واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي: در سال آينده 100 كرسي علمي برگزار مي شود
![](http://www.iscanews.ir/Media/Images/138703100814_IM_1316411615.jpg)
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: حجتالاسلاموالمسلمين رشاد گفت: زمينه هاي بسيار متعددي براي توليد علم به و جود آمده و كشور در آستانه يك جهش علمي و معرفتي بزرگ قرار گرفته است.
به گزارش روز جمعه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در نشست مطبوعاتي بيان كرد: ايران به لحاظ سابقه تاريخي از مراكز توليد معرفت درقلمرو علوم انساني است، لكن بر اثر سياستهاي غلط در دهه هاي گذشته و قبل از انقلاب، جامعه ما در علوم انساني دچار نوعي ايستايي و ركود شده بود.
وي افزود: از سويي به صورت يك جانبه نظريه هاي بيگانه و سكولار وارد مراكز علمي ما شده بودكه هويت استقلال علمي كشور را تحت الشعاع قرار داده بود و به لحاظ فكري و عقيدتي بشدت در معرض چالش آراء و نظريه هاي سكولار قرار داشتيم.
حجتالاسلاموالمسلمين رشاد يادآور شد، اين مشكل، انديشمندان و دلسوزان و نخبگان را بر اين عقيده وا داشت كه چاره اي انديشيده شودلذا طي نامه اي به محضر مقام معظم رهبري مشكل را مطرح و از ايشان استمداد و تدبير براي حل اين مشكل كردند.
وي افزود:پاسخ مقام معظم رهبري در سال 81 به موضوع نهضت نرم افزاري توليد علم و توسعه نوآوري در قلمرو فن آوري در همه حوزه ها بود.
رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي گفت: در پي پاسخ مقام معظم رهبري، شوراي عالي انقلاب فرهنگي مجمعي به عنوان هيئت حمايت ازكرسي هاي نظريه پردازي و نقد و مناظره در حوزههاي علوم انساني و معارف ديني تاسيس كرد.
به گزارش ايسكانيوز به نقل از مركز خبر حوزه ،وي افزود: ابتدا دبير خانه اين هيئت در فرهنگستان علوم بودكه شوراي عالي انقلاب فرهنگي آنرا به پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي انتقال داد ولذا دبير خانه در اين پژوهشگاه مستقر است.
حجتالاسلاموالمسلمين رشاد با بيان اهداف فعاليتهاي هيئت حمايت از كرسي هاي نظريه÷ردازي نقد و مناظره گفت: اهم اهداف اين هيئت عبارتند از حمايت ويژه از مباحثات روشمند و قابل داوري و تبديل آن به تجربه انباشته و جمع بندي شده، زمينه سازي ويژه براي نهضت توليد علم و عرضه نظريه هاي اسلامي در قلمرو علوم انساني، علمي كردن مجادلات و تخصيص گفتگو هاي فرهنگي و ايجاد فرصت رسمي عملي و قانوني براي عرضه ديدگاههاست.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، نهادينه سازي انديشه و بيان و امكان تبادل آراء علمي با رعايت اخلاق و منطق گفتگو، كاستن از تنش ها و بحرانهاي فرهنگي و مهار غوغا سالاري، عوام زدگي و عوام فريبي در مباحث ديني فرهنگي، تشويق نخبگان و مراكز علمي كشور بر نظريه پردازي پژوهشي و توليد علوم انساني با اتكاء به مباني اسلامي، پاسخگويي به نياز هاي فكري، معرفتي و اطلاع رساني در مسائل علمي فرهنگي مورد توجه دانشگاهيان و شفاف سازي پيرامون محل نزاع و جمع بندي علمي مباحث مهم به منظور رشد فرهنگي جامعه را از ديگر فعاليتهاي هيئت حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي نقد و مناظره بيان كرد.
رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي گفت: هيئت حمايت از كرسي ها، دستگاه علمي بي طرفي است و حامي نو آوري در توليد نظريه، نقادي و مواجهات روشمند علمي است و داراي هويت حوزوي و دانشگاهي است كه 20 نفر عضو اين هيئت مركب از دانش آموختگان حوزه و دانشگاه هستند.
وي افزود: گروههاي علمي دراين دبيرخانه شكل گرفته اند كه شامل چهار گروه علمي است ،24 گروه ديگر در شرف راه اندازي است.
حجتالاسلاموالمسلمين رشاد يادآور شد: دبير خانه هيئت در سه محور فرهنگ سازي براي توليد نظريه و روشمند شدن مباحث و مجادلات علمي، اجراي كرسي ها ونهادينه سازي رفتارهاي علمي فعاليت ميكند كه در هر سه بخش فعاليتهاي خوبي صورت گرفته است.
وي افزود: 100 طرح علمي از سراسر كشوربه دبير خانه اين هيئت رسيده كه 11 كرسي در سطح دانشگاه ها برگزار شد و ما به سرعت بامراجعه وسيع دانشگاهي و حوزوي مواجه خواهيم شد كه داوطلب برگزاري كرسي هاي علمي خواهند بود.
رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي گفت: از ميان صدها درخواست، سال آينده 100 كرسي علمي برگزار خواهد شد و در سالهاي گذشته باهمكاري متفكران بر جسته علمي جهان 175 طرح در قالب گفتگو هاي علمي و انتقادي انجام شده است./01/120
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]