واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حسينيان در همايش رابطين سياسي ارتش: ضرر ماندن آمريكا در ايران بيش از رفتنش بود
خبرگزاري فارس: رئيس مركز اسناد انقلاب اسلامي با بيان اينكه اگر 13 آبان اتفاق نميافتاد، مطمئناً توطئههاي آمريكا در ايران به ثمر مينشست، تأكيد كرد: بدون شك ضرر ماندن آمريكا در ايران بيش از رفتنش بود.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، روحالله حسينيان بعد از ظهر امروز در نخستين گردهمايي سراسري رابطين سياسي ارتش جمهوري اسلامي ايران به ارائه تحليلي از واقعه 15 خرداد 1342 و نقش امام خميني(ره) در اين واقعه پرداخت و گفت: بسياري از نويسندگان غربي، سلطنت طلب و سطحينگر گفتهاند كه شاه يك اصلاحات ارضي را براي اجرا در كشور طراحي كرد و به زنها حق رأي داد و سعي كرد زمينهاي مالكان را ميان زارعين تقسيم كند، اما علماي قم در برابر اين اصلاحات به اين دليل كه روابطشان با مالكان زمينها خوب بود و از آنجا كه زمينهاي اوقافي در اختيار علماي روحاني قرار ميگرفت با رژيم شاه مخالفت كردند.
وي با تأكيد بر اينكه اين تحليل به ادله مختلف نه تنها صحت ندارد، بلكه اسناد و مداركي در دست است كه خلاف اين مطلب را نشان ميدهد، تصريح كرد: علما و خصوصاً رهبري نهضت، اصولاً مالكان را قابل دفاع نميدانستند و امام خميني(ره) نيز در همان ايام بارها نظر خود را در اين باره اعلام كرده و فرموده بودند كه اربابان آنقدر ظلم كردهاند كه قابل دفاع نيستند و همچنين در آن زمان، زمين موقوفهاي كه در دست علما بود تنها 2/1 كل اراضي كشاورزي بود.
رئيس مركز اسناد انقلاب اسلامي در ادامه سخنان خود به تبيين زمينههاي وقوع 15 خرداد 1342 پرداخت و با اشاره به شكلگيري مناسبات بينالمللي بر مبناي جنگ سرد پس از جنگ جهاني دوم، خاطرنشان ساخت: بعد از آنكه دو ابر قدرت اتحاد جماهير شوروي و آمريكا از جنگ جهاني دوم پيروز بيرون آمدند، شوروي با شعار سوسياليسم آزاديبخش توانست بسياري از كشورهاي فقير را جذب شعارهاي ماركسيستي خود كند.
حسينيان افزود: «جان اف كندي» رئيس جمهور آن زمان آمريكا نيز براي پيشگيري از نفوذ ماركسيسم و حفظ اقمار خود طرحي را ارائه داد كه اين طرح در آمريكاي لاتين به طرح «اتحاد براي پيشرفت» و در آفريقا و آسيا به «اصلاحات» مشهور شد.
وي هدف از اين طرح كندي را جلوگيري از رويكرد كشورهاي فقير به سوي ماركسيسم عنوان كرد و گفت: آمريكا اعتقاد داشت كه براي جلوگيري از اين رويكرد به شوروي بايد عامل فقر از بين برود و اين كار از طريق اصلاحات ممكن است.
منتخب مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، اصلاحات مورد نظر آمريكا در ايران را اصلاحات اقتصادي و نظامي عنوان كرد و افزود: آمريكا معتقد بود كه با اصلاحات ارضي در ايران جامعه تقويت شده و با مستغني شدن مردم ايران، جذابيت شعارهاي ماركسيستي از بين ميرود.
حسينيان در ادامه گفت: شاه نيز قول داد تا در قبال دريافت وام 45 ميليون دلاري از آمريكا و پشتيباني اين كشور از رژيم ايران، از اصلاحات آمريكايي حمايت كند.
