واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: امكانات رفاهى و معيشتى فرهنگيان در نقاط محروم سيستان و بلوچستان اندك است
زاهدان - خبرنگار رسالت:
اگرچه به دليل توجه ويژه نظام مقدس جمهورى اسلامى به توسعه همه جانبه در سيستان و بلوچستان امكانات رفاهى و معيشتى معلمان مامور به خدمت در نقاط دوردست و صعبالعبور به كلى تغيير و با سالهاى قبل از انقلاب تفاوت فاحشى دارد ولى بازهم معلمان نقاط دوردست و صعبالعبور نسبت به ديگر كاركنان دولت از مزاياى معيشتى و رفاهى كمترى برخوردارى هستند.
بگذريم از اينكه برخلاف دوران طاغوت كه دولت هيچ تعهدى براى فراهم نمودن امكانات زيستى و رفاهى معلمان نداشت و خود را موظف به رسيدن به امور زندگى معلمانى كه در دورترين نقاط محروم استان خدمت مىكردند نداشت، امروز وزارت آموزش و پرورش سعى نموده در حد مقدورات در اين زمينه كارهايى انجام دهد هرچند اندك است.
خبرنگار ما به نقل از فرهنگيانى كه در نقاط محروم سيستان و بلوچستان خدمت مىنمايند مىنويسد هرچند وزارتخانه سعى دارد براى اقامت معلمان در روستاهايى كه مدرسه جديد ساخته محلى هم براى اسكان معلمان به صورت مجردسرا ساخته و تقريبا امكانات اوليه زندگى را در اختيار آنها قرار دهد ولى عدم توجه مسئولين ادارات آموزش و پرورش به امر رفاه معلمان موجب گرديده تا اگر اتاقى هم در اختيار تعدادى معلم قرار مىگيرد مجهز به امكانات رفاهى بويژه سيستم گرمايش و سرمايش نباشد.
يكى از معلمان نقاط دوردست و صعبالعبور به خبرنگار ما گفت: به دليل نبود امكانات اقامتى در بعضى از روستاها حتى يك اتاق خشت و گلي، اكثريت معلمان مجبور به اقامت در مراكز بخشها هستند و ناچارا بايد هر روز فاصله 35 تا 40 كيلومتر بين محل خدمت و مركز بخش را طى نموده و شب براى اقامت، خود را به آبادى برسانند.
محسن شكيبايى افزود: در بعضى از مراكز بخشها، وزارت آموزش و پرورش اتاقى بهنام مجردسرا ساخته كه هم اتاق استراحت 6 تا 8 معلم، هم آشپزخانه و محل خواب آنها مىباشد. مساحت آن، آن قدر نيست كه بيش از دو نفر در آن بتوانند زندگى كنند ولى چون مكان محدود و تعداد معلمان زياد است چارهاى جز قبول امكانات محدود نيست.
وى افزود: امكانات استراحتى كه عبارت است از چند عدد پتو و تشك براى حدود 3 تا 4 نفر در نظر گرفته شده كه بايد نزديك به 9 نفر از آن استفاده نمايند.
و اين در حالى است كه اين اتاق كوچك نه امكانات سرمايشى دارد و نه گرمايشي. شكيبايى اظهار داشت: در نقاط كويرى سيستان و بلوچستان بويژه مناطق كوهستانى زمستان هرچند كوتاه است ولى شبهاى سردى دارد كه بدون بخارى سركردن ممكن نيست كه متاسفانه يا اتاق بخارى ندارد و يا چراغ نفتى داخل اتاق نفت ندارد. اين اتاقها در تابستان نيز كه در نقاط گرمسير از اول اسفند گرما شروع مىشود و در ارديبهشت و خرداد گرما خيلى شديد است فاقد كولر حتى كولر آبى است و اين در حالى است كه در نقاط ساحلى سيستان و بلوچستان به دليل بالا بودن ميزان رطوبت در سه ماه اول سال كه معلمان تا اواسط و يا اواخر خرداد در محل كار خود هستند ميزان رطوبت خيلى زياد است كه بدون كولر گازى مردم دچار مشكلات تنفسى و گرمازدگى مىشوند.
شكيبايى گفت: اگر در روستاها و مناطق بخشها هم خانه اجارهاى وجود داشت حتما معلمان براى راحتى و آسايش خود از آنها استفاده مىكردند ولى متاسفانه در هيچ يك از نقاط دوردست و محروم سيستان و بلوچستان كسى ساختمانى براى اجاره نساخته است زيرا مراجعه كننده چندانى ندارد.وى در پايان از مسئولين و دستاندركاران وزارت آموزش و پرورش خواست براى بهرهورى بيشتر از توان معلمان در ارائه خدمت صادقانه به مردم محروم سيستان و بلوچستان در فراهم نمودن امكانات رفاهى و معيشتى هرچند اندك تعلل نكنند.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]