واضح آرشیو وب فارسی:موج: گزارشنخستين سمينار رويكردهاي نوين در مديريت زمين و املاك برگزار شد
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد اجتماعي نخستين سمينار علمي كاربردي رويكردهاي نوين در مديريت زمين و املاك با حضور مسئولان و صاحبنظران در حوزه زمين و املاك صبح امروز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار موج، مهندس رادنژاد دبير همايش با اشاره به اينكه مديريت زمين و املاك از مهمترين محورهاي توسعه پايدار در جهان امروز است گفت: سازمان ملل متحد از مديريت زمين و املاك به عنوان مهمترين بخش توسعه اقتصادي و اجتماعي يادكرده است و همين عامل سبب شد تا موضوع زمين به يكي از محورهاي توسعه در كشورهاي پيشرفته جهان تبديل شود.
وي افزود: مفهوم توسعه يافتگي بيش از دو دهه است كه در دنيا به طور جدي دنبال مي شود و زمين به عنوان يكي از مهمترين ثروت هاي بشري از محورهاي مهم توسعه يافتگي محسوب مي شود.
دبير نخستين سمينار رويكردهاي نوين در مديريت زمين و املاك ادامه داد: در حوزه مديريت زمين به منظور دست يابي به آرامش و رفاه نسبي در جامعه بايد به مقولات مختلفي مانند مالكيت، حفظ و تضمين آن توجه شود.
وي با اشاره به اينكه كاربري از موضوعات مهم در حوزه زمين و املاك است گفت: آمايش سرزمين از مهمترين مقولات جامعه امروز است كه در آن نوزيع مناسب دارايي هاي اجتماعي و اقتصادي بين اقشار مختلف جامعه در نظر گرفته شده است.
رادنژاد خاطرنشان ساخت: در حالي كه دنيا زمين و مسكن را براي سرمايه گذاري نامناسب كرده، زمين و مسكن اولين حوزه سرمايه گذاري در ايران محسوب مي شود و همين موضوع مشكلات بسياري را براي كشور در دعاوي به وجود آورده است.
رييس اتحاديه مشاوران املاك نيز در اين همايش با اشاره به اينكه مشاوران املاك مسئول تنظيم قيمت مسكن هستند گفت: بر خلاف نظر عوام مشاوران املاك به هيچ وجه مسبب گراني هاي مسكن نيستند و تنها به عنوان مشاوردهنده در راستاي خريد ، فروش و اجاره بهاي مسكن فعاليت مي كنند.
وي مهندسي فروش را از ضرورت هاي مسكن ايران دانست و گفت: مشاوري املاك از فعاليت هاي تخصصي است و اين فرد بايد به عنوان راهنمايي براي خريد و فروش كاملاً در اين فعاليت ها تخصصي عمل كند.
قلي خسروي يادآور شد: هم اكنون 25 هزار واحد صنفي وجود د ارد كه تنها 8 هزار نفر از آنها موفق به دريافت مجوز ثبت شده اند.
مدير كل منابع انساني سازمان بازرسي كل كشور نيز در اين همايش با اشاره به اينكه همگرايي بين مسئولان از مهمترين نيازهاي كشور در حال حاضر است گفت: در امر زمين و املاك سازمان ثبت املاك و اسناد بهترين فضايي است كه مي تواند اين همگرايي را در كشور به وجود آورد.
دكتر گرجي تصريح كرد: متاسفانه حضور برخي از مسئولان كه هيچ اطلاعي از موضوع زمين و املاك ندارند مشكلات فراواني را براي اين بخش از كشور به وجود آورده است وهمين موضوع دخل و تصرف هايي را ايجاد كرده كه خود عاملي براي نامساعد شدن وضعيت زمين در كشور شده است.
وي افزود: متاسفانه هنوز هيچ تعريف مشخصي از مالكيت خصوصي در ايران وجود ندارد و اين در حالي است كه در دنياي پيشرفته اين موضوع كاملاً به چشم مي خورد.
مدير كل منابع انساني سازمان بازرسي كل كشور تاكيد كرد: اگر همچنان دولت روي بعضي از زمين هاي كشور نظارت دارد بايد ميزان نفوذ او روي زمين ها مشخص شود.
وي خاطر نشان ساخت: متاسفانه در ايران از مديريت نوين هيچ استفاده اي نمي شود و به همين دليل ميزان بالايي از زمين هاي كشور به جهت مديريت سنتي به هدر مي رود.
گرجي با اشاره به ضرورت بازنگري در ساخت و ساز، تربيت نيروهاي انساني و استفاده از زمين يادآور شد: متاسفانه مسئولان و دست اندركاران زمين و املاك از قانون هايي كه در اين حوزه وجود دارد، توجه بسيار كمي دارند.
وي وجود مديران انعطاف پذير را ار ضرورت هاي زمين و املاك در ايران دانست و گفت: اقتصاد ايران از موضوعات مختلف و متفاوتي متاثر خواهد شد كه كنارآمدن با آنها مديراني انعطاف پذير و كارآمد را مي طلبد.
وي در پايان در خصوص اجراي سياست هاي اصل 44 قانون اساسي دربخش مسكن تاكيد كرد: در اجراي اين سياست ها بايد ميزان دهالت بخش خصوصي در زمين مشخص شود چرا كه اين بخش ذاتاً به دنبال منافع خود است و بايد موارد پيشگيرانه اي در اين راستا مورد استفاده قرار گيرد.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 529]