد كه در اسلام حد يقف و بنبست نيست.
به گزارش ايسنا، در ابتداي اين ديدار، دكتر آخوندي، رييس پژوهشكده فناوريهاي نوين پزشكي علوم پزشكي (ابنسينا) با اشاره به تحولات اخير پزشكي، پرسشهايي را درباره مسايل فقهي اين تحولات مطرح كرد.
حميدرضا طيبي، رييس جهاد دانشگاهي نيز گزارشي از اقدامات و فعاليتهاي جهاد دانشگاهي ارايه كرد و گفت: آمادگي داريم در مباحث مختلفي كه با فقه عجين شده است مشاوره علمي به علما و مراجع دهيم.
هيچ بنبستي در اسلام نيست
اسلام هرگز مانع پيشرفت علم نيست بلكه عامل شتابدهنده به آن است
به گزارش خبرنگار ايسنا از قم، آيتالله العظمي مكارم شيرازي در ديدار رييس و هيات امناي جهاد دانشگاهي، از گزارشات ارايه شده درخصوص فعاليتهاي جهاد دانشگاهي ابراز خرسندي كرد و گفت: بايد فلسفهي ضرورت جهاد داشگاهي و فعاليتهاي آن اطلاعرساني شود.
اين مرجع تقليد با بيان اينكه بايد حس خودباوري را در دانشآموختگان و دانشجويان زنده كنيم، گفت: بهترين راه، بازگشت به گذشته است؛ چيزي كه در دانشگاهها كمتر پيرامون آن بحث ميشود.
وي با بيان اينكه غربيان در علم وامدار ما هستند، بر شناساندن ابتكارات دانشمندان تاريخ اسلام و ايران چون شيخ طوسي به دانشجويان تاكيد كرد و افزود: بايد گروهي از حوزه و دانشگاه تعيين كرد تا تاريخ علم را از ديدگاه دانشمندان مسلمان نوشته و به صورت كتابي در اختيار دانشگاهها جهت استفاده قرار دهند تا اين انگيزهاي شود براي بازگشت ما به وضع سابق.
اين مرجع تقليد با بيان اينكه يك روز ما معلم و غربيان شاگرد بودند، گفت: آنها معتقدند امروز غربيان استاد ما هستند. ما نبايد بپذيريم بلكه بايد به استادي و حداقل همساني گذشته برگرديم.
مكارم شيرازي تصريح كرد: ما ميتوانيم از فرهنگ اسلام و تعليمات قرآن براي شتاب دادن به اين حركت علمي در جهاد دانشگاهي بهره بگيريم.
وي با اشاره به اينكه علم بزرگترين عبادت و عقلانيت مهمترين فرهنگ قرآن است، گفت: بايد آيات و روايات پيرامون علم جمعآوري شده و در اختيار دانشمندان مسلمان قرار گيرد تا هم شتابي به فعاليتهاي آنان داده شود و هم آنها را به سوي نوآوريهاي علمي سوق دهد.
مكارم شيرازي افزود: از نظر فرهنگ اسلامي، هر خدمتي كه دانشمندان به جامعه كنند، آن خدمت عبادت است. زنده شدن اين فرهنگ تاثير بسيار مهمي به جاي خواهد گذاشت.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: غربيها در نشر علم بخيلاند و نميخواهند ديگران به فنون علم پي ببرند.
اين مرجع تقليد به مسالهي فناوري هستهيي به عنوان نمونه اشاره كرد و گفت: آنها با وقاحت و صراحت با بهانههاي واهي و هوچيگري ميگويند سوختتان را از ما بگيريد و هر روز چيز جديدي ميگويد لذا نميتوان خيلي دل به آنها بست.
وي افزود: بايد خودمان موازي با غربيان در علم حركت كنيم و مدارج عالي را طي كنيم چراكه فعاليتها نشان داده است كه كارهاي موازي ميتواند اثرگذار باشد.
وي خواستار همكاري و تعامل نزديك حوزه و دانشگاه در جهت پيشرفت جامعه شد و ادامه داد: جمع كردن افكار ديگران زماني ارزش دارد كه پايهاي براي مسايل شود، نه آنكه منبع مستقيم در تحقيقات ماباشد و موضوعي از آنها تقليد صرف كنيم.
