واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: حجتالاسلام حسينيان: 15خرداد نقطه آغازين حركت انقلاب است
گروه سياسي: تلاش علما تا قبل از 15 خرداد بر اين بود كه رژيم شاه را به اصلاح دعوت كند ولي پس از آنكه معلوم شد رژيم، اصلاحپذير نيست، و به عبارتي ميتوان گفت 15 خرداد، نقطه آغازين يك حركت انقلابي محسوب ميشود.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، حجتالاسلام والمسلمين روحالله حسينيان، رئيس مركز اسناد انقلاب اسلامي، روز گذشته پنجشنبه نهم خرداد ماه در اولين گردهمايي سراسري مسئولين و رابطين سياسي ارتش، با قرارگرفتن در آستانه روزهاي 14 و 15 خرداد، به ارزيابي نقش امام خميني در 15 خرداد پرداخت.
رئيس مركز اسناد انقلاب اسلامي، اظهار كرد: در آن زمان دفاع علما و رهبري نهضت، براي مالكان روا نبود و حضرت امام (ره) نيز در اين رابطه فرموده بودند كه «اربابها آنقدر ظلم كردهاند كه قابل دفاع نيستند.»
وي بيان كرد: مناسبات بينالمللي پس از جنگ جهاني دوم بر مبناي جنگ سرد شكل گرفت و دو ابرقدرت شوروي و آمريكا به وجود آمدند و خطكشي بين منافع آغاز شد و ايران در اين تقسيمبنديها در حوزه نفوذ آمريكا قرار گرفت.
رئيس مركز اسناد انقلاب اسلامي، با اشاره به اتفاقات بعد از سال 1338در جهان بيان كرد: در اين زمان اتحاد جماهير شوروي با شعار سوسياليسم، بسياري از كشورها را تحتتأثير افكار كمونيستي خود قرار داد لذا سبب تغيير رفتار و تاكتيكهاي آمريكا نيز شد.
وي با اشاره به وقايع موجود در كشور در زمان انقلاب و رهبريهاي داهيانه حضرت امام در اين ايام، گفت: اولين برخورد رژيم شاه با روحانيون در مدرسه فيضيه كه نماد روحانيت و مرجعيت شيعه بود پيش آمد و رژيم پهلوي آنجا را مورد حمله قرار داد؛ رژيم پهلوي در اين زمان فكر ميكرد با اين كار نهضت روحانيت را سركوب كرده و به پيروزي دست يافته است ولي سخنراني حضرت امام خميني(ره) در عصر روز عاشورا در سال 42 كه شخص شاه را مورد خطاب قرار داده بود، اين آمال را نقش بر آب كرد.
رئيس مركز اسناد انقلاب اسلامي، 15 خرداد را نقطه عطفي در تاريخ انقلاب اسلامي و تاريخ معاصر ايران دانست و تصريح كرد: شجاعت، درايت و سادهزيستي امام(ره) مردم را جذب خود كرده بود و بعد از اينكه به فيضيه حمله شد و طلبهها روانه منزل امام (ره) شدند، امام(ره) فرمودند «ما بايد از امام حسين(ع) سرمشق بگيريم. ما از خدا همين را ميخواستيم كه رژيم پهلوي ماهيت اصلي خود را نشان دهد و اين اتفاق هم افتاد.»
حسينيان با بيان اينكه حادثه 15 خرداد يك مسئله بدون سازماندهي و بدون تشكيلات و يك قيام خودجوش مردمي بود، به دستگيري حضرت امام پس از اين سخنراني اشاره داشت و گفت: تحليل رژيم اين بود كه با دستگيري امام به قائلهها خاتمه خواهد داد غافل از اينكه وقتي امام دستگير شد، مردم به يكباره به خيابانها ريختند و رژيم هم دست به سركوب آنها زد.
وي ادامه داد: تلاش علما تا قبل از 15 خرداد بر اين بود كه رژيم را به اصلاح دعوت كند ولي پس از آنكه معلوم شد رژيم، اصلاحپذير نيست، سبب ايجاد يك حركت انقلابي شد و به عبارتي ميتوان گفت 15 خرداد، نقطه آغازين يك حركت انقلابي محسوب ميشود.
حجتالاسلام حسينيان در پايان سخنان خود در اين مراسم تأكيد كرد: فرماندهان ارتش را افرادي متدين و معتقد توصيف كرد و با بيان اينكه من را يكي از هواداران ارتش حساب كنيد، با تمام وجود هم اعتقاد و هم ارادت نسبت به ارتش دارم و هرگاه خدمت برادران ارتشي رسيدهام بسيار نسبت به آينده اميدوار شدهام.
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]