واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گردهمايي خانه احزاب و كانون وكلا در حسينيه جماران/ ميرمحمدي:عدم تحمل سلايق، مخالف نوآوري است نوبخت: جاده مشاركت نياز به همدلي و اصلاح دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
دبيركل حزب تمدن، ضمن اشاره به نامگذاري امسال به عنوان سال نوآوري و شكوفايي از سوي مقام معظم رهبري، گفت: در موانع نوآوري كه همواره ذكر ميشود ميتوان به عدم اعتماد به نفس اشاره كرد. اوج اعتماد به نفس و توكل، خود حضرت امام (ره) بودند. ميبايد تحمل عقايد و سلايق مختلف را داشت كه عدم تحمل سلايق، خود مخالف نوآوري است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ميرمحمدي كه در مراسم تجديد ميثاق اعضاي خانه احزاب و كانون وكلا با آرمانهاي امام(ره) در حسينيه جماران سخن ميگفت، اظهار داشت: همان مقدار كه از نظر امام (ره) حفظ نظام از اوجب واجبات است، بايد بر حفظ ظرفيتها و استفاده از آنها نيز پافشاري كنيم و از نوآوري و نوانديشي بهره ببريم.
وي افزود: امام (ره) در جلسات مختلف با سرانگشت تدبير خود همواره گرههاي پيش رو را باز ميكردند. تاكيد بر افق كوتاهمدت يكي از موانع نوآوري است. آيندهنگري و براي آينده تدبير كردن از خصوصيات رهبر نوآور ما امام خميني بود. نبايد با برخي رفتارها اين سرمايهها را از بين ببريم.
ميرمحمدي تاكيد كرد: آن زمان كه همهي قدرتها تلاش ميكردند اين نظام شكل نگيرد، تشكلهاي خط امام (ره) بودند كه با قدرت، كادرسازي كردند و انقلاب را به ثمر رساندند.
به گزارش ايسنا، در ادامه نوبخت دبيركل حزب اعتدال و توسعه نيز گفت: سالها پس از پيروزي انقلاب اسلامي، اهداف سلبي انقلاب بر همگان مبرهن مينمود و به تدريج اهداف ايجابي و اثباتي انقلاب نيز مطرح شد. مهمترين موضوعي كه از اين دوره براي همگان به عنوان پرسش اصلي به شمار آمد، هدف ايجابي انقلاب، پيرامون ساختار قدرت، نوع حكومت و نظام سياسي جانشين نظام خودكامه بود.
وي افزود: آنچه كه مسلم و قطعي است اين بود كه مردم و انقلابيون و امام خميني (ره) به عنوان رهبر انقلاب به دنبال نظامي غير نظام پيشين بودند. در نهايت نيز ارادهي جمعي مردم ايران ديگر استبداد را تاب نياورد و با رهبري امام خميني (ره) بساط سلطنت از اين مرز و بوم برچيده شد و نظام جمهوري اسلامي پايهگذاري گرديد.
نوبخت گفت: با افتخار ميتوان گفت برپايي نظامي مردمسالار مبني بر مشاركت مردم همواره مورد تاكيد امام (ره) بوده و بر همين اساس ايشان چهار ماه پيش از پيروزي انقلاب اسلامي، نوع حكومت مورد نظر خويش را جمهوري اسلامي معرفي كرده و پس از پيروزي انقلاب نيز بر جمهوري اسلامي نه يك كلمه كم و نه يك كلمه بيش به عنوان شكل و ماهيت نظام تاكيد نمودند و هرگز تنها به خواست و حضور مردم در انقلاب بسنده نكردند و رجوع مجدد به آراي مردم را براي تشكيل حكومت اسلامي مورد تاييد قرار دادند.
وي ادامه داد: در اين نظام به تعبير امام (ره) ديگر راي مردم، ميزان سنجش و تعيينكننده خواهد بود و در عين حال به جهت ديني بودن، اين نوع مردمسالاري از نظام ليبرال غربي نيز متمايز ميشود.
دبيركل حزب اعتدال و توسعه گفت: نكتهي مهم اينجاست؛ جادهي مشاركت نياز به همدلي و اصلاح دارد. صبوري و سعه صدر ميطلبد تا قدم به قدم مشاركت سياسي در عرصهي نظام ديني نهادينه شود؛ آنچه كه امروز بيش از گذشه براي حركت در خط امام (ره) به آن محتاجيم.
نوبخت ادامه داد: امام (ره) نوعي رويكرد مثبت و مشروط به شروط خاصي را ارايه ميدهد. سنجش اصلي بنيانگذار انقلاب اسلامي در مورد مطلوبيت و عدم مطلوبيت ناشي از ايده و كار ويژهي حزب است.
وي گفت: كلام و فقه شيعه در مقايسه با ديگر مذاهب اسلامي، بيشترين قرابت و نزديكي را با مباني فوق نشان ميدهد و در عين حال تضمينهاي لازم را براي حفظ ديانت مردم تدارك ميبيند. فقهي كه امام راحل بر آن تسلط وافي داشت، دستگاه نظري خاصي براي مواجهه با زندگي سياسي انديشيده است كه رابطهي مشخصي بين آزادي و دينداري تعريف ميكند و مبين فرصتها و تهديدهاي احزاب در نظام انديشهاي تشيع است. اساسا شكل و ماهيت نظام مبني بر جمهوريت و اسلاميت، تاكيد بر تعامل و بر هم كنش مردمسالاري و اسلامگرايي است و مشروط بودن مباني مردمسالاري به مبدأ و منشأ حيات، رمز اقتداي ايرانيان به امام و رهبري خود بوده و هست.
نوبخت گفت: با تأسي به سيرهي بنيانگذار جمهوري اسلامي و تاكيد مكرر رهبر معظم انقلاب بر مشروعيت و مقبوليت نظام، همواره اجراي اصل مردمسالاري ديني را از مطالبات احزاب ميدانيم و بار ديگر ميگوييم تقليل نقش هريك از ابعاد اسلاميت و جمهوريت با هر استدلالي، از سوي هركسي برهان درستي بر خروج از خط اصلي امام و رهبري تلقي خواهد شد.
انتهاي پيام
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]