مكارم شيرازي با بيان اينكه فرهنگ اسلامي ما چنين نيست كه هرچه در غرب باز است بياوريم، به نمونههايي از راههاي ارايه شده در پزشكي نوين اشاره كرد و گفت: در مورد رحم اجارهاي يا مادر جانشين مكرر گفتهايم كه حكم آن مانند حكم رضاع است. همانطور كه در رضاع گفته ميشود اگر كودك چندين بار شير بخورد به نحوي كه گوشت و استخوان او نمو كند، در رحم اجارهاي هم، نطفهاي كه در رحم گذاشته ميشود چون گوشت و پوست آن از آن زن است، به طريق اولي ايجاد محرميت كرده و حتي شوهر اين زن هم به آن كودك محرم ميشود. يا در عيوبي كه سبب فسخ نكاح يا طلاق ميشود، احكام آن متعلق به زماني بود كه هيچ راهي براي درمان عيب وجود نداشت ولي اكنون كه با پيشرفت تكنولوژي و در پرتو علم پزشكي عيوب قابل درمان است، ديگر جايي براي حق فسخ و طلاق نميماند.
اين مرجع تقليد با تاكيد بر اينكه هيچ بنبستي در اسلام نيست، خواستار نزديكي بيشتر حوزويان و جهاد دانشگاهي در زمينهي طرح و حل مسايل مستحدثه شد و افزود: بايد راه حلها را پيدا كرد. اسلام هرگز مانع پيشرفت علم نيست بلكه عامل شتابدهنده به آن است.
وي افزود: بايد همانطور كه در منطقه ميدرخشيم، در كل جهان بدرخشيم و تسليم هوچيگريهاي غربيان بخيل نشويم و برعكس آنها بتوانيم آنچه از علم و دانش به دست ميآوريم در اختيار ساير كشورهاي اسلامي قرار دهيم.
جهاد دانشگاهي راه خوداتكايي را نشان داد
براي تغيير فرهنگ سرمايهگذاري بايد حوصله به خرج داد
به گزارش خبرنگار ايسنا از قم، آيتالله العظمي موسوي اردبيلي در ديدار رييس و هيات امناي جهاد دانشگاهي با اشاره به ضرورت تشكيل جهاد دانشگاهي گفت: از اول انقلاب كه جهاد دانشگاهي سر و سامان يافت، اول كم و كيف مطالب روشن نبود و گمان اين بود كه جهاد دانشگاهي تشكلي است كه جهت سرگرمي در دانشگاهها به وجود آمده است اما خيلي زود فايدهي آن بر همگان ثابت شد. به گونهاي كه همه به ضرورت وجود آن پي بردند.
وي تصريح كرد: جهاد دانشگاهي خيلي دير شكل گرفت. بايد زودتر شروع به كار ميكرد اما در مورد آن غفلت شده بود.
وي با بيان اينكه مسيري كه در قبل از انقلاب بود، مسير وابستگي به بيگانگان بود، زماني را يادآور شد كه مسلمانان در علم پيشرو و نوآور بودند و گفت: از بركات جهاد دانشگاهي اين است كه راه خوداتكايي را نشان داد. ايدهها را در عمل پياده كرد و به نتيجه رساند.
موسوي اردبيلي افزود: كاري كه جهاد دانشگاهي در سطح پزشكي انجام داد باعث افتخار ماست؛ چرا كه الان كليسا هنوز در مورد مشورعيت يا عدم مشرعيت آن بحث ميكند.
وي جهاد دانشگاهي را مايهي افتخار كشور دانست و گفت: موفقيت در راه است و بايد اميد داشت.
موسوي اردبيلي درباره ترويج سرمايهگذاري در پژوهش اظهار داشت: ما پولدار زياد داريم اما اينها سرمايهگذاري را به ساختن برج در دبي معنا ميكنند؛ براي تغيير اين فرهنگ بايد تلاش كرد و حوصله به خرج داد.
وي افزود: بايد گامهاي استواري برداشت و دستاوردهاي جهاد دانشگاهي را به مردم نشان داد تا درك كنند و نتيجه را ببينند تا از اين طريق به تدريج فرهنگ سرمايهگذاري در امر پژوهش بين آنها نهادينه شود.
در ابتداي اين ديدار، عبدالحسين شاهوردي، معاون پژوهشي پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي، گزارشي از روند تحقيقات اين پژوهشكده ارايه كرد و گفت: در بحث ناباروري كه در دههي 60 و 70 دومين بيماري بود كه بيشترين مرض را به خود اختصاص ميداد، اكنون به جايي رسيديم كه نه تنها بيماران به كشورهاي خارجي اعزام نميشوند بلكه از كشورهاي ديگر هم پذيرش داريم.
شاهوردي تصريح كرد: كارهاي ديگري هم در دست اقدام است كه بهزودي خبرش به اطلاع ملت ايران خواهد رسيد.
