واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: كميته اي با هدف بهينه سازي آب احياء شد
وزراي نيرو و جهاد كشاورزي درخصوص احياي كميته اي كه در برنامه چهارم توسعه براي "بهبود وضع آب ، تغيير الگوي كشت و بهينه سازي استفاده از آب " پيش بيني شده بود، به توافق رسيدند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا "پرويز فتاح"در پايان نشست مشترك با وزير جهاد كشاورزي گفت:اين كميته در سطح معاونان دو وزارتخانه تشكيل خواهد شد و توافقات آن ها توافق وزراء خواهد بود.
وي با اعلام اين كه پيش از اين شوراي عالي آب متشكل از وزارت نيرو ، جهاد و كشاورزي و ساير دستگاه ها مسايل فوق را پيگيري مي كردند،ادامه داد:اين شورا فعلاً از دستور كار دولت خارج و بيشتر امور به كميسيون هاي دولت محول شد كه ما احساس كرديم لزوم هماهنگي بيشتر دو وزارتخانه احياي كميته پيش بيني شده در برنامه چهارم توسعه است.
فتاح احياي اين كميته را گامي مثبت براي پيشبرد اهداف دو وزارتخانه نيرو و جهادكشاورزي تلقي كرد.
وزير نيرو گفت:دو وزارتخانه نيرو و جهاد در بخش آب گره خورده اند؛چرا كه وزن عمده آب يعني 90 درصد آن در حوزه كشاورزي مصرف مي شود.
وي با تاكيد بر تعاملات موجود ميان اين دو ركن دولت گفت:در گذشته مشكلاتي در دو وزارتخانه مطرح مي شد كه بعيد مي دانم در دولت نهم مشكلي از بعد نبود هماهنگي ايجاد شود.
فتاح محور مذاكرات با اسكندري را كم آبي، عبور از خشكسالي و استفاده از اين فضا به عنوان فرصتي براي توسعه در امور كشاورزي و بهبود محصولات اين بخش ذكر كرد.
وي در ادامه با اين اظهار اميدواري كه لايحه دو هزار ميليارد دلاري خشكسالي به عنوان اولين مصوبات مجلس هشتم باشد، گفت:با توجه به اين كه اين لايحه در فرصتي به مجلس هفتم رسيد كه نمايندگان بيشتر مشغول جمع و جور كردن اسباب و اثاث بودند، از اين رو در حوصله اين مجلس نگنجيد و اين توفيق نصيب مجلس هشتم شد.
وزير نيرو با بيان اين كه متن لايحه دو هزار ميلياردي خشكسالي را بنده و آقاي اسكندري و معاونان دو وزارتخانه تهيه كرديم، گفت: اين متن در ستاد خشكسالي تصويب شد و دولت نيز بر آن صحه گذاشت؛ اما چگونگي توزيع اين دو ميليارد دلار به تصميم ستاد خشكسالي باز مي گردد.
فتاح در ادامه خاطرنشان كرد:بالاي 90 درصد آب در حوزه كشاورزي 6 درصد در آب شرب و 5/1 تا دو درصد در صنعت و غيره مصرف مي شود.
وي افزود: اين در حالي است كه براساس آمار جهاني از كل آب مصرفي دنيا 70 درصد در حوزه كشاورزي ، 20 درصد در بخش صنعت و 10 درصد در بخش شرب استفاده مي شود كه بيانگر فاصله زياد ايران با استانداردهاي جهاني در مصرف آب است.
فتاح در ادامه با اشاره به منفي بودن بيلان برخي از دشت هاي ايران گفت:طبق قانون برنامه چهارم توسعه وزارتخانه هاي جهاد كشاورزي و نيرو موظف به مثبت كردن اين بيلان منفي هستند.
وي ادامه داد:توافق عمده ما با وزارت جهاد كشاورزي اين است كه كليه دستگاه ها بايد از طرح هاي گلخانه اي و كشاورزي مكانيزه حمايت كنند و تقاضاي گلخانه اي به منظور الگو قرار گرفتن در اولويت حمايتي باشد.
اين وزير دولت نهم با توضيح در خصوص مديريت جامع آب گفت:دولت ها موظف هستند كه آب را با نگاه جامع و يكپارچه مديريت كنند كه برخي تاملات ما در اجراي طرح ها با هدف رعايت اين اصل مهم است.
وي با بيان اين كه تغيير اقليم طي دو سه دهه اخير مشكلات ما را دو چندان كرده است، گفت:بايد در محاسبات اين موضوع را لحاظ كنيم كه هم اكنون مطالعات يكپارچه در حوزه هاي آبريز آغاز شده و در بسياري موارد در حال تكميل شدن است.
عضو هيات وزيران با يادآوري اين نكته كه در گذشته دولت ها در ايران براي مديريت مقوله آب تشكيل مي شدند، اهميت اين امر را مورد اشاره قرارداد و گفت:خشكسالي تلنگري به همه مسوولان نظام زد كه آب را جدي بگيرند؛چرا كه تداوم خشكسالي محتمل است.
وي با اين توضيح كه اساساً كشور ايران در منطقه خشك و نيمه خشك قرار گرفته است، افزود:سرمايه گذاري در بخش آب اعم از ايجاد مخازن، كانال هاي آبخيزداري، آبخوان داري و غيره توجه ويژه تمام مسوولان اعم از دولت و مجلس را مي طلبد تا از اين اتفاقات متضرر نشويم.
فتاح در ادامه گفت:براي سال جاري پيش بيني آبگيري و افتتاح 15 تا 20 سد شده است كه اميدواريم با لايحه دوميليارد دلاري اين موضوع نيز مورد توجه قرار گيرد.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 435]