واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: برنامهريزي اوقات فراغت، نيازمند متولي مشخصي است
مشهد - خبرنگار اطلاعات: فصل پرشور و سرشار از اضطراب امتحانات لحظه به لحظه در شيب پاياني قرار ميگيرد.
به همين زوديها مدارس يكي پس از ديگري تعطيل و روزهاي فراغت و تعطيلات طولاني 90 روزه براي دانشآموزان آغاز مي شود.
بيترديد لذت ناشي از رفع خستگي دوران مدرسه، طعم شيرين استراحت طولاني و بيدغدغه و لحظههاي چشم سپردن به جعبه جادويي و رفتن به ميهماني خيلي زود به پايان ميرسد.
تجربهها حاكي از آن است كه ماه اول تابستان هنوز به نيمه نرسيده، كسالت معناداري دانشآموزان دختر و پسر را در لاك خود ميكشد به گونهاي كه ثانيهها طولاني و ساعتهاي روز بيحركت ميشوند.
روشن است آنچه اتفاق ميافتد احساسي طبيعي از بطالت و واكنشي منطقي نسبت به زمانهاي مؤثر و پرفايدهاي است كه راحت هدر ميروند و دستاوردي براي دقايق آن پيشبيني نشده است.
توجه به اوقات فراغت به طور قطع در اين روزهاي بلند و داغ بهترين راهكاري است كه ميتواند اثرگذاري خود را نشان دهد.
پايان امتحانات، آغاز برنامههاي اوقات فراغت
با پايان امتحانات، همه ساله در سراسر خراسان رضوي افزون بر 350 هزار دختر و پسر كلاسهاي خود را در مقاطع مختلف تحصيل ترك ميكنند تا با تجديد قوايي دوباره، براي فردايي بهتر و شروعي مطلوبتر آماده شوند.
اين جمعيت انبوه كه حدود نيمي از آنها در مشهد سكونت دارند، از وضعيت بهتري برخوردارند، چون اگر گراني را از مؤلفهها و چالشهاي برنامه اوقات فراغت در خراسان رضوي حذف كنيم، مشهد به لحاظ گستردگي و دسترسي به امكانات با ساير شهرهاي استان قابل مقايسه نيست.
اما حقيقت آن است كه گرچه در تابستان هر سال تبليغات فراواني براي جذب دانشآموزان مشهدي صورت ميگيرد، ولي نتيجه و خروجي مؤسسات و مراكز دخيل در برنامههاي اوقات فراغت بسيار كمتر از حد انتظار است و بايد روند فعاليت اين مراكز به سمت اجراي طرحهاي سودمند و پرمحتوا تغيير يابد.
در فصل تابستان اداره فرهنگ و ارشاداسلامي با مجموعههاي سمعي و بصري، نقاشي، موسيقي، تئاتر، فيلمسازي، عكاسي و... به ميدان ميآيد.
شهرداري نيز علاوه برخانههاي فرهنگ متعدد و متنوع خود، مجتمعهاي بزرگي مثل مجتمع فرهنگي غدير را با مربيان و دستاندركاران آنها وارد عرصه ميكند، آستان قدس رضوي هم در قالب طرحهاي اداره فرهنگي براي زائران و هم با مؤسسه آفرينشهاي هنري و مركز مشاوره جوانان خود در تكاپوي كاهش مشكلات جوانان است.
و البته در اين ميان حجم كار آموزش و پرورش به عنوان متولي اصلي تعليم و تربيت هم در جاي خود نمود دارد، اما اينها همه در پايان 90 روز تعطيلي درصد اندكي از متقاضيان را پذيرش ميكنند و ديگران را در حسرت حضور در كلاسها باقي ميگذارند.
بخش خصوصي يكهتاز
هر ساله اينگونه است و قطعاً امسال هم روال همين خواهد بود كه بخش خصوصي در فرصت تابستان از خلا امكانات مؤسسههاي دولتي استفاده كرده و با شهريههاي گران به دنبال جذب دختران و پسران علاقمند به كلاسهاي مختلف خواهد بود.
به نظر ميرسد دولت بايد براي مقوله اوقات فراغت يك برنامه مدون و مصوب را طراحي كرده و آن را به عنوان وظيفه ذاتي برخي نهادها از جمله سازمان جوانان قرار دهد.
در شرايط كنوني خانواده و دولت پول ميدهند اما ثمره و سودي در خور، عايدشان نميشود و هر روز اين بخش خصوصي است كه با كيفيت حداقل آموزشها، عرصه را بربخش دولتي تنگتر ميكند.
اختصاص يارانه فراغت و سرگرمي ميتواند راهحلي براي اين ناهماهنگي در سطح كشور و از جمله مشهد باشد.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 381]