بايد مدركگرايي در دانشگاهها كمرنگ شود
دانشگاهها نبايد پايگاهي براي احزاب و گروهها باشند
آيتالله العظمي سبحاني با تاكيد بر اينكه دانشگاهها نبايد پايگاهي براي گروهها و احزاب باشند، اولويت دادن به دانش در دانشگاهها را خواستار شد.
به گزارش خبرنگار ايسنا از قم، اين مرجع تقليد در ديدار با رييس و هيات امناي جهاد دانشگاهي گفت: دانشگاههاي ما بايد دانشستان باشد و دانش در آنها پايه باشد و مسايل سياسي اجتماعي در مرحله بعد قرار گيرد و اين به معناي عقبنشيني نيست بلكه حفظ جايگاه علمي است.
وي با اشاره به اهميت جهاد در اسلام خاطرنشان كرد: اكنون فضا براي ما باز شده و يك جهاد همه جانبه علمي لازم است تا الگويي براي ملتهاي ديگر باشيم.
سبحاني با انتقاد از مدركگرايي در دانشگاهها عنوان كرد: بايد مدركگرايي در دانشگاهها كمرنگ شود و دانشجو براي علاقه به درس و تحصيل وارد دانشگاه شود.
وي با تاكيد بر حفظ نخبههاي علمي در كشور اظهار داشت: اگر جهاد دانشگاهي بتواند نخبهها و استعدادها را در كشور حفظ كند، ميتواند به عاليترين درجه علمي برسد.
اين استاد حوزه ادامه داد: البته حضور نخبگان ايراني در خارج، افتخاري براي ماست اما چراغي كه به خانه رواست به مسجد حرام است.
سبحاني با اشاره به خودباوري ملت ايران گفت: رسانههاي دنيا به ضعفهاي ما چشم دوختهاند تا آنها را بزرگ جلوه دهند اما همين نشانه ترقي ماست كه يك نوع فضل الهي است كه خداوند به كساني كه لياقت آن را دارند عطا ميكند.
وي با بيان اينكه بايد در خود احساس نياز داشته باشيم تا حركت كنيم افزود: تحريم عليه ما ممكن است اثرگذار باشد اما در ما توليد فكر ميكند و شايد مصلحت الهي باشد تا در ما احساس مسووليت براي كار و تلاش ايجاد كند.
در اين ديدار، حميدرضا طيبي، رييس جهاد دانشگاهي با تاكيد بر توليد فكر داخلي در كشور گفت: براي رسيدن به اقتدار و توسعه در كشور بايد صاحب توليد فكر و فناوري باشيم تا قدرت تامين نيازهاي جامعه را دارا باشيم.
وي با اشاره به جايگاه تعاليم اسلامي افزود: علم و دانش زماني باعث تكامل ميشود كه بر مبناي تعاليم اسلامي و منبع وحي استوار باشد و همه اركان جامعه به خصوص مديران بايد براي شكلگيري يك اراده ملي و فرهنگ عمومي تلاش كنند.
طيبي، فلسفه تشكيل جهاد دانشگاهي را اثبات اين امر دانست كه ميتوان با اتكا به توانمنديهاي محققان و دانشمندان مسلمان كارهاي بزرگي انجام داد.
رييس جهاد دانشگاهي در بخش ديگري از سخنان خود به دستاوردهاي جهاد دانشگاهي اشاره و عنوان كرد: در حوزه مهندسي همه تحقيقات تبديل به محصول شده و در مقايسه با نوع خارجي آن مورد استفاده قرار گرفته است.
وي ادامه داد: در زمينه پزشكي نيز توليد سلولهاي بنيادي، يك جهاد علمي بزرگ بود كه در كشور رخ داد و انعكاس جهاني داشت و اميدواريم در آينده نزديك با اين تحول جدي كمكي به معالجه انسانها شود.
طيبي، اشتغالزايي را مهمترين هدف محوري جهاد دانشگاهي دانست و خاطرنشان كرد: هدف ما در وهله اول آموزشهاي كارآفريني به دانشجويان است تا خود توليد كار كنند و چشم به استخدام در ادارات و سازمانهاي دولتي ندوزند.
وي، حمايت از موسسات فعال را از ديگر اقدامات جهاد دانشگاهي عنوان كرد و افزود: حمايت از موسساتي كه با خودباوري كارهاي شاخصي انجام دادهاند، يكي ديگر از اهداف ماست تا به جوانان نشان دهيم كه با اتكا به توانمنديهاي داخلي ميتوان به فناوري دست يافت.
