واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نماينده حزب اسلامي عراق در انگليس در مصاحبه با فارس: مردم عراق تصميم گيرنده نهايي در باره معاهده عراق و امريكا هستند
خبرگزاري فارس: نماينده حزب اسلامي عراق در انگليس گفت در نهايت اين مردم عراق هستند كه بايد درباره معاهده امنيتي عراق و آمريكا تصميمگيري كنند.

فريد صبري در مصاحبهاي با خبرنگار فارس در لندن درباره معاهده عراق و آمريكا ، كه چنانچه به تصويب برسد به نيروهاي آمريكايي اين اجازه را خواهد داد تا حتي پس از پايان دسامبر سال 2008 كه تاريخ تعيين شده از سوي سازمان ملل است و پايان مدت استقرارشان در عراق به شمار مي رود، همچنان باز هم در عراق باقي بمانند، گفت: بهترين راه براي تصميم گيري درباره معاهده بين عراق و آمريكا اين است كه اين معاهده در پارلمان عراق به بحث گذاشته شود.
فريد صبري گفت: ما با آنچه كه شمار زيادي از مردم عراق درباره اين معاهده بيان كرده اند و گفته اند كه اين معاهده موضوع بسيار مهمي است موافق هستيم و من معتقد هستم كه اين معاهده بايد در پارلمان عراق به بحث گذاشته شود تا مشخص شود كه داراي چه ماده هايي است و همچنين هر آنچه كه در آن مطرح شده اند براي همگان مشخص شوند.
صبري تصريح كرد: من معتقد هستم كه ما بايد به منظور مراقبت از منافع مردم عراق ، رسيدگي به اين كار را به دولت عراق واگذار كنيم و اين تنها گزينه ما است .
نماينده حزب اسلامي عراق در انگليس در ادامه گفت: معتقدم كه ما نگران مذاكرات هستيم بنابراين نياز داريم به اينكه دولت عراق موضوع مربوط به معاهده عراق و امريكا را در مقابل مردم عراق و در پارلمان عراق به بحث بگذارد و اين بحث را براي مردم بگشايد تا بدين ترتيب مردم عراق مطلع باشند كه چه مي گذرد. ما نميخواهيم فقط صرف اينكه مخالفت كرده باشيم به مخالفت بپردازيم ، ما خواستار اين هستيم كه تمامي معاهده ها و قراردادهايي را كه عراق با ديگر كشورها ، با كشورهاي خارجي برقرار ميكند براي مردم عراق گشوده شوند و اين مردم عراق هستند كه بايد درباره معاهده ها تصميم بگيرند و مشكل در اينجاست كه ما بدون اينكه بدانيم اين معاهده ها چه هستند و مذاكرات درباره آنها در كجا قرار دارد ، به مخالفت بپردازيم.
نماينده حزب اسلامي عراق در انگليس افزود: بنابراين من بر اين اصل معتقد هستم كه مذاكرات بايد در نهايت از سوي نمايندگان مردم عراق در پارلمان عراق براي مردم ارائه و بازگو شوند زيرا اين مردم عراق هستند كه نمايندگانشان را بر مي گزينند.
فريد صبري افزود: من فكر ميكنم مذاكرات همچنان بين دولت عراق و دولت امريكا در اين باره در جريان است و در نهايت چنانچه دو طرف به توافقي در اين باره برسند، بايد اين توافق به طور كامل براي مردم عراق بازگو شود تا درباره آن بحث و مذاكره شود.
البته مشكلي كه اكنون وجود دارد اين است كه ما از آمريكاييها مي خواهيم به ما زمان دقيقي را براي عقب نشيني از عراق بگويند كه البته تحقق چنين مسئله اي بايد در واقع همزمان با قدرت گرفتن نيروهاي امنيتي و نيروهاي ارتش عراق صورت پذيرد زيرا در غير اينصورت عراق به داخل يك هرج و مرج مي افتد و ما نمي خواهيم كه عراق به داخل يك هرج و مرج و آشوب بيفتد.
