واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بورس و بازار - اعتراض به نرخ دولتي ممنوع
بورس و بازار - اعتراض به نرخ دولتي ممنوع
گروه اقتصادي: سيزدهمين جلسه هيات نمايندگان اتاق تهران با حضور ميهمانان ويژهاي برگزارشد تا جلسه پارلمان بخش خصوصي حضور چهرهاي منتقد دولت را نيز تجربه كرده باشد. نشست هيات نمايندگان اتاق تهران با بحث در مورد نرخ سود بانكي آغاز شد تا انتقاد از سياستهاي اقتصادي دولت بازهم در محافل بخش خصوصي كليد خورده باشد. رئيس اتاق تهران نيز در نشست هيات نمايندگان در مورد شكلگيري بازارهاي غيرمتشكل پولي هشدار داد. محسن صفاييفراهاني نيز از جمله نمايندگان اتاق بازرگاني تهران بود كه نشست هيات نمايندگان اتاق را به محلي براي بيان انتقادها بدل ساخت. او در مورد جايگاه ايران در نظام بانكي هشدار داد و بيان داشت: «سيستم بانكي كشور ما در منطقه منا (شمال آفريقا و خاورميانه) از آخر دوم است به طوري كه پس از كشورهاي بحرين، كويت، امارات، قطر و عربستان قرار گرفته است.» وي نيز خواستار بررسي مجدد و كارشناسيتر طرح اتاق تهران درباره نحوه تعيين نرخ سود بانكي شد.
همچنين يحيي آلاسحاق نيز به انتقاد از برخي سياستهاي دولت پرداخت. او از مجلس هشتم درخواست كرد تا براي تورم و نرخ بهره فكري كند. آلاسحاق بيان داشت: درمجلس هشتم بايد براي مهار تورم اقدامات كارشناسانه صورت گيرد و مانع اجراي طرح تاسيس بانكهاي قرضالحسنه و طرحهاي اينچنيني كه براي اقتصاد كشور عواقب مثبتي ندارد، شوند.
رئيس اتاق بازرگاني تهران در ادامه افزود: با ادغام بانكها و تاسيس بانكهاي قرضالحسنه اين سوال به ذهن متبادر ميشود كه چگونه ميتوان بانكها را به بنگاههاي خيريه تبديل كرد و تكليف عقود و مبادلات بينالمللي كشور چه خواهد شد. آلاسحاق با اشاره به مسئله نرخ سود بانكي تصريح كرد: در شرايط فعلي صنعت و توليد ما به دليل افزايش نرخ مواد اوليه، بيمه و دستمزد نيروي كار و همچنين براي تامين نقدينگي با مشكلات عديدهاي مواجه هستند. رئيس اتاق بازرگاني تهران در پايان متذكر شد: با توجه به مشكلات ذكر شده و سهقفله شدن بانك مركزي بنگاههاي توليد ناچارند براي تامين نقدينگي خود به بازارهاي غيررسمي و موازي با پرداخت سود بالاتر مراجعه كنند. وي افزود: به طور قطع انتظار مردم اين است كه مقوله اقتصاد، اولويت اول مجلس هشتم باشد به ويژه با شرايطي كه در زمينه تورم و ركود توليد دركشور داريم. وي افزود: تورم يكي از مهمترين معضلات فعلي اقتصاد ايران است كه اگر بنا داريم درجهت مهار آن گام برداريم، بايد در مجلسي قوي و كارآمد به دنبال راهحلهاي كارشناسي آن باشيم
يحيي آلاسحاق با اشاره به عواقب تن دادن به اجراي طرح ادغام بانكها وتشكيل بانك قرضالحسنه گفت: وقتي فكر ميكنيم ميبينيم اجراي چنين طرحهايي دهها علامت سوال به وجود ميآورد كه اگر چنين كاري صورت گيرد، تكليف مبادلات بينالمللي ما چه ميشود؟ چگونه ميشود بانك را به بنگاه خيريه تبديل كرد؟ چگونه ميتوان همه عقود را حذف كرد؟ عواقب اين كار چيست و دهها سوال نگرانكننده ديگر. يحيي آلاسحاق در ادامه به مسائل و مشكلات توليد در كشور اشاره كرد و گفت: با وضعيتي كه درمورد نرخ بهره به وجود آمده است، هر روز عرصه بر توليد و صنعت كشور تنگتر ميشود و ادامه اين وضع، صنايع كشور را در شرايط نگرانكنندهاي قرار ميدهد. وي افزود: صنايع كشور از همه طرف زير فشار هستند. از يك طرف بحث قيمتهاست كه همزمان با افزايش دستمزدها، گران شدن مواد اوليه، اضافه شدن قيمت بيمه و حملونقل و دشواريهاي تامين مالي فشار مضاعفي بر آنها وارد كرده است كه دركنار اين مشكلات، معضل كمبود نقدينگي و سه قفله كردن بانك مركزي هم مزيد برعلت شده است.
وي گفت: متاسفانه اين خطر وجود دارد كه واحدهاي توليدي براي تامين نقدينگي مورد نياز خود به بازارهاي موازي و غيررسمي با نرخهاي بالا متوسل شوند كه اين موضوع براي نظام بانكي ما مطلوب نيست. رئيس اتاق تهران در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به تاخير طولاني در پيوستن ايران به سازمان جهاني تجارت گفت: از سوي همكاران ما گزارش خوبي براي تعيين رژيم تجاري كشور و سياستهاي مربوط به اين حوزه تهيه شده است كه اميدواريم دولت هرچه زودتر در اين زمينه ديدگاه خود را اعلام كند. وي افزود: دربحث سازمان جهاني تجارت، ايران زيان ناشي از نپيوستن به جريان تجارت جهاني را متقبل شده اما از سود آن بهرهاي نميبرد كه اين سياست به نفع اقتصاد ملي نيست. رئيس اتاق تهران در ادامه به بحث خشكسالي و بحران درصنايع غذايي وكشاورزي اشاره كرد وگفت: شرايطي كه ايجاد شده است، جاي نگراني دارد و مسوولان بايد چارهانديشي كنند تا صنايع كشاورزي به بحران كشيده نشوند.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 354]