وي همچنين با اشاره به تصويب لايحه انجمنهاي ايالتي و ولايتي از سوي كابينه اسدالله علم و لغو آن در پي اعتراضات مردمي، گفت: در اين لايحه ذكر شده بود كه هر كسي بخواهد عضو شود بايد به كتاب آسماني خود سوگند بخورد، در حالي كه پيش از اين همه بايستي به قرآن سوگند ياد ميكردند، همچنين شرط حضور در انتخابات، ايراني شدن لحاظ شده بود، حال آنكه پيش از اين مسلمان بودن، قيد اصلي بود.
رئيس مركز اسناد انقلاب اسلامي، تصريح كرد: امام خميني(ره) در آن زمان هدف از اين اقدامات را روي كار آوردن بهائيان در ايران عنوان كرد كه كاملاً درست بود، چه آنكه بهائيان تا سال 50 تمام مراكز مهم كشور را در اختيار داشتند به نحوي كه خود نخستوزير هم متهم به بهايي بودن بود.
حسينيان با اشاره به تهديد علني شاه از سوي كندي مبني بر اينكه اگر از اصلاحات آمريكايي حمايت نكند، پشتيبان آمريكايي خود را از دست خواهد داد، افزود: پس از اين تهديد، شاه لايحه انقلاب سفيد را در ايران به قول خود به رفراندوم گذاشت كه علما در مقابل آن موضعگيري كردند، اما هيچ گاه به ماهيت آن اعتراض نكردند، بلكه به خاستگاه آن معترض بودند.
وي در ادامه به سخنراني امام(ره) در عاشوراي سال 42 عليه شاه و دستگيري حضرت امام پس از آن اشاره كرد و گفت: تحليل رژيم شاه آن بود كه امام(ره) هنوز نتوانسته است يك پايگاه مردمي بوجود آورد، در حالي كه اين تحليل كاملا اشتباه بود، چرا كه پس از اين اقدام رژيم، مردم به خيابانها ريختند.
رئيس مركز اسناد انقلاب اسلامي اهميت اساسي 15 خرداد را سازماندهي خودجوش مردم دانست و گفت: تا پيش از 15 خرداد علما بر اصلاح رژيم شاه تأكيد ميكردند، اما پس از آن مشخص شد كه اين رژيم قابل اصلاح نيست و به همين جهت تصميم رهبري نهضت بر اين قرار گرفت كه بايد با طرحي نو رژيم شاهنشاهي را سرنگون كرد كه به همين جهت 15 خرداد را بايد نقطه عطفي در تاريخ معاصر ايران دانست.
حسينيان در بخش ديگري از اين مراسم در پاسخ به پرسش يكي از حضار راجع به علت انحلال جمعيت دفاع از ارزشهاي انقلاب اسلامي، گفت: مجموعه افرادي كه در اين جمعيت جمع شده بوديم، افكار متفاوتي داشتيم، لذا هنگامي كه ديديم نميتوانيم در كنار هم ادامه كار دهيم، تصميم به انحلال اين مركز گرفتيم.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در پايان سخنان خود در خصوص سئوال يكي از حضار راجع به اشغال سفارت آمريكا در 13 آبان گفت: قطعاً اين سخن كه اشغال سفارت آمريكا برخلاف قوانين بينالملل بوده و ... به هيچ وجه صحيح نيست، چرا كه اسناد سفارت آمريكا نشان ميدهد كه اين سفارتخانه به شدت در ايران مشغول جاسوسي بود و از نيروهاي ضد انقلاب ايران حمايت ميكرد.
حسينيان تأكيد كرد: اگر 13 آبان اتفاق نميافتاد مطمئناً توطئههاي آمريكا در ايران به ثمر مينشست.
وي گفت: بدون شك ضرر ماندن آمريكا در ايران بيش از رفتنش بود.
انتهاي پيام/ك
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]