در پايان اين ديدار، آيتالله العظمي سبحاني نسبت به تبيين احكام اسلامي برخي دستاوردهاي پزشكي مثل لقاح مصنوعي و جنين اجارهاي اعلام آمادگي كرد.
صافي: حركت درمسير علم،واجب كفايي است
طيبي:جهاد دانشگاهي آماده نقشآفريني بهعنوان مشاورعلمي مراجع است
به گزارش خبرنگار ايسنا از قم، آيتالله العظمي صافي گلپايگاني در ديدار رييس و هيات امناي جهاد دانشگاهي، فقه اسلام و اهل بيت (ع) را وسيع و گسترده خواند و گفت: اسلام به همه سوالات بشري بهطور دقيق پاسخ ميدهد.
اين مرجع تقليد با بيان اينكه اسلام نسبت به علم تشويق كرده است، گفت: بايد مسلمانان در اين برنامهها و علومي كه در دسترس بشر است پيشقدم باشند.
وي، حركت در مسير علم را واجب كفايي خواند و گفت: هرچه جهاد دانشگاهي بيشتر به سوي علم حركت كرده و اختراعات و اكتشافات بيشتر شود، اسباب افتخار براي مسلمانان خواهد بود.
صافي گلپايگاني تصريح كرد: فقر علمي، بدترين فقرهاست لذا واجب كفايي است كه همه به سوي علم حركت كنند و اگر كسي كوتاهي كند پيش خدا مسوول است.
وي با بيان اينكه دنياي فعلي با دو قرن پيش خيلي تفاوت دارد، گفت: اين وضعيت نتيجهي توسعهي تحقيقات است. هرچه تحقيقات بيشتر شود، آفاق بيشتري پيشروي انسان باز ميشود.
صافي گلپايگاني، توليد علم را نوعي عبادت دانست و گفت: اسلام بايد در اين راه پيشرو باشد؛ اين همه اسرار خلقت است كه تمام شدني نيست.
وي در پايان از محققان جهاد دانشگاهي تقدير و تشكر و بر كشف بيشتر قلههاي معرفت تاكيد كرد.
در ابتداي اين ديدار، دكتر طيبي، رييس جهاد دانشگاهي در سخناني به ارائه گزارشي از عملكرد جهاد دانشگاهي پرداخت و گفت: فعاليت اصلي جهاد دانشگاهي در حوزهي پژوهش و فرهنگ است.
وي ادامه داد: امروز مفتخريم كه بگوييم جهاد دانشگاهي در بسياري از عرصهها در مرز توليد علم حركت ميكند.
طيبي، سلولهاي بنيادي، تمايز سلولها به بافتهاي مختلف چشمي، قلبي، كبدي، مبارزه با سرطان و همچنين هواپيماهاي فوق سبك را از جمله دستاوردهاي جهاد دانشگاهي عنوان كرد و گفت: در بخش فني و مهندسي نيز 70 درصد صداي ايران متعلق به جهاد دانشگاهي است.
وي به بحث كارآفريني و اشتغال اشاره كرد و گفت: اين كار كه در جهاد دانشگاهي به عنوان نمونه انجام شده بايد در سطح مملكت به شكل گسترده رواج يابد. اينكه تصميم بگيريم توليد علم و فناوري ايران محور توسعه كشور باشد بايد به صورت تكليف درآيد و همه مكلف به پيگيري آن باشند.
طيبي، بحثهايي چون خطرپذيري مسوولان و مردم، كار و تلاش، احترام به دانشمند و توليدكننده را از مواردي دانست كه بايد به صورت فرهنگ در ميان مردم نهادينه شود.
وي در ادامه با بيان اينكه منابع مالي كشور كفاف فعاليتهاي پژوهشي را نميدهد، گفت: بايد در ميان متمكنين، فرهنگ سرمايهگذاري در امر پژوهش را ايجاد كرد.
طيبي همچنين با اشاره به سرعت پيشرفت علم و تكنولوژي و بهخصوص مباحث پزشكي كه با فقه عجين شده است، اعلام آمادگي كرد تا جهاد دانشگاهي به عنوان مشاور علمي در كنار علما و مراجع نقشآفريني كند و مراجع نيز حمايتهاي معنوي خود را از اين تشكل انقلابي دريغ نكنند.
طيبي در پايان همكاري متقابل بين جهاد دانشگاهي و بيوت مراجع عظام را خواستار شد.
انتهاي پيام
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]
-
گوناگون
پربازدیدترینها