واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: فيدل كاسترو از اوباما حمايت كرد
فيدل كاسترو با حمايت از باراك اوباما، وى را يك كانديداى بسيار برجسته در رقابتها براى كاخ سفيد خواند. به گزارش روزنامه ديلى تلگراف، حمايت نه چندان دلچسب فيدل كاسترو، رهبر كوبا از باراك اوباما، نامزد دموكراتها در انتخابات رياست جمهورى آمريكا به جان مك كين نامزد جمهورى خواهان اين فرصت را داد كه اعتبار سياست خارجى اوباما را بيش از پيش زير سوال ببرد. مك كين همواره سعى مىكند حمايت اوباما را از گفتوگو با حماس و كشورهايى كه آمريكا همواره از گفتوگو با رهبران آنها اجتناب مىكند، زير سوال ببرد.
رهبر 81 ساله كوبا با اشاره به اظهارات اوباما در فدراسيون ملى آمريكا كوبا در ميامىنوشته است: سخنرانى اوباما مىتواند به عنوان يك فرمول براى اين كشور ترجمه شود. اوباما گفته بود كه تمامىتحريمها عليه كوبا را به عنوان اهرم فشار جهت انجام تغييرات دموكراتيك در اين كشور حفظ خواهد كرد اما محدوديتها بر تبعيدىهاى اين كشور در آمريكا جهت مسافرت به كوبا و ارسال پول براى خانوادههايشان را لغو خواهد كرد. در تحولى ديگر جورج بوش براى اولين بار و دو ماه پس از قطعى شدن نامزدى جان مك كين به عنوان كانديداى جمهورى خواهان در رقابتهاى رياست جمهورى آمريكا، در جلسه جمعآورى پول براى وى در آريزونا حضور يافت و به اين ترتيب حمايت خود را از فردى كه قرار است احتمالا جانشين وى شود، اعلام داشت. به گزارش سي.ان.ان، جورج بوش رئيس جمهور آمريكا، به عنوان يكى از روساى جمع آورىكننده پول در حزب جمهورى خواه براى مك كين، راهى اين سفر شده است. اين در حالى است كه بوش و مك كين آخرين بار در پنجم مارس در كنار يكديگر ديده شدند. آن زمان رئيس جمهور آمريكا حمايت خود را از اين جمهورى خواه ايالت آريزونا در مراسمى در رز گاردن كاخ سفيد اعلام داشت. بوش جمهورى خواه كه از كمترين حمايتهاى مردمىبرخوردار است، يكى از برجستهترين تامين كنندگانمالى حزب جمهورى خواه مىباشد و مك كين به كمك وى براى ادامه رقابتهاى انتخاباتىاش در برابر حزب دموكرات نياز دارد. اين در حالى است كه بوش از كمترين ميزان حمايتهاى مردمىدر تاريخ رياست جمهورى آمريكا برخوردار است و همين امر مىتواند براى مك كين نيز مشكل ساز شود.
بر اساس نظرسنجى انجام شده توسط شبكه خبرى سي.ان.ان، سه چهارم يا 71 درصد از شركت كنندگان در اين نظرسنجى عدم رضايت خود را از رئيس جمهور اعلام داشتند. از سوى ديگر، باراك اوباما نامزد دموكراتها در انتخابات رياست جمهوري، در خصوص مك كين گفت: وى يك جلسه جمع آورى پول با جورج بوش در پشت درهاى بسته در آريزونا برگزار كرده است بدون هيچ دوربين و يا خبرنگاري. آيا كسى دليل آن را مىداند. سناتور مك كين نمىخواهد دست در دست رئيس جمهورى كه سياستهايش شكست خورده است، ديده شود. اما مردم آمريكا از خود مىپرسندآيا مىتوانيم يا مىخواهيم با كسى كه سياستهاى بوش را دنبال مىكند ادامه دهيم. از سوى ديگر، تيم انتخاباتى مك كين اعلام كرد كه مسئله جمع آورى پول يك موضوع شخصى است.از سوى ديگر يكى از وفادارترين مشاوران پيشين جورج بوش، اسكات مك كللان با انتقادى بسيار شديد از وي،رئيس جمهور آمريكا را به تبليغات براى جلب حمايتها در آغاز جنگ عراق و تغيير جهت دادن بسيار وحشتناك اوضاع متهم كرد. به گزارش روزنامه نيويورك تايمز، اسكات مك كللان، سخنگوى سابق بوش كه از زمان فرماندارى بوش در تگزاس در كنار وى بوده در كتاب جديدش آورده است: رئيس جمهور آمريكا در خصوص جنگ عراق آشكار و صريح عمل نكرده است. او به عنوان يك رهبر زمان جنگ نتوانسته است وظايف خود را به خوبى انجام دهد. مك كللان در كتاب خود با عنوان آنچه در كاخ سفيد بوش رخ داد:درباره فرهنگ فريب واشنگتن آورده است: من هنوز هم بوش را دوست دارم و او را تحسين مىكنم اما او و مشاورانش يك سرى مبارزات تبليغاتى را با سطح بالايى از دروغ آغاز كردند كه براى حفظ و جلب حمايتهاى مردمىدر زمان جنگ بسيار ضرورى بود.
درخواست مك كين
از سوى ديگر جان مك كين نامزد بالقوه حزب جمهورى خواه آمريكا در انتخابات رياست جمهورى اين كشور بار ديگر از سخنان باراك اوباما، سناتور دموكرات و بخت اول نامزدى اين حزب به خاطر اعلام آمادگى براى ديدار بدون شرط با رهبران كشورهايى چون كره شمالى انتقاد كرده است.سناتور مك كين كه در يك سخنرانى انتخاباتى در شهر دنور صحبت مىكرد همچنين خواستار همكارى هستهاى با چين و روسيه شد.مك كين كه بر روى مسائل مربوط به سياست خارجى و امنيت ملى به عنوان نقاط قوت خود در برابر آقاى اوباما تاكيد دارد، در اين سخنرانى بدون اشاره مستقيم به او گفت: امروزه بعضى مردم فكر مىكنند هدف جديدى را كشف كردهاند كه كسى پيش از آنها به آن فكر نكرده است. خيلىها باور دارند براى متوقف كردن برنامههاى هستهاى كشورهاى متخاصم كافى است رئيس جمهور ما با رهبران پيونگ يانگ ديدار كند. گويى در بيست سال گذشته تلاشى مداوم براى گفتوگو با اين حكومتها صورت نگرفته است.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]