وي خاطرنشان كرد: روابط بين عراق و آمريكا و روابط بين عراق و ديگر قطب هاي غربي بايد از طريق يك قرارداد و معاهده تنظيم شود و اما تصميم گيري درباره اين قراردادها و معاهدهها بايد توسط نمايندگان مردم و همچنين توسط دولت عراق صورت پذيرد.
نماينده حزب اسلامي عراق در انگليس در پاسخ به اين سوال كه آيا در عراق اطلاع رساني جامعي در باره چگونگي مفاد و مواد اين قراردادها براي مردم عراق صورت مي گيرد و آيا مردم عراق واقعا به طور كامل از مفاد اين قراردادها آگاهي دارند يا خير ، گفت : من گمان نمي كنم كه مذاكراتي كه بين دولت عراق و امريكا در اين باره در جريان است براي بسياري از مردم عراق به روشني توضيح داده شده باشد و اين مسئله زماني ميسر مي شود كه اين مذاكرات در پارلمان عراق به بحث گذاشته شود و البته روند اين مذاكرات همچنان بين عراق و امريكا در جريان است .
فريد صبري در اظهار نظر درباره تصميم مقتدا صدر روحاني شيعه عراق كه گفته است قصد دارد هيئت هايي از نهضت خود را به كشورهاي همسايه عراق و همچنين به نهادهاي بين المللي مانند سازمان ملل و اتحاديه اروپا روانه كند و درباره اين معاهده كه به ضرر منفعت ملي مردم عراق است براي آنها توضيح دهد ، گفت : مقتدا صدر يكي از رهبران محبوب در عراق است و من معتقدم كه او از تمامي حقوق برخوردار است تا چنين اقدامي را اتخاذ كند و نقطه نظر خودش را در باره اين معاهده بيان كند و اگر مقتدا صدر از طريق روش هاي قانوني و نه از طريق توسل به زور به چنين كاري دست بزند، كاملا محق است كه اينچنين عمل كند .
فريد صبري همچنين در بخش ديگري از اظهاراتش گفت : مشكل اصلي در عراق به امنيت مربوط مي شود و مردم عراق درباره امنيت شخصي شان و در باره نبود ديگر خدمات امنيتي مناسبي كه بايد به آنها ارائه شود نگران هستند و اين مسئله بايد يكي از اولويت هاي مردم عراق باشد و آينده مردم عراق در دست دولت عراق است .
نماينده حزب اسلامي عراق در انگليس در جواب به اين سوال كه آيا حضور نيروهاي خارجي در عراق و اشغالگري عراق علل اصلي ناامني در عراق به شمار نمي روند، گفت: حزب اسلامي عراق گفته است كه اشغال عراق بدترين چيزي بوده است كه براي عراق اتفاق افتاده است و ما مايل هستيم كه تمامي نيروهاي خارجي عراق را ترك كنند و از عراق خارج شوند اما تحقق چنين مسئله اي بايد همزمان با شكل گيري توانايي نهادهاي عراقي و شكل گيري و ساخته شدن نهادهاي امنيتي عراق صورت گيرند زيرا در غير اينصورت مردم عراق در يك جنگ داخلي يا براي مثال در داخل جنگ هايي ديگر مانند جنگ بين شبه نظاميان و القاعده در عراق قرار خواهند گرفت .
و من معتقدم كه امنيت عراق بايد بر اساس دستور كار مدرن ساخته شود و اين تنها روش براي عراق به شمار مي رود.
نماينده حزب اسلامي عراق در انگليس در پايان گفت: به عقيده من پس از اين مرحله ، امريكايي ها بايد يك طرحي را براي خروج تدريجي از عراق ارائه كنند. همچنين بايد به اين مسئله توجه داشت كه وقتي ما مي گوييم امريكايي ها بايد عراق را ترك كنند ، خروج نيروهاي امريكايي زمان خواهد برد زيرا فقط 2 سال طول خواهد كشيد تا تجهيزات نظامي خودشان را از عراق خارج كنند. ما نياز داريم به اينكه دولت عراق و امريكا با توجه به آمادگي نيروهاي امنيتي عراق، درباره خروج نيروها از عراق تصميم بگيرند.
انتهاي پيام